2008-09 : 12η : ΑΕΛ - Ηρακλής 2-0

12η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ηρακλής 2-0

29 Νοεμβρίου 2008

Scorers: 47' Ζουράφσκι, 88' Νταμπίζας

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Σολάνο, Γκουέλα (68΄ Κυριάκος), Πάρα (78΄ Τσίγκας), Φωτάκης, Βέμπερ, Ζουράφσκι (91΄ Βλασόπουλος)

Ηρακλής (Ροδόλφο Μπορέλ): Κοβαλέφσκι, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Περπερίδης, Κονέ, Ντιέ (79΄ Γιάντσης), Παπαστεργιανός (66΄ Πίτου), Μάρτος, Αγρίτης (62΄ Κωνσταντίνου), Επστάιν, Γιαννούλης

Διαιτητής: Γιώργος Σταθόπουλος (Πάτρας)
Επόπτες: Βασσάλος (Αθηνών), Μπαλτάς (Αχαίας)
4ος: Σταυρίδης (Πιερίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2.472

Ανήμερα της συμπλήρωσης 100 χρόνων ύπαρξης του Ηρακλή, η Λάρισα επικράτησε δίκαια των θεσσαλονικιών με 2-0 και πήρε βαθμολογική ανάσα μετά από μια σειρά αποτυχημένα αποτελέσματα στην έδρα της, ενώ ο «εορτάζων» Ηρακλής παραμένει σε δεινή βαθμολογική θέση.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο α` ημίχρονο, είχαν την κατοχή της μπάλας και γενικότερα την υπεροχή στον αγώνα, και αναζήτησαν το γκολ περισσότερο από τον Ηρακλή, απειλώντας κυρίως από τα άκρα με τους Βενετίδη και Γκουέλα να ψάχνουν το κεφάλι του Ζουράφσκι.
Ο Γηραιός ενδιαφέρθηκε περισσότερο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, και δεν έκανε ιδιαίτερες προσπάθειες να φτάσει μπροστά στην εστία του Κοτσόλη.
Η Λάρισα πλησίασε το γκολ σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις. Αρχικά, στο 11`, ο Βενετίδης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Πάρα βρέθηκε στην πορεία της μπάλας μεταξύ μικρής περιοχής και πέναλτι, αλλά δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα, καθώς ο Παπαζαχαρίας έδιωξε έγκαιρα σε κόρνερ.
Στο 34`, μετά από εκτέλεση φάουλ του Σολάνο, ο Νταμπίζας νίκησε τους αμυντικούς του Ηρακλή στον αέρα, αλλά η κεφαλιά του έστειλε τη μπάλα λίγο έξω απ το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
Την ίδια κατάληξη είχε η δυνατή κεφαλιά του Φωτάκη μετά από σέντρα του Βενετίδη, τρία λεπτά αργότερα. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Βενετίδης και πάλι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά, ο Ζουράφσκι έπιασε την κεφαλιά από εξαιρετική θέση, αλλά ούτε αυτός βρήκε στόχο.
Η πιο επικίνδυνη επίσκεψη των φιλοξενούμενων στα καρέ της Λάρισας πραγματοποιήθηκε στο 41`, όταν ο Αγρίτης προσπάθησε να σκοράρει μόνος του με προσωπική ενέργεια από πλάγια μέσα στην περιοχή, έκανε το συρτό σουτ, η μπάλα πέρασε από τον Κοτσόλη αλλά ο Κώτσιος απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ με το καλήμερα στο β` ημίχρονο, σε ανύποπτη φάση. Ο Φωτάκης έκανε ένα μάλλον ακίνδυνο σουτ έξω απ τη μεγάλη περιοχή στο 47`, ο Κοβαλέφσκι απέκρουσε ασταθώς και έδωσε στον Ζουράφσκι την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.
Ο Ηρακλής πλέον ήταν υποχρεωμένος να βγει απ το καβούκι του και να αναζητήσει την ισοφάριση, αλλά ήταν τελείως ακίνδυνος επιθετικά. Η Λάρισα με άλλο αέρα είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο δεύτερο γκολ.
Κυρίως στο 78` με τον Σολάνο, ο οποίος δεν κατάφερε με προβολή να νικήσει τον Κοβαλέφσκι μετά από αναταραχή στην περιοχή του Γηραιού, στο 81` με τον Τσίγκα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε την ατομική ενέργεια και το ωραίο σουτ που εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, και δευτερόλεπτα αργότερα με τον Κώτσιο που με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση νικήθηκε και αυτός από τον Κοβαλέφσκι.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα του Ηρακλή είχε ανοίξει διάπλατα και πλέον κάθε επίθεση της Λάρισας μύριζε γκολ.
Έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να κλειδώσουν τους τρεις βαθμούς με γκολ του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος ολομόναχος μέσα στην μεγάλη περιοχή στο ύψος του πέναλτι τιμώρησε τους φιλοξενούμενους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοβαλέφσκι, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.


Δηλώσεις 

Ουζουνίδης: 
"Πήραμε τη νίκη μετά από μία καλή εμφάνιση. Μέχρι στιγμής μας λείπανε οι βαθμοί αφού στα τελευταία παιχνίδια μπορεί να είχαμε τις εμφανίσεις αλλά δεν ερχόντουσαν όμως τα αποτελέσματα.
Ήμασταν συγκεντρωμένοι και έπρεπε να σκοράρουμε και στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο και πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια. Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα αλλά τις περισσότερες φάσεις της κάναμε από στημένα".
Για τον Γκουέλα και την εμφάνιση του τόνισε: "Ξέρουμε τις δυνατότητες του και είμαι πολύ ικανοποιημένος κι όταν βρεθεί σε καλύτερη φυσική κατάσταση θα μας βοηθήσει πολύ περισσότερο. Μπορεί να μας δώσει πολλές λύσεις σε διάφορες θέσεις είτε αριστερά είτε δεξιά είτε και στο κέντρο με την κίνηση της διοίκησης να τον αποκτήσει φαίνεται πως δικαιώνεται".
Για την απουσία του Ρομπέρ από την αποστολή είπε: "Δεν άκουσε τις οδηγίες που του έδωσα στην προπόνηση και για αυτό το λόγο δεν μπορούσα να τον πάρω στην αποστολή. Ελπίζω να το κατάλαβε και να αλλάξει νοοτροπία. Δεν θέλω παίκτες που επιθυμούν να ξεκινήσουνε ένα παιχνίδι να περπατάνε στις προπονήσεις".
Κι όσο για το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου τόνισε: "Δεν λέω πόσους βαθμούς θέλω να έχουμε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Αυτό που μας ικανοποιήσει είναι να τα πάρουμε όλα τα ματς μέχρι το τέλος. Σε ότι αφορά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου θα κινηθούμε για την απόκτηση δύο ακόμα παικτών".



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων