2008-09 : 8η : Άρης - ΑΕΛ 0-0

8η αγωνιστική : Άρης - ΑΕΛ 0-0

1 Νοεμβρίου 2008

Άρης (Κίκε Ενάρντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Λέμπο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ρομπέρζ, Βίτολο, Νεμπεγλέρας, Νάτσο Γκαρσία (46' Ρεγκέιρο), Χαβίτο, Κόκε, Κάλβο (46' Σιστόν / 55' Τιάγκο Ζεντίλ)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κυριάκος (67' Σολάνο), Πάρα (93' Βλασόπουλος), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι (86' Τσίγκας)

Διαιτητής: Μ.Ντάκος (Ξάνθης)
Επόπτες: Π.Τρύφων (Δράμας), Κ.Βλάχος (Γρεβενών)
4ος: Χαραλαμπίδης Ν. (Καβάλας)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης
Εισιτήρια: 13.567

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Κάτι τέτοιο πρέπει να σκέφτηκε ο Κίκε Ερνάντεθ, ο οποίος παρέταξε τον Αρη με την ίδια ενδεκάδα, όπως στο νικηφόρο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και με το συνηθισμένο 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν για μία ακόμα αγωνιστική ο Σηφάκης, με τον Νέτο στα δεξιά, τον Ρομπέρζ στα αριστερά και τους Λέμπο, Ρονάλντο στο κέντρο της άμυνας.Στην μεσαία γραμμή, η τριάδα αποτελείτο από Βιτόλο, Νεμπεγλέρα και Γκαρσία, ενώ στην επίθεση, ο Χαβίτο ήταν στα δεξιά και ο Κάλβο στα αριστερά, δίνοντας βοήθειες στον μοναδικό προωθημένο των Θεσσαλονικεών, Κόκε.
Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να "γεμίσει" το κέντρο, προκειμένου να "μπλοκάρει" τους γηπεδούχους, παρατάσσοντας τους "βυσσινί" με 4-5-1. Ο Κοτσόλης ήταν κάτω από τα δοκάρια. Οι Νταμπίζας και Κώτσιος ήταν οι κεντρικοί αμυντικοί, με τον Κατσιαρό στα αριστερά και τον Βέμπερ στην δεξιά πτέρυγα.
Στο χώρο του κέντρου, οι Κυριακίδης και Σαρμιέντο ήταν οι αμυντικοί μέσοι, έχοντας πιο μπροστά τον Φωτάκη. Στα δεξιά ήταν ο Κυριάκος και ο Πάρα στα αριστερά, με μοναδικό επιθετικό τον Ζουράφσκι.
Φτηνά τη γλίτωσε ο Άρης, 0-0 με ΑΕΛ
Ακόμη έναν πολύτιμο βαθμό προσέθεσε η ΑΕΛ στη βαθμολογική της συγκομιδή, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία 0-0 μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» από τον Άρη. Οι «βυσσινί» παρέμειναν αήττητοι μακριά από το Αλκαζάρ σε ένα ματς στο οποίο κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, αφού είχαν στο 88ο λεπτό ανεπανάληπτη διπλή ευκαιρία με τους Σολάνο και Τσίγκα να πετύχουν γκολ. Με υποδειγματική τακτική περιόρισαν τους επικίνδυνους ακραίους του Άρη, με ασφυκτικό πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και με αντεπιθέσεις φάνηκαν πιο απειλητικοί από τους γηπεδούχους, που είχαν τη «φλύαρη» υπεροχή και κυκλοφορία της μπάλας, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία. Εκτός της φάσης του 88ου λεπτού η ΑΕΛ είχε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ νωρίτερα, στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, όταν ο Ζουράφσκι από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Άρη.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
Είμαι πολύ ευχαριστημένος από προσπάθεια των παικτών μου, αλλά δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα. Ήμασταν καλύτεροι ως ομάδα, πιο οργανωμένοι, ξέραμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο και πώς να το πάρουμε. Δεν εκμεταλλευτήκαμε, όμως, τις ευκαιρίες για να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε τη νίκη. Πιέσαμε τους παίκτες του Άρη που δημιουργούν παιχνίδι, δεν αφήσαμε να πάει η μπάλα στους γρήγορους και τεχνίτες επιθετικούς του και εκεί θεωρώ ότι κρίθηκε το ματς. Είχαμε 100% τον έλεγχο του αγώνα και αν κάποια ομάδα έπρεπε να κερδίσει απόψε αυτή είναι η ΑΕΛ. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό μας παρότι προηγήθηκε μια άσχημη εμφάνιση και άσχημο αποτέλεσμα στο Αλκαζάρ, αλλά και στο Αγρίνιο παρά την πρόκριση. Είναι κοντά μας. Εγώ και οι ποδοσφαιριστές μου τους ευχαριστούμε. Καλή συνέχεια στον Άρη έχει μια καλή ομάδα και μπορεί να πάει ψηλά», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα με τον Άρη.
Ερωτηθείς για το διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει η ΑΕΛ στους εκτός έδρας αγώνες απάντησε:«Υπάρχει διαφορά ως προς την τακτική και το στυλ παιχνιδιού. Στο Αλκαζάρ η πίεση για το αποτέλεσμα είναι μεγάλη και μόνο η νίκη θεωρείται θετικό αποτέλεσμα. Ίσως έχουμε περισσότερο άγχος και αυτό επηρεάζει την απόδοσή μας. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να το βελτιώσουμε γρήγορα για να αξιοποιήσουμε τους βαθμούς που παίρνουμε στα εκτός έδρας μας. Να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι, πιο οργανωμένοι, πιο κοντά στις γραμμές. Αυτό είναι το δύσκολο γιατί εμείς δίνουμε περισσότερους χώρους στον αντίπαλο»



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων