2008-09 : 6η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1

6η αγωνιστική : ΑΕΚ - ΑΕΛ 1-1

19 Οκτωβρίου 2008

Scorers: 84' Μπλανκο (πέν.) - 90+1' Σαρμιέντο

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Κουτρομάνος (66’ Λαγός), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Πελετιέρι, Μπασινάς (46’ Καφές), Πλιάτσικας (46’ Ζορμπάς), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Κυριακίδης, Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Φωτάκης (63’ Ααράμπ), Πάρα, Κυριάκος (77’ Κατσιαρός), Ζουράφσκι.

Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)
Επόπτες: Μπερσής Δ. (Αρκαδίας), Βλάχος Κ. (Γρεβενών)
4ος: Κατσιδώνης Ε. (Δωδ/νήσου)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 19.407

Ακόμη έναν πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό απέσπασε η ΑΕΛ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Το γκολ της λύτρωσης πέτυχε ο Σαρμιέντο στις καθυστερήσεις ισοφαρίζοντας το γκολ του Μπλάνκο εκτελώντας εύστοχα στο 83’ πέναλτι που δεν υπήρξε ποτέ και δίνοντας το έναυσμα για πανηγυρισμούς από τους 1.500 Λαρισαίους, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» στο ΟΑΚΑ. Μια ΑΕΛ με δύο πρόσωπα – ένα εξαιρετικό στο πρώτο κι ένα μέτριο στο β’ ημίχρονο – πήρε ένα βαθμό που δικαιούνταν με βάση την εικόνα του αγώνα και συνεχίζει να διατηρείται στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα διαγράφοντας μια συνεπή πορεία. Οι «βυσσινί» με σωστή τακτική και άψογο πρέσινγκ στο α’ ημίχρονο «έκοψαν στα δύο» τον αντίπαλο, απομόνωσαν τους Μπλάνκο και Τσιμπούρ, κυριάρχησαν στο παιχνίδι κι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τρεις κλασικές ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία ήταν το δοκάρι του Σαρμιέντο στο 26’. Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΛ δέχθηκε μεγάλη πίεση αφού τα εύκολα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φτάσουν πιο εύκολα στην περιοχή. Με τον αγώνα να αποκτά τέτοια εικόνα ο Μαρίνος Ουζουνίδης φρόντισε να διαφυλάξει τα νώτα της ομάδας και να ενισχύσει την ανασταλτική της λειτουργία στον χώρο του κέντρου με την είσοδο των Ααράμπ και Κατσιαρού. Και τα κατάφερε σε αρκετά μεγάλο βαθμό αν αναλογιστεί κανείς ότι το γκολ της ΑΕΚ προήλθε από λανθασμένη υπόδειξη του διαιτητή της αναμέτρησης. Παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις 7 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα οι «βυσσινί» δεν τα παράτησαν, αλλά με πίστη πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και τελικά δικαιώθηκαν στις καθυστερήσεις έχοντας ως σύμμαχο και την τύχη.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων