2008-09 : 25η : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 3-0

25η αγωνιστική : Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 3-0

7 Μαρτίου 2009

Scorers: 48' Σαλπιγγίδης, 53' Ζιλμπέρτο, 56' Χριστοδουλόπουλος

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Μάτος, Σαλπιγγίδης (65 Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα (70 Μουν), Χριστοδουλόπουλος (75 Ρουκάβινα), Σιμάο, Βύντρα, Βαβζίνιακ, Ιβανσιτς, Νίλσον

ΑΕΛ (Μ. Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας (46 Φεράρι), Κυριακίδης (51 Σαρμιέντο), Μπουκουβάλας, Γκουέλα (67 Ιλιτς), Πάρα, Φωτάκης, Μετίν, Κατσιαρός, Ζουράφσκι

Διαιτητής: Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης (Καβάλας)
Επόπτες: Καρσιώτης Μ. (Κορίνθου), Ασημακόπουλος Γ. (Μεσσηνίας)
4ος: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 8.194

Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών, αφού δεν μπόρεσε να κάνει το γνωστό της παιχνίδι, είχε τη μεσαία της γραμμή και το κέντρο της άμυνας σε κακή μέρα, ενώ επηρεάστηκε και από την αναγκαστική αλλαγή του Νταμπίζα.
Με 4-3-2-1 και Ιβανσιτς, Μάτος βασικούς ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός. Η αμυντική τετράδα ήταν Βαβζίνιακ, Βύντρα, Σαριέγκι και Νίλσον, στα χαφ Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Μάτος, κορυφή ο Χριστοδουλόπουλος και από πίσω Ιβανσιτς και Σαλπιγγίδης.
Με στόχο να επιβάλλει το ρυθμό του από νωρίς μπήκε στο ματς ο Παναθηναϊκός. Ετσι, στο πρώτο τέταρτο έκανε κάποιες μικροευκαιρίες με αποκορύφωμα την κεφαλιά του Βύντρα στο 15. ΄
Από την άλλη, η Λάρισα περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο, με τα μπακ της κυρίως να έχουν πολλά προβλήματα από τους Ιβανσιτς και Σαλπιγγίδη και την άμυνα της να παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια.
Ο ρυθμός έπεσε πάντως στη συνέχεια – με ευθύνη των γηπεδούχων – καθώς οι παίκτες του Τεν Κάτε αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα από το κέντρο και μπρος. Οι βυσσινί δεν έκαναν τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά στο 34 ο Μετίν έφτασε μια ανάσα από το 1-0, αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνέχιζαν να είναι απελπιστικά νωθροί.
Το ματς κύλησε έτσι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να ζητάνε πέναλτι στο 38 σε διεκδίκηση της μπάλας από Σαλπιγγίδη και Κοτσόλη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Χριστοδουλόπουλος τα έκανε… όλα καλά εκτός από το να σουτάρει.
Μια κάθετη μπαλιά που βγήκε από τον Μάτος δεν πήγε ανεκμετάλλευτη από τον Σαλπιγγίδη που με ωραία προσποίηση και πλασέ άνοιξε το σκορ στο 48 για τον Παναθηναϊκό. Το έργο που είχε παιχτεί με ΠΑΟΚ και Αρη έδειχνε να επαναλαμβάνεται, όταν στο 53 ο Ζιλμπέρτο με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 2-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς.
Καθοριστικό ρόλο πάντως στην εξέλιξη του ματς, που φάνηκε και στο γκολ του Χριστοδουλόπουλου στο 56, έπαιξε η αναγκαστική αλλαγή του Νταμπίζα στην ανάπαυλα, καθώς η άμυνα της Λάρισας είχε χάσει τη συγκέντρωση της.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων