2008-09 : 1η : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 3-0

1η αγωνιστική : ΑΕΛ - Θρασύβουλος 3-0

31 Αυγούστου 2008

Scorers: 10', 33' Πάρα, 27' Σαρμιέντο

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Σολάνο, Κυριάκος (70 Κυριακίδης), Πάρα (87 Ρομπέρ), Σαρμιέντο (75 Φωτάκης), Ααράμπ, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Τσίγκας

Θρασύβουλος (Σάκης Τσιώλης): Κωστάκης, Μίχος, Τσιώλης, Βασιλείου, Σωτήρχος, Λιαπάκης, Ρόκας, Μαυρογενίδης (80 Χλωρός), Μπαριέντος (52 Ουέλινγκτον), Αλβες, Κόζλεϊ (46 Καραμαλίκης)

Διαιτητής: Καλόπουλος Δημήτρης (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Βασιλειάδης Λ. (Θεσ/νίκης), Βελούδης Α. (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ 
Εισιτήρια: 3.080

Η Λάρισα, με πρωταγωνιστές τους Σολάνο και Πάρα, κέρδισε εύκολα όπως δείχνει και το τελικό 3-0 τον νεοφώτιστο Θρασύβουλο στο Αλκαζάρ, και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στην Σούπερ Λίγκα.
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Λάρισα, η οποία με «μαέστρο» τον Νολμπέρτο Σολάνο κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 και να μετατρέψει το δεύτερο ημίχρονο σε τυπική διαδικασία.
Η ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακή, μετατρέποντας το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Βέβαια, είχε απέναντί της μία ομάδα η οποία προφανώς δεν είχε… εγκαταλείψει ακόμα το πρωτάθλημα της Β Εθνικής, καθώς ο Θρασύβουλος ήταν τουλάχιστον ανέτοιμος για την πρόκληση (της πρεμιέρας) της Σούπερ Λίγκας.
Στο 10ο λεπτό, η άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν… αλλού, όταν ο Κυριάκος γύρισε τη μπάλα στον Πάρα κι αυτός την «προώθησε» στην κενή εστία για να ανοίξει το σκορ. Στο 27 ο Μαρσέλο Σαρμιέντο επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα του Κωστάκη για το 2-0.
Και στο 33 ο Νολμπέρτο Σολάνο έβγαλε έξοχα τον Πάρα στην «πλάτη» της άμυνας του Θρασύβουλου και ο Αργεντινός πλάσαρε τον Κωστάκη για να πετύχει το τρίτο γκολ των «βυσσινί».
Η έκβαση του παιχνιδιού είχε κριθεί κι αυτό έδωσε την ευκαιρία στις δύο ομάδες να παίξουν πιο απελευθερωμένα στο β ημίχρονο.
Είχε κι ο Θρασύβουλος κάποιες ευκαιρίες να πετύχει το πρώτο γκολ της ιστορίας του στη «μεγάλη» κατηγορία, αλλά οι Ουέλινγκτον δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια. Ο Τσίγκας βρέθηκε δύο φορές σε θέση για γκολ, αλλά τον σταμάτησε ο Κωστάκης κι έτσι το σκορ του ημιχρόνου έμεινε έως το τέλος.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων