2010-11 : 16η : Ατρόμητος - ΑΕΛ 3-0

16η αγωνιστική : Ατρόμητος - ΑΕΛ 3-0

4 Ιανουαρίου 2011

Scorers: 1' Νάστος, 15' Σαγκανόφσκι, 82' Σαρμιέντο

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Περόνε (61’ Καραγκούνης), Σφακιανάκης, Τάτος (46’ Σαρμιέντο), Καμαρά (86’ Καραλής), Σαγκανόφσκι.

ΑΕΛ (Γιορν Άντερσεν): Αμπάρης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος (46’ Ταλ), Βενετίδης, Σίμιτς (74’ Μετίν), Ιγκλέσιας (59’ Κουζάν), Κανόμπιο, Τσιμπάμπα, Μπλάζεκ, Πούρι.

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Επόπτες: Τρύφων (Δράμας), Καρσιώτης (Κορίνθου)
4ος: Δημήτριος Κύρκος

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου
Εισιτήρια: 1.381

Ο Ατρόμητος μπήκε από το ξεκίνημα πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 1ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Καμαρά έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Σαγκανόφσκι γύρισε την μπάλα με κεφαλιά και ο Νάστος με πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη για να κάνει το 1-0.
Οι γηπεδούχοι, συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 15’ διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι και ο Σαγκανόφσκι με κεφαλιά διαμόρφωσε το 2-0 για τον Ατρόμητο.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα, έπεσε, με τον Ατρόμητο να έχει στα υπέρ του τα δύο τέρματα και την ΑΕΛ, να μην μπορεί να αντιδράσει και να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση.
Στο 33', ένα καλό σουτ του Κανόμπιο λίγο έξω από την περιοχή, ο Μιχαηλίδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 42’ ο Μελισσάς έδωσε για τον Καμαρά μέσα στην περιοχή, αλλά από πλάγια θέση ο παίκτης του Ατρομήτου έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα. Ο Ατρόμητος με το υπέρ του 2-0, έδειξε να επαναπαύεται, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ, παρότι έγινε πιο επιθετική με τις αλλαγές του Άντερσεν δεν έδειξε πως μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μιχαηλίδη.
Το παιχνίδι μεταφέρθηκε κυρίως στον χώρο του κέντρου, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Τελικά η ομάδα του Γιώργου Δώνη λίγο πριν τελειώσει η αναμέτρηση κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. συγκεκριμένα, στο 82' ο Σαρμιέντο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της ΑΕΛ και με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-0 για την ομάδα του Περιστερίου.




Με άγριες διαθέσεις περίμεναν τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της Λάρισας, στην πόλη οι οπαδοί της ομάδας μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Οπαδοί υποδέχθηκαν τους ποδοσφαιριστές με γιαούρτια και πέτρες, ενώ κράτησαν τα μέλη της αποστολή μέσα στο πούλμαν για περίπου πέντε ώρες μετά την ώρα άφιξης.
Περίπου 500 άτομα είχαν στηθεί έξω από ξενοδοχείο της πόλης για να δουν το λεωφορείο που μετέφερε της αποστολή της ΑΕΛ. Μόλις έγινε αντιληπτό, οι οπαδοί άρχισαν να πετούν γιαούρτια και πέτρες, σπάζοντας δύο παράθυρα, ανάβοντας και φωτιές σε κάδους.
Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή. Τα συνθήματα κατά των παικτών έδιναν και έπαιρναν, με τους επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών να ζητούν από τους παίκτες να βγουν έξω από το πούλμαν για να μιλήσουν μαζί τους.
Βλέποντας τις άγριες διαθέσεις των οπαδών οι παίκτες της ΑΕΛ δεν έβγαιναν έξω από το λεωφορείο και από τις δύο μετά τα μεσάνυχτα που έφτασε η αποστολή παρέμεναν κλεισμένοι μέσα σε αυτό.
Η πρώτη προσπάθεια έγινε μετά από κάμποση ώρα με τον γυμναστή και έναν παίκτη να βγαίνουν από το πούλμαν και να εισέρχονται στο ξενοδοχείο.
Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές όμως παρέμειναν μέσα στο λεωφορείο. Εκεί συνέχισαν να βρίσκονται για τις υπόλοιπες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από περίπου πέντε ώρες παραμονής και με την παρέμβαση της αστυνομίας το πούλμαν έκανε κάποια μέτρα και μπήκε στο γκαράζ του ξενοδοχείου.
Οι οπαδοί παρέμεναν έξω από το ξενοδοχείο και ζητούσαν τον Νίκο Νταμπίζα να μιλήσει μαζί τους. Έτσι, ο αρχηγός της ομάδας έκανε την εμφάνισή του, αλλά παρά τις προσπάθειές του να πείσει τους οπαδούς ότι οι όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τον υποβιβασμό, δεν τα κατάφερε. Λίγο αργότερα ο Νταμπίζας επέστρεψε στο πούλμαν.


Χειρότερη γίνεται η κατάσταση στη Λάρισα. Μετά από την… πολιορκία του πούλμαν, στόχοι έγιναν τα αυτοκίνητα των Μπλάζεκ και Ρομέου. Οι δύο παίκτες όταν βγήκαν από τα σπίτια τους για να μεταβούν στην προπόνηση της ομάδας αντιλήφθηκαν ότι τα οχήματά τους είχαν πολλές ζημιές.
Οι δύο παίκτες ενημέρωσαν τους υπεύθυνους, για το περιστατικό. Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ είναι προβληματισμένοι από τις αντιδράσεις αυτές των οπαδών της ομάδας και σκέφτονται τρόπους να αντιστρέψουν το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το οποίο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην ομάδα.
Ενδεικτικό του προβληματισμού που υπάρχει στην ΠΑΕ είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Πηλαδάκης βρίσκεται στην πόλη, αρκετές ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε…

Τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα  στη Λάρισα με την επίθεση των οπαδών της ομάδας,  ανάγκασαν διοίκηση και τεχνικό τιμ να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα (05-01) προπόνηση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποφευχθούν νέες εντάσεις. Το απόγευμα όμως η ομάδα προπονήθηκε μυστικά στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου «Ιmperial» συνεχίζοντας το «κρυφτό» με τους αγανακτισμένους οπαδούς.
Ο Γιερν Άντερσεν θα παραμείνει στο πάγκο των Θεσσαλών με τουλάχιστον μέχρι τον αγώνα με τη Καβάλα, παρά τις φήμες για αντικατάσταση του από τον Παύλο Δερμιτζάκη, αλλά με τη κατάσταση στη Λάρισα να είναι έκρυθμη τίποτα δε μπορεί να αποκλειστεί. Ο Νορβηγός τεχνικός έμεινε στην Αθήνα μετά το ματς με τον Ατρόμητο και παρακολούθησε τον αγώνα ΑΕΚ- Κέρκυρα για να κατασκοπεύσει την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που είναι προσεχής αντίπαλος της ομάδας.

Η τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η ΑΕΛ τις τελευταίες ώρες και μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ανάγκασε τους ανθρώπους της ΠΑΕ και το τεχνικό τιμ να ακυρώσουν τη σημερινή προπόνηση που ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι. Οι παίκτες αποχώρησαν στις 06:40 από το ξενοδοχείο και μέχρι πριν από λίγο δεν γνώριζαν τι θα γίνει σήμερα!
Για το πότε θα ξανά επιστρέψουν στα Δένδρα είναι κάτι που ακόμα και τώρα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα. Ο Γιέρν Άντερσεν είναι στην Αθήνα και είναι άγνωστο πότε και αν θα επιστρέψει στη Λάρισα. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ΑΕΛ το Σάββατο δίνει ακόμα ένα ματς «τελικό» με την Καβάλα εκτός έδρας και με την εικόνα που παρουσίασε στο Περιστέρι να μην δίνει ελπίδες σε κανέναν για το κοντινό μέλλον…




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων