2010-11 : 22η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 1-2

22η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 1-2

13 Φεβρουαρίου 2011

Scorers: 74' Μετίν - 60', 63' Μπρέσκα

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Τσοντοφάλσκι, Μελίσσης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Σίμιτς (46′ Κούλιτς), Αμπουμπακάρι (70′ Ρέντζας), Μετίν, Ρομέου, Τσιμπάμπα, Κολοβέτσιος, Μπλάζεκ.

Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Ντολεζάι, Καπετάνος (80′ Ρόκας), Ούμπιντες, Μπρέσκα (75′ Τομάς), Ζαραδούκας, Σανκαρέ, Μαρτίν (91′ Ροντρίγκες), Ζέλεσι, Μόνχε, Αλβάρεζ

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης(Αθήνας)
Επόπτες: Χρήστος Ακρίβος, Σπυρίδων Γουργιώτης
4ος: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Γήπεδο: AEL FC arena
Εισιτήρια: 8.485

Σε ένα ματς που τα είχε όλα, ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε τη νίκη στη Λάρισα, κάνοντας πλέον το έργο της ΑΕΛ για παραμονή στην κατηγορία εξαιρετικά δύσκολο. Ο Μπρέσκα πέτυχε και τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων, ο Μετίν έγραψε το τελικό 1-2. Νεύρα, ένταση, διακοπές και διαιτητικά παράπονα κυριάρχησαν σε ένα ματς που είχε καλό ρυθμό και φάσεις.
Χωρίς εκπλήξεις ξεκίνησαν τον αγώνα οι δύο προπονητές. Κωστένογλου και Τσιώλης επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα και τους παίκτες που έχουν καθιερώσει στους τελευταίους αγώνες. Οι γηπεδούχοι όπως ήταν αναμενόμενο επιχείρησαν να μπουν πιο δυνατά και με μεγαλύτερη επιθετικότητα. Κάτι που εν μέρει το κατάφεραν, αν και οι προσπάθειές τους ήταν ημιτελείς και… άγαρμπες. Ωστόσο κατάφεραν στο 6΄ να φτάσουν κοντά στο γκολ, όμως οι κόντρες που έγιναν δεν τους ευνόησαν και το σουτ του Ρομέου πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.Και πάνω που οι δύο αντίπαλοι φάνηκε να αρχίζουν να βρίσκουν ρυθμό, ήρθε η διακοπή του αγώνα από τον διαιτητή. Αφορμή ένα πανό που είχαν κρεμάσει οι οπαδοί των γηπεδούχων και το οποίο ο Τριτσώνης ζήτησε να κατέβει για συνεχιστεί ο αγώνας. Προς στιγμήν επικράτησε ένταση με κάποιους οπαδούς των γηπεδούχων να κατεβαίνουν από τις κερκίδες. Τελικά μετά από περίπου πέντε λεπτά, το πανό κατέβηκε και το ματς συνεχίστηκε.
ΑΕΛ και Βόλος ήταν αρχικά αποσυντονισμένοι και εκτός ρυθμού και άρχισαν από την αρχή και πάλι την προσπάθεια για να «ζεσταθούν». Κάτι που δεν άργησε και πολύ να συμβεί. Με τη Λάρισα να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ, αλλά τους φιλοξενούμενους να χάνουν τις φάσεις. Η ομάδα του Κωστένογλου επιχειρούσε με κινητήριο μοχλό τον Μετίν να δημιουργήσει ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά να μην μπορεί να πατήσει με ευκολία περιοχή. Κάτι που κατάφερε σε 2-3 περιπτώσεις η ομάδα του Τσιώλη, που είχε τον Μπρέσκα σε πολύ καλή μέρα και «χτύπαγε» στις αντεπιθέσεις.
Μπρέσκα show
Ο Σλοβάκος έβγαλε μία φορά τον Μαρτίν και άλλη μία τον Μόνχε σε θέση βολής, αλλά οι συμπαίκτες του αστόχησαν. Ανάμεσα στις δύο ευκαιρίες οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να απειλήσουν με μακρινά σουτ, που δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ φώναξαν και για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε (σε μία πονηρή φάση, με τον διαιτητή να παίρνει σωστή απόφαση). Ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου ο ρυθμός είχε ανέβει αρκετά με τις φάσεις να είναι και πάλι για τους Βολιώτες, που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, αλλά  ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ υποδεικνύοντας λανθασμένα οφσάιντ. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να υπάρχει σκορ. 
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Κούλιτς να περνά στη θέση του (κακού) Σίμιτς και τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πιο επιθετικά και με σκοπό να πετύχουν γκολ. Στα πρώτα πίεσαν πολύ την άμυνα της ΑΕΛ, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Ετσι μετά το δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν, αλλά οι ευκαιρίες που έκανα δεν κατέληξαν σε γκολ καθώς ήταν διστακτικοί και άστοχοι στην τελική προσπάθεια.
Και το πλήρωσε… Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο Μπρέσκα (που ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης) εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσοντοφάλσκι (αλλά και αυτό που έκανε ο βοηθός διαιτητή, ο οποίος θα έπρεπε να υποδείξει σε θέση οφσάιντ τον Σλοβάκο) και έδωσε προβάδισμα στο Βόλο. Τρία λεπτά μετά και πριν προλάβει η ΑΕΛ να συνέλθει από την ψυχρολουσία, ο Μπρέσκα ξαναχτύπησε. Αυτή τη φορά το λάθος ήταν του Αμπουμπακάρι, που επέτρεψε στον επιθετικό του Ολυμπιακού να κάνει το 2-0 για την ομάδα του. 
Στη συνέχεια η οι Βυσσινί φάνηκε να μην έχει κουράγια, αλλά ο Βενετίδης πήρε έξυπνα το πέναλτι από τον Ουμπίντες και έδωσε την ευκαιρία στον Μετίν να κάνει το 2-1 για τη Λάρισα από την άσπρη βούλα. Ο Τούρκος πέτυχε το γκολ, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησαν οι διακοπές και έτσι οι Βολιώτες πήραν τη νίκη μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του.
Πλέον η Λάρισα, που πλήρωσε τα αμυντικά κενά της (είχε και απουσίες) και τη… λαχτάρα της να βάλει πρώτη το γκολ, βρίσκεται με το ένα πόδι στη δεύτερη κατηγορία και πρέπει να κάνει υπέρβαση για να σωθεί. Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου είχε υπομονή και με ηγέτη τον Μπρέσκα (που στο πρώτο μοίραζε ασίστ και στο δεύτερο πήρε την κατάσταση στα χέρια του) πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης και συνεχίζει να «βλέπει» Ευρώπη.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων