2008-09 : 11η : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0

11η αγωνιστική : ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 1-0

23 Νοεμβρίου 2008

Scorer: 74' Μπακαγιόκο

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μάρκος Αντόνιο, Σνάουτσνερ, Αραμπατζής, Μαλεζάς, Κωνσταντινίδης (59' Λάκης), Ιβιτς, Κονσεϊσάο, Βερόν, Μουσλίμοβιτς (52' Αναστασάκος), Μπακαγιόκο (79' Μπαλάφας)

AEΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Βέμπερ (85' Τσίγκας), Σολάνο (71' Κατσιαρός), Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Κυριακίδης (76' Ρομπέρ), Ζουράφσκι, Πάρα

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Επόπτες: Ακρίβος Χ. (Αθηνών), Βλάχος Κ. (Γρεβενών)
4ος: Καστανίδης Γ. (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Τούμπας
Εισιτήρια: 15.728

Αν κάποιος όχι ιδιαίτερα σχετικός με τις δύο ομάδες παρακολουθούσε το πρώτο μέρος θα σχημάτιζε την εικόνα ότι η ΑΕΛ έπαιζε στην έδρα της.
Αυτή η ΑΕΛ δεν άξιζε να χάσει στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ. Ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης τον έλεγχο στην κυκλοφορία της μπάλας, σωστή αμυντική λειτουργία και με ψύχραιμο παιχνίδι, καθαρό μυαλό δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη.
Κι ενώ κατάφερε να καταστήσει ακίνδυνο τον αντίπαλο που δεν έκανε ούτε μια κλασική ευκαιρία, πλήρωσε, όμως, μια στιγμιαία αδράνεια μέσα στη μεγάλη της περιοχή της και ένας πρώην «βυσσινί», ο Ιμπραϊμα Μπακαγιόκο πέτυχε με κοντινό σουτ το γκολ που έκρινε τον αγώνα στο 74ο λεπτό, μετά από κόρνερ που κέρδισε ο Αναστασάκος εβρισκόμενος φανερά σε θέση οφσάιντ. Αντίθετα ο 2ος βοηθός Βλάχος έκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ζουράφσκι στο 54ο λεπτό, που έβγαινε τετ-α-τετ με τον Χαλκιά. Από το σημείο του γκολ κι έπειτα ο Μαρίνος Ουζουνίδης αναγκάστηκε να ρισκάρει. Έβγαλε έναν χαφ (Κυριακίδη), έναν αμυντικό (Βέμπερ), ρίχνοντας στο ματς δύο επιθετικογενείς παίκτες (Τσίγκα, Ρομπέρ), αλλά ουσιαστικά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Χαλκιά, όπως έκανε νωρίτερα στο παιχνίδι.




Επίθεση από μερίδα αγνώστων δέχτηκε το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Λάρισας κατά την επιστροφή του στην θεσσαλική πόλη, μετά το πέρας της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ . Το όχημα είχε πάρει ήδη τον περιφερειακό για να βγει από την πόλη όταν άγνωστοι άρχισαν να το πετροβολούν. Το παρμπρίζ του λεωφορείου θρυμματίστηκε αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Ευτυχώς αναφέρθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Δηλώσεις 

Ουζουνίδης:
«Είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα του αγώνα. Μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, πιέσαμε πάρα πολύ ψηλά έτσι ώστε να μπορέσουν να βρεθούν οι δύο επιθετικοί. Στο πρώτο ημίχρονο δεν απειληθήκαμε σχεδόν καθόλου. Στο δεύτερο μέρος, αν εξαιρέσει κανείς τα πρώτα δέκα λεπτά -που δεν απειληθήκαμε, απλά ο ΠΑΟΚ μας πίεσε περισσότερο- και πάλι ηρεμήσαμε το παιχνίδι. Είχαμε τον έλεγχο του ρυθμού, αντέξαμε στην πίεση, κάποιοι άλλοι δεν την άντεξαν. Εχω την εντύπωση πως το γκολ του ΠΑΟΚ ξεκινά με τον παίκτη του να είναι σε εμφανή θέση οφσάιντ, γι' αυτό άλλωστε και ο ίδιος σταμάτησε όταν του έγινε η πάσα. Ακόμα, υπάρχει υπόδειξη οφσάιντ στον Ζουράφσκι, σε μια καθαρή φάση» τόνισε ο προπονητής της Λάρισας και συμπλήρωσε«Μας πικραίνει το γεγονός ότι δεν έχουμε τους βαθμούς που δικαιούμαστε μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και τώρα έχουμε το παιχνίδι με τον Ηρακλή, στο οποίο πρέπει να κερδίσουμε αν θέλουμε να μην μπούμε σε περιπέτειες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοσή τους, αλλά και στους παίκτες του ΠΑΟΚ για τη νίκη τους στο παιχνίδι. Ο Ουζουνίδης, όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή του Σολάνο με τον Κατσιαρό, ανέφερε: «Θέλησα να δώσω βοήθειες στα αριστερά και γι' αυτό πέρασα τον Κατσιαρό. Αυτό μας βγήκε στο παιχνίδι, στο οποίο τελικά λυγήσαμε από ένα γκολ οφσάιντ».


Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 διακατέχεται από αντιλήψεις που της επιτρέπουν να συγχαίρει τον αντίπαλό της για την πορεία του και τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα, διαχωρίζοντας τα αγωνιστικά κριτήρια από τις ενστάσεις της για κάθε τι εξωαγωνιστικό (όπως π.χ. η διαιτησία, για την οποία δεν πρόκειται να κάνουμε λόγο επί του παρόντος). Εξάλλου, η διάκριση ομάδων πέραν εκείνων που μονοπωλούν τα τελευταία χρόνια την διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μπορεί να εκληφθεί και ως δικαίωση της προσπάθειάς μας για ένα πιο ανταγωνιστικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Αδυνατούμε όμως να κατανοήσουμε τι μπορεί να είναι εκείνο που μας χωρίζει με την επίσημη ΠΑΕ ΠΑΟΚ, πέραν της 90λεπτης διεκδίκησης της νίκης, ώστε να στερείται ακόμη και της στοιχειώδους ευαισθησίας, να καταδικάσει δημόσια την επίθεση που δέχθηκε το λεωφορείο της αποστολής μας κατά την αναχώρηση από την Τούμπα.
Η σοβαρότητα του γεγονότος δεν ορίζεται άλλωστε από τις συνέπειες, που δεν ήταν οδυνηρές λόγω της ψυχραιμίας του οδηγού μας, να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος χωρίς ορατότητα, παρά την ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα σε βρεγμένο οδόστρωμα.
Ορίζεται από το μέγεθος της ειλικρίνειας που πρέπει να επιδεικνύουμε απέναντι στο συνολικό αγώνα μας εναντίον της βίας, ο οποίος φυσικά κάθε άλλο παρά προάγεται με επικρότηση συνθημάτων περί τρομοκρατίας και άλλων πρακτικών, που με λύπη μας βλέπουμε διαχρονικά να νομιμοποιεί και σημαντική μερίδα του Τύπου. Απέναντί τους, προτείνουμε ως φωτεινό φάρο και παράδειγμα προς μίμηση τον κύριο Φερνάντο Σάντος, για την στάση του μέσα στα αποδυτήρια.
Αναφορικά τέλος με δηλώσεις του πρώην ποδοσφαιριστή μας, Μπακαγιόκο, υπενθυμίζουμε ότι η λύση της συνεργασίας μας επήλθε μετά από επίθεσή του στον πρώην προπονητή μας, επιδεικνύοντας συμπεριφορά που ουδέποτε θα νομιμοποιούσαμε στη δική μας ομάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΕ ΑΕΛ 1964

Ανακοίνωση ποδοσφαιριστών ΑΕΛ
Με αφορμή όσα διαδραματίσθηκαν στα αποδυτήρια του γηπέδου της Τούμπας και τον τρόπο που διοχετεύθηκαν προς την κοινή γνώμη και μάλιστα, δια διαπιστευμένου ρεπόρτερ της κρατικής ΜΑΣ τηλεόρασης, εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
Αν η κλωτσιά σ’ έναν κάδο απορριμμάτων, μετά από έναν αγώνα γεμάτο ένταση και «αμφισβητούμενες φάσεις» (σ.σ. γι’ αυτές συνηθίζουμε να μιλάμε μόνο όταν νοιώθουμε πως ευνοούμαστε), αλλά και μια άδικη με αγωνιστικά κριτήρια ήττα, θεωρείται προκλητική συμπεριφορά και καταγράφεται ως «σπάσιμο αποδυτηρίων», το αποδεχόμαστε και οφείλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη.
Οφείλουμε όμως παράλληλα, λόγω της μειωμένης μας αντίληψης και της μη γνώσης των τοπικών χαρακτηριστικών, να ρωτήσουμε προσωπικά τον αδέκαστο Γιώργο Μίνο, πως μεταφράζεται στα ελληνικά η φράση «εδώ θα είστε πούδρες», με την οποία μας υποδέχθηκαν εντός των αποδυτηρίων κάποιοι άνευ διακριτικών, αλλά διακριτής σωματικής διάπλασης τύποι, για τους οποίους δεν συνέβη ποτέ να ακούσουμε σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι ανάλογη αντιμετώπιση των γεγονότων, εξασφαλίζει στον εν λόγω κύριο περίοπτη θέση σε μια ΠΑΟΚ TV, αλλά δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιείται και να υιοθετείται από την κρατική ΜΑΣ τηλεόραση, την αντικειμενικότητα ή έστω την σοβαρότητα της οποίας θα θέλαμε να θεωρούμε δεδομένη.
Παρακαλούμε πολύ, να μην συνδέσει κανείς την ποιότητα του περί «σπασμένων αποδυτηρίων» ρεπορτάζ, που ακούστηκε στις 22.20, κατά τη διάρκεια της «Αθλητικής Κυριακής», με την εναντίον των ζωών μας απειλή από τον λιθοβολισμό του λεωφορείου της αποστολής μας, μισή ώρα μετά. Από πού κι ως που η γραφικότητα, ακόμη και πέραν των ορίων της παραπληροφόρησης, μπορεί να γίνει γενεσιουργός αιτία βίας; Αφήστε που πουλάει και περισσότερο από ένα σπασμένο παρμπρίζ.  
 
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΠΑΕ ΑΕΛ 1964


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων