2013-14 : 25η : Οδυσσέας Κορδελιού - ΑΕΛ 0-3

25η αγωνιστική : Οδυσσέας Κορδελιού - ΑΕΛ 0-3 

13 Απριλίου 2014 

Scorers : 73' Ρούσσης, 87' Γκούρτσας, 90' Στεφανίδης

Οδυσσέας Κορδελιού (Κώστας Κορμαρής): Παπαϊωάννου, Νικολαϊδης, Αντωνιάδης, Καρράς (84’ Παναγιωτίδης), Κομνηνάκης, Μανώλη, Μπέλλης (79’ Γιαννιώτης), Παπαδόπουλος (84’ Ποριαζίδης), Καραχαλίδης, Βιλανάκης, Σαλακίδης.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Σιάκκας (88’ Κορομηλάς), Ρούσσης, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης (79’ Κουλίδης), Σαββίδης, Στεφανίδης, Γκούρτσας, Καρακατσάνης (83’ Μπλέντι).

Διαιτητής: Χαράλαμπος Σελεμίδης (Πέλλας)
Επόπτες: Σταύρος Σίπκας (Πέλλας), Χρήστος Δερμετζής (Πέλλας)
4ος: Χρήστος Ιωαννίδης (Σερρών)

Γήπεδο: Δημοτικό Κορδελιού

Η ΑΕΛ πέρασε νικηφόρα από το Κορδελιό (3-0) και σε συνδυασμό με την ήττα της Κοζάνη και την ισοπαλία του Οικονόμου Τσαριτσάνης ουσιαστικά εξασφάλισε την πρωτιά, αφού ανέβασε τη διαφορά στους 10 βαθμούς πέντε στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν. Χρειάζεται πλέον μόνο δύο νίκες στους επόμενους πέντε αγώνες για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο στη FootballLeague.Σε ένα μικρό γήπεδο με κακό αγωνιστικό χώρο, η ΑΕΛ αντέταξε στο τραχύ παιχνίδι του Οδυσσέα την ποιότητά της, την υπομονή και την προσαρμογή στις ιδιαίτερες συνθήκες του αγώνα και δικαιώθηκε, έστω και αν χρειάστηκε να περιμένει το τελευταίο 20λεπτο. Ο Ρούσσης με προβολή μετά από φάουλ του Νεμπεγλέρα έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» στο 73’, αφού μέχρι εκείνο το σημείο η ΑΕΛ αδυνατώντας να απλώσει το παιχνίδι της σε ένα τόσο μικρό γήπεδο, απειλούσε την εστία του Παπαϊωάννου κυρίως με στημένα. Είχε προηγηθεί το γκολ του Γκούρτσα με κεφαλιά στο 64’, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Κανονικότατο, όμως, ήταν το γκολ που πέτυχε με τον ίδιο τρόπο στο 87’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα. Εκεί ουσιαστικά τελείωσε το ματς η ΑΕΛ για να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» ο Στεφανίδης στο 90’ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Δηλώσεις 

Παναγιώτης Τζαναβάρας:
«Μια σημαντική νίκη σήμερα για την ομάδα μας κι ένα καλό, δυνατό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν δυνατοί, δεν κινδυνεύσαμε ιδιαίτερα, αλλά δεν είχαμε χώρους στο επιθετικό τρίτο. Στο δεύτερο διαφοροποιήσαμε λίγο την τακτική μας και βάζοντας τον Πατινιώτη πίσω από τους δυο επιθετικούς βρέθηκαν οι χώροι, κυκλοφορήσαμε καλύτερα τη μπάλα – γιατί η αλήθεια είναι ότι τρομάξαμε στην αρχή με το γήπεδο που είδαμε - και φτάσαμε σε μια πολύ σημαντική και εύκολη – όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι – νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου και όπως είχα πει και την περασμένη Τετάρτη, θέλουν στήριξη από όλους και όλα ευτυχώς πήγαν καλά. Παίξαμε πολύ δυνατά σήμερα γιατί ξέραμε ότι σε ένα τέτοιο γήπεδο το παιχνίδι θα κριθεί πολύ στις προσωπικές μονομαχίες και στα στημένα. Βάλαμε την μπάλα κάτω στο δεύτερο ημίχρονο και φτάσαμε σε αυτή την σημαντική νίκη. Συγχαρητήρια και στο Κορδελιό που είναι μια καθαρή και δυνατή ομάδα. Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Εμείς θα συνεχίσουμε λίγες ημέρες ακόμα τη δουλειά μας και θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε λίγο διότι οι παίκτες είναι πολύ φορτισμένοι και συναισθηματικά και σωματικά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και σίγουρα η ΑΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα μετά από αυτή τη νίκη. Όπως είχα δηλώσει και μετά το ματς με την Τσαριτσάνη, είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα. Όπως και το παίρνει. Πρέπει, όμως να είμαστε πολύ σοβαροί στα επόμενα παιχνίδια και σε κάθε προπόνηση».
Τα παραπάνω δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας μας, Παναγιώτης Τζαναβάρας, αμέσως μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα στο Κορδελιό και στη συνέχεια απάντησε στη μοναδική ερώτηση που του τέθηκε:
-Σήμερα είδαμε μια ομάδα που δεν έδειχνε κουρασμένη. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο, έτρεχε και δημιουργούσε, σε αντίθεση με το πρώτο. Τι άλλαξε;
«Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο ημίχρονο μέχρι να προσαρμοστούμε σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο που, όπως βλέπετε, δεν υπάρχει, είναι κάκιστος, χρειαστήκαμε κάποιο χρόνο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, πιέσαμε πολύ ψηλά τον αντίπαλο βγάζοντας και τρίτο και τέταρτο επιθετικό και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Κάναμε καλή αποθεραπεία μετά το παιχνίδι της Τετάρτης και παρουσιαστήκαμε σήμερα πολύ καλά. Άλλωστε, όπως είχα πει το τελευταίο διάστημα δουλεύουμε καλύτερα και αυτό θα βγαίνει στο γήπεδο».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων