2008-09 : 10η : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1

10η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1

15 Νοεμβρίου 2008

Scorers: 51' Ζουράφσκι - 67' Κλέιτον

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Κυριακίδης, Ιγκλέσιας, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Πάρα (78 Τσίγκας), Ζουράφσκι (91 Κατσιαρός), Σολάνο (71 Κυριάκος).

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Τζιόλης, Γκάμπριελ (69 Σαλπιγγίδης), Σιμάο, Βίντρα, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης (60 Κλέιτον), Νίλσον, Ρουκάβινα (79 Νίνης), Μάντζιος.

Διαιτητής: Δημήτρης Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)
Επόπτες: Δ. Μπερσής (Αρκαδίας), Σ. Τρύφωνας (Κέρκυρας)
4ος: Μ. Ντάκος (Ξάνθης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.789

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΛ και Παναθηναϊκός στο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Superleague. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Ζουράφσκι στο 51’, ενώ οι πράσινοι ισοφάρισαν με τον Κλέιτον στο 67’. Επεισόδια εξελίσσονταν καθ' όλη -σχεδόν- τη διάρκεια της αναμέτρησης στιε εξέδρες, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ΑΕΛ, με τον Φωτάκη να αποβάλεται με δεύτερη κίτρινη στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» τον αγώνα στην ευκαιρία του Φωτάκη μετά το 1-0, όταν ο Καλαματιανός έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας, όμως πάτησε τη μπάλα πάνω στο κοντρόλ κι έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού να διώξουν. Η είσοδος του Κλέιτον άλλαξε τη μορφή του αγώνα, με τους «πράσινους» να κερδίζουν τη μάχη του κέντρου, να ισοφαρίζουν με ψαλιδάκι του Βραζιλιάνου, αλλά να μην καταφέρνουν κάτι περισσότερο. Η ΑΕΛ έχασε την ευκαιρία για μια εντός έδρας νίκη αλλά και τον Φωτάκη ενόψει ΠΑΟΚ, ο οποίος αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.
Ήταν ένα ματς με καλό ρυθμό εντός μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και ένταση στις κερκίδες από επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προκάλεσαν τρίλεπτη διακοπή στο α’ ημίχρονο και την παρέμβαση του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, Κώστα Πηλαδάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Αντώνη Αντωνιάδη.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης: 
«Έγινε ένα καλό παιχνίδι. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι δεν έγιναν πολλά φάουλ και υπήρχε καλός ρυθμός. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για γκολ. Μέχρι το 1-0 ήμασταν καλύτεροι. Ο Παναθηναϊκός έκανε αλλαγές και φρέσκαρε την ομάδα. Εμείς δεν είχαμε τις απαντήσεις με αποτέλεσμα να μας πιέσει και να ισοφαρίσει. Θα μπορούσαν και οι δυο ομάδες να πάρουν την νίκη. Μετά το 1-0 είχαμε την φάση του Φωτάκη και ο αντίπαλος τις δυο ευκαιρίες στο τέλος».Και φυσικά στηλίτευσε τα επεισόδια: «Αυτά που έγιναν στην εξέδρα πρέπει να μας προβληματίσουν. Η ομάδα δείχνει ένα διαφορετικό πρόσωπο, έχει δυνατότητες και πιστεύω ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας».

Aπολογισμός μετά τα θλιβερά επεισόδια
Ημέρα απολογισμού η χθεσινή μετά τα θλιβερά επεισόδια που διαδραμίστηκαν το Σάββατο εντός αλλά και εκτός τους Σταδίου Αλκαζάρ. Οι άνθρωποι του ΕΑΚΛ με την παρουσία αντιπροσωπείας και των δυο ομάδων "περπατήσανε" στο "πεδίο μάχης" και καταμέτρησαν τις ζημιές. Το ευτύχημα της χθεσινής ημέρας είναι ότι σήμερα μετράμε μόνο υλικές ζημιές και όχι ανθρώπινες απώλειες.
Αυτά που "πλήρωσαν" τη μανία ήταν τα πλαστικά καθίσματα με τον συνολικό αριθμό των σπασμένων να ανέρχεται στα 780, 650 στη θύρα 1 που φιλοξενούσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και 150 στη θύρα 10.Οι ζημιές όμως δεν περιορίστηκαν μόνο εντός των κερκίδων καθώς μετά το τέλος του άγωνα οι φιλοξενούμενοι οπαδοί σπάσανε την πόρτα της θύρας 1 καθώς και ότι βρήκαν που μπορούσε να διαλυθεί. Στις τουαλέτες την "πλήρωσαν" οι νιπτήρες καθώς και κάτι "άτυχοι" πίνακες ηλεκτροφωτισμού που ύπηρχαν στην είσοδο της θύρας. Από την μανία των "πράσινων" δεν γλίτωσε και το ξερό βοηθητικό γήπεδο που βρίσκετε όπισθεν της θύρας 1 με τα δίχτυα των τερμάτων αλλά και την πτυσόμενη μεταλλική εξέδρα να μην υπάρχουν σήμερα μετά το χθεσινό πέρασμα τους.
Τα «έσπασαν» οι οπαδοί των δύο ομάδων
Απολογισμός; Τρεις αστυνομικοί και δεκάδες φίλαθλοι τραυματίες.Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν εντός γηπέδου έξι πιστόλια από φωτοβολίδες, σίδερα, μέχρι και ξυράφια.Το φύλλο αγώνα, όπως είναι λογικό, "καίει" τις δύο ομάδες που απειλούνται με βαριά χρηματικά πρόστιμα.
Ρίψη καπνογόνων
Το ερώτημα είναι. Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές; Δυστυχώς και πάλι οι φορολογούμενοι πολίτες, αφού τα τελευταία χρόνια όσες ζημιές έχουν γίνει σε εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου πληρώθηκαν από τον προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όχι από τους υπευθύνους των ομάδων.



Πρόστιμο 150.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και 70.000 ευρώ στη ΑΕΛ, επέβαλε η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκα για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί των δύο ομάδων στο μεταξύ τους ματς 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων