2010-11 : 15η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1

15η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 0-1

19 Δεκεμβρίου 2010

Scorer: 35' (αυτ.) Κατσιαρός

ΑΕΛ (Γιόρν Άντερσεν): Αμπάρης, Ταυλαρίδης, Σίμιτς (83' Γκέρεμι), Κουζέν, Μετίν, Βελάσκο (90' Αμπουχατζίρα), Κολοβέτσιος, Πούρι, Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (72' Φαλάγγας).

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα (84' Μοδέστο), Ζαϊρί, Ριέρα (61' Χολέμπας), Φουστέρ (89' Γ. Παπαδόπουλος), Μιραλάς.

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας
Επόπτες: Δημήτριος Σαραϊδάρης, Χρήστος Μπαλτάς
4ος: Απόστολος Αμπάρκιολης

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 8.855

Τα πάντα ήταν κόντρα στην ΑΕΛ πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αλλά οι «βυσσινί» θέλησαν να τα ανατρέψουν και να κλείσουν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με ένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν τα κατάφεραν δυστυχώς και οι παράγοντες που ευθύνονται είναι πολλοί.
Η δική της αδυναμία να σκοράρει στις λιγοστές μεν, αλλά καλές δε ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά και η αδυναμία του Ηλία Σπάθα να υψώσει το διαιτητικό του ανάστημα (όποιο έχει φυσικά) και να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών στη φάση του 55ου λεπτού, τότε που ο Τοροσίδης ανέτρεψε καθαρά τον Τουμέρ, αλλά είπαμε, ο Πειραιώτης ρέφερι κάτι άλλο είχε στο μυαλό του. Τελικά το 0-1 ήταν το σκορ που έμελλε να είναι και τελικό, κρατώντας την ΑΕΛ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Ο νέος τεχνικός της λαρισινής ομάδας, Γιέρν Άντερσεν, κλήθηκε στην πρώτη του αναμέτρηση στον «βυσσινί» πάγκο να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, μιας και δεν είχε τη δυνατότητα να υπολογίζει στους Φαμπιάν Κανόμπιο, Στέλιο Βενετίδη, Νίκο Νταμπίζα και Ρομέου Περέιρα, ενώ εκτός αποστολής άφησε και τον Στίβεν Μακίνουα. Ξεκίνησε με τον Γιώργο Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, τον Χουάν Βελάσκο στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Παναγιώτη Κατσιαρό στο αριστερό άκρο και ανάμεσά τους, τους Στάθη Ταυλαρίδη και Δημήτρη Κολοβέτσιο (που αγωνίστηκε με μπανταρισμένο το δεξί του γόνατο). Στη μεσαία γραμμή είχαμε την έκπληξη με τη συμμετοχή του Σάντερ Πούρι, δίπλα στον Ματίας Ιγκλέσιας, έχοντας μπροστά τους και από αριστερά προς τα δεξιά τους Τουμέρ Μετίν, Αλεσκάνταρ Σίμιτς, Γιάν Μπλάζεκ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ντάνιελ Κουζάν. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε από την πλευρά του ξεκίνησε με τον Πάρντο κάτω από τα δοκάρια, τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο Α. και Ραούλ Μπράβο στην άμυνα, Ουρτάδο, Ιμπαγάσα, Ζαϊρί, Ριέρα στη μεσαία γραμμή και Φουστέρ, Μιραλάς στην επίθεση.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε την αναμέτρηση δίνοντας χώρο στον αντίπαλό της και με μικρές αποστάσεις στις γραμμές της προσπαθούσε να μην δώσει δυνατότητα επίθεσης στους αντιπάλους της, ενώ η ίδια έψαχνε με τον ορθότερο τρόπο να ξεδιπλωθεί επιθετικά, όπως έκανε στο 11ο λεπτό, με τον Κουζάν να βρίσκει τον Μετίν κι αυτός τον Μπλάζεκ που κινήθηκε από αριστερά αλλά η σέντρα που επιχείρησε κόπηκε λίγο πριν καταλήξει στον Γκαμπονέζο της ΑΕΛ από τον Παπαδόπουλο. Στην αμέσως επόμενη επίθεση των «ερυθρολεύκων» ο Ζαϊρί έμεινε αμαρκάριστος στην γραμμή της περιοχής αλλά την τελευταία στιγμή ο Κατσιαρός έβαλε την κόντρα και έστειλε τη μπάλα κόρνερ, απομακρύνοντας τον κίνδυνο, σε κόρνερ. Τα λεπτά κυλούσαν και η ΑΕΛ δεν άλλαζε τον τρόπο παιχνιδιού της, διατηρώντας μεν μακριά από την εστία του Αμπάρη τους αντιπάλους της, μη μπορώντας δε κι αυτή να βρεθεί σε καλές θέσεις, μιας και οι επιθετικοί της έδειχναν να έχουν μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Πάντως σε αυτό το διάστημα οι «βυσσινί» έδειξαν να έχουν μυαλό στο παιχνίδι τους, να τρέχουν αρκετά και κυρίως να αποφεύγουν τα πολλά και παιδαριώδη λάθη που έκαναν στα άλλα τους παιχνίδια.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να εκμεταλλεύονται τη δύναμη που έχουν στα «στημένα». Στοπ 30ο λεπτό λοιπόν ο Ζαϊρί εκτέλεσε κόρνερ στην καρδιά της λαρισινής άμυνας, ο Μέλμπεργκ σηκώθηκε πιο ψηλά από τον Ιγκλέσιας και έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Αμπάρης ήταν εκεί και με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε τον κίνδυνο. Δυστυχώς όμως οι παίκτες της λαρισινής ομάδας στο συγκεκριμένο σημείο έδειξαν να χάνουν τις θέσεις τους και στο αμέσως επόμενο0 λεπτό ο Ραούλ Μπράβο με το δεξί, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Αμπάρη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ ήταν εκεί και με νέα σωτήρια επέμβαση έσωσε την εστία του.
Η ΑΕΛ έδειξε με την είσοδο στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, κυρίως από τη στιγμή που ο Ριέρα και ο Ζαϊρί, άλλαξε θέση. Η επιθετική αυτή πρωτοβουλία των «ερυθρόλευκων» καρποφόρησε τελικά στο 35ο λεπτό. Τότε ο Ραούλ Μπράβο με κεφαλιά βρήκε τον Μέλμπεργκ στην περιοχή της ΑΕΛ, ο Σουηδός που έγινε κάτοχος της μπάλας απέφυγε Πούρι και Ιγκλέσιας και σούταρε προς την εστία του Αμπάρη. Στην πορεία της μπάλας παρενεβλήθη ο Κατσιαρός, που δυστυχώς γι’ αυτόν αλλά και για την ΑΕΛ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1…
Η ομάδα του Γιέρν Άντερσεν προσπάθησε να αντιδράσει και στο 41ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ο Μπλάζεκ από δεξιά έκανε την κάθετη πάσα προς τον Κουζάν, ο Γκαμπονέζος τσίμπησε τη μπάλα από τον Παπαδόπουλο και βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Πάρντο, αλλά το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα πόδια του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, που έσωσε με αυτόν τον τρόπο την εστία του και διατήρησε το 0-1 ως και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ένα διάστημα στο οποίο οι δύο ομάδες σίγουρα δεν απέδωσαν και το καλύτερο ποδόσφαιρο, είδαμε την ΑΕΛ για πρώτη φορά στο γήπεδό της να παίζει τόσο αμυντικά και να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια της, να αποφεύγει τα λάθη στις μεταβιβάσεις της και να κρατά καλά τις θέσεις της, αλλά να μην μπορεί να διορθώσει την αναποτελεσματικότητά της, που της στέρησε και τη δυνατότητα να φέρει το ματς στα ίσα, κάνοντας το 1-1 στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου.
Γιέρν Άντερσεν και Ερνέστο Βαλβέρδε, παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΛ πλέον να είναι υποχρεωμένη να βγει πιο δυναμικά στην επίθεση και να διεκδικήσει το γκολ της ισοφάρισης αρχικά που θα της έδινε τη δυνατότητα να ελπίζει σε κάτι πολύ καλύτερο στη συνέχεια. Και εκεί που η λαρισινή ομάδα προσπαθούσε να μπει με κάθε τρόπο στην αντίπαλη περιοχή, ανέλαβε «δράση» ο Ηλίας Σπάθας. Ο διαιτητής από τον Πειραιά, έδειξε τα συναισθήματά του στο 55ο λεπτό. Τότε που ο Κατσιαρός εκτέλεσε πλάγιο στην αντίπαλη περιοχή, ο Τουμέρ Μετίν πήρε τη μπάλα και ανατράπηκε καθαρά από τον Τοροσίδη, αλλά ο Σπάθας αν και βρισκόταν μόλις τρία μέτρα από τη φάση δεν υπέδειξε την άσπρη βούλα, στερώντας από τη «βυσσινί» ομάδα τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσα… Δυστυχώς, κοντεύοντας πλέον να γίνουμε γραφικοί, η ελληνική διαιτησία για μία ακόμη φορά δεν επιτρέπει στη λαρισινή ομάδα να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό, και ότι κυρίως δικαιούται με βάση την εμφάνισή της…
Η ΑΕΛ άρχισε σιγά, σιγά να ανεβάζει ρυθμούς και να κάνει αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Πάρντο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις, όχι όμως και τις μεγάλες ευκαιρίες. Πάντως στο 63ο λεπτό ο Μετίν έκανε κατά μέτωπο επίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μπλάζεκ. Ο Τσέχος είχε τις επιλογές και προτίμησε να παίξει το «ένα, δύο» με τον Τούρκο, που υπό την πίεση του Μέλμπεργκ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του…
Οι θεατρινισμοί των «ερυθρολεύκων» έριξαν λάδι στη φωτιά στο 65ο λεπτό. Ο Τοροσίδης καθυστέρησε επιδεικτικά να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ, στη μπάλα που κρατούσε έπεσε μία χιονόμπαλα και ο αμυντικός του Ολυμπιακού έκανε λές και τον χτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα. Οι τόνοι ανέβηκαν και ο Ιμπαγάσα χτύπησε έναν φίλαθλο της ΑΕΛ και έπρεπε να αποβληθεί. Το παιχνίδι διακόπηκε για πέντε περίπου λεπτά και ο Σπάθας το μόνο που έκανε ήταν να «κιτρινίσει» Σίμιτς και Χολέμπας!!!! Την ίδια ώρα ο Άντερσεν έβγαζε από τον αγωνιστικό χώρο τον Μπλάζεκ και9 έβαζε τον Φαλάγγα, γυρνώντας και το σύστημα της ομάδας του σε ένα 4-4-2 τραβώντας πιο μπροστά τον Πούρι, για να κινείται από τα πλάγια. Το αρνητικό για την ΑΕΛ ήταν ότι έδωσε τη δυνατότητα με αυτή τη διακοπή στους αντιπάλους της να ανασυνταχθούν και να χάσει τη «φωτιά» που είχε εκείνη τη στιγμή στον αγωνιστικό χώρο.
Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΛ προσπαθούσε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και στο 82ο λεπτό ο Κατσιαρός δοκίμασε τη σέντρα και βρήκε τον Κουζάν που κέρδισε στον αέρα τον Μέλμπεργκ, αλλά η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα άουτ, σε μία Ακόμη πολύ σπουδαία ευκαιρία για τους «βυσσινί», την ώρα που ο Άντερσεν έριχνε στη «μάχη» και τον Γκέρεμι στη θέση του Σίμιτς. Η λαρισινή ομάδα είχε μεταφέρει πλέον το πεδίο της δράσης της γύρω από την περιοχή του Πάρντο, αλλά δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να απειλήσει τον κήπερ του Ολυμπιακού και έμενε στις προϋποθέσεις, που δυστυχώς δεν σου δίνουν βαθμούς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ουραγό ΑΕΛ. Ο Άντερσεν στα τελευταία λεπτά έριξε και τον Αμπουχατζίρα στην επίθεση της ομάδας του παίζοντας το τελευταίο του «χαρτί», αλλά ούτε κι αυτό του απέδωσε…

Δηλώσεις 

Άντερσεν:
«Στην αρχή του παιχνιδιού δείξαμε περισσότερο σεβασμό στον αντίπαλό μας. Τακτικά όμως ήμασταν καλοί και δεν επιτρέψαμε να κάνει ευκαιρίες, έστω και αν είχε την κατοχή της μπάλας. Η μοναδική ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου που ήρθε μέσα από το παιχνίδι, ήταν δική μας, με τον Κουζάν. Είχαμε και την άτυχη στιγμή με το αυτογκόλ.
Προσπαθήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο να ανεβάσουμε την ομάδα ψυχολογικά, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βάλουμε το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό εξάλλου είναι και το πρόβλημά μας. Με το αποτέλεσμα δεν είμαι ικανοποιημένος, είμαι όμως από τη θέληση και το πάθος των παικτών μου. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κοιτάμε στον τηλεφωνικό κατάλογο, αλλά η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί κοιτάζοντας τον εαυτό της.
Είμαι σίγουρος ότι στον δεύτερο γύρο με τους παίκτες που θα επιστρέψουν και με κάποιες μεταγραφές, θα δούμε μία διαφορετική ΑΕΛ. Ψυχολογικά είναι δύσκολο για μας, αλλά τώρα χρειάζεται να είμαστε ήρεμοι και να μην πανικοβληθούμε. Με καθαρό μυαλό να κερδίσουμε την ΑΕΚ για να ανεβούμε ψυχολογικά. Την ομάδα την είδα σήμερα για πρώτη φορά, αλλά η δουλειά μου είναι να ανεβάσω την ομάδα. Πρέπει να κρατήσουμε σε καλή ψυχολογία την ομάδα και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την αγωνιστική μας εικόνα.
Είμαι μόλις τρεις ημέρες στη Λάρισα και θεωρώ ότι υπήρχε πρόβλημα με τον καιρό, δυστυχώς δεν είχαμε τις καλύτερες συνθήκες για προπόνηση. Θα γίνουν μεταγραφές και αυτό δεν είναι κρυφό και κυρίως στην επίθεση, γιατί εκεί έχουμε πρόβλημα, στο σκοράρισμα. Δεν κοιτάζω τον βαθμολογικό πίνακα, αλλά την ομάδα. Είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσουμε την ομάδα, έστω και αν ξέρουμε ότι τον χειμώνα είναι δύσκολο να βρούμε ποιοτικούς ποδοσφαιριστές.
Είμαι βέβαιος όμως ότι και ο πρόεδρος θα κάνει τα πάντα για να φέρουμε καλούς παίκτες και να καταφέρουμε να σωθούμε. Δεν ξέρω πόσες μεταγραφές θα γίνουν, αλλά είναι βέβαιο ότι θα ενισχυθούμε στην επίθεση κυρίως αλλά και σε κάποιες άλλες θέσεις, μιας και στον δεύτερο γύρο πρέπει να παίξουμε και καλύτερα να πάρουμε όμως και τους βαθμούς».

Ανακοίνωση απο την ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Δέκα στα δεκαπέντε λοιπόν! Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο μας είναι ότι θα δουλέψουμε τόσο σκληρά, ώστε στον δεύτερο γύρο να μπορούμε να κερδίζουμε τους αντιπάλους με το… σπαθί μας, ακόμη κι όταν αυτοί αγωνίζονται με περισσότερους από έντεκα παίκτες.
***Θερμά συγχαρητήρια στους φίλους της ομάδας μας για την εκπληκτική ατμόσφαιρα και στήριξή τους. Μοναδική παραφωνία ο «ανεγκέφαλος», εναντίον του οποίου η ΠΑΕ έχει ήδη κινηθεί νομικά»

ΠΑΕ ΑΕΛ 1964
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων