2008-09 : 26η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 0-0

26η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 0-0

14 Μαρτίου 2009

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Σαρμιέντο (46΄ Γκουέλα), Πάρα, Ιγκλέσιας (82΄ Τσίγκας), Μετίν (69΄ Ιλιτς), Φωτάκης, Ζουράφσκι

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Μπαλάφας, Ηλιάδης (85΄ Μπακαγιόκο), Λάκης (90΄+ Κωνσταντινίδης), Σορλέν, Βιεϊρίνια, Μουσλίμοβιτς (66΄ Χούτος)

Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Επόπτες: Φαντόπουλος Ν. (Πειραιά), Γουργιώτης Σ. (Φθιώτιδος)
4ος: Καλόπουλος Δ. (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.611

Νίκη για διαφορετικούς λόγους έψαχναν ΑΕΛ και ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου (14/3) στο «φλεγόμενο» στάδιο Αλκαζάρ, ωστόσο, η… μπίλια κάθισε στην ισοπαλία (0-0), σ’ ένα παιχνίδι που, αν δεν ήταν τα δυο δοκάρια του Λάκη και του Πάρα, θα είχαμε να θυμόμασταν, μονάχα τα σκληρά μαρκαρίσματα και κάποιες… παρεκτροπές της εξέδρας στα τελευταία λεπτά. Το θέαμα ήταν κάκιστο και φυσικά δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται οι δυο «μονομάχοι».
Το τελικό 0-0 αφήνει μια «γλυκόπικρη» γεύση σε αμφότερους τους αντιπάλους, καθώς η μεν ΑΕΛ έχασε έδαφος στο κυνήγι της πέμπτης θέσης, με τον Αρη να καραδοκεί σε απόσταση βολής, ο δε ΠΑΟΚ πιθανότατα (αν κερδίσει ο Παναθηναϊκός τον Θρασύβουλο) θα βλέπει την πλάτη των «πρασίνων» που θα μείνουν μόνοι τους στην δεύτερη θέση.
Σε γενικές γραμμές, ο ΠΑΟΚ ήταν λίγο καλύτερος απο την ΑΕΛ και ίσως δικαιούταν κάτι παραπάνω απο τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού κυνήγησε περισσότερο τη νίκη, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, που παρουσιάστηκαν για δεύτερο σερί ματς, μετά απο εκείνο με τον Παναθηναϊκό σε κακή μέρα…
Πολύ κακό παιχνίδι διεξήχθη στο πρώτο ημίχρονο, με λιγοστές καλές φάσεις μπροστά απο τις δυο εστίες. Η ΑΕΛ είχε την εδαφική υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ του Τουμέρ, ενώ την καλύτερη ευκαιρία την είχαν στο 27′ με εξ επαφής κεφαλιά του Πάρα απο σέντρα του Φωτάκη, όμως ο Χαλκιάς δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.
Απο την άλλη πλευρά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» στηρίχθηκε στην διάθεση του Βιεϊρίνια, με τον πορτογάλο μεσοεπιθετικό να κάνει δύσκολη τη ζωή του νεαρού μπακ Μιχάλη Μπουκουβάλα, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο μαρκάρισμά του, αλλά και στην μαχητικότητα του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, που αν και μόνος του στην γραμμή κρούσης, κυνηγούσε κάθε μπαλιά. Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ανήκει στον ΠΑΟΚ με τον Λάκη, ο οποίος με μακρινό σουτ στο 39′ «άγγιξε» το 0-1, στέλνοντας την μπάλα στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Κοτσόλη.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέποντας την ΑΕΛ να έχει πολλά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης, πέρασε τον Γκουέλα αντί του Σαρμιέντο, κάνοντας τις απαραίτητες εσωτερικές αλλαγές, με τον Φωτάκη να οπισθοχωρεί σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Ιγκλέσιας, τον Τουμέρ να παίζει πίσω απο τον Ζουράφσκι,  τον Πάρα να πηγαίνει στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, ώστε ο Γκουέλα να αγωνιστεί σαν δεξί «φτερό».
Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε τους «βυσσινί», προκειμένου να φτάσει σ’ ένα γκολ. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και δεύτερο δοκάρι σε προσπάθεια του Σορλέν στο 53′, όμως, ο Σπάθας, μετά απο υπόδειξη του επόπτη έδωσε οφσάιντ στον Λάκη, που, όμως δεν επηρρέαζε την φάση, και έτσι ήταν ως μη γενόμενη… Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και αυτό ήταν εμφανές. Στο 62′ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μουσλίμοβιτς, που ξεκίνησε απο θέση οφσάιντ στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ έκανε ένα άψυχο πλασέ πάνω στον Κοτσόλη!
Ο Φερνάντο Σάντος βλέποντας τον Μουσλίμοβιτς να έχει κουραστεί πέρασε στο 66′ τον Χούτο στην θέση του βόσνιου επιθετικού, ενώ και ο Μαρίνος Ουζουνίδης έκανε την δεύτερη αλλαγή του, ρίχνοντας στην μάχη τον Ιλιτς, αντί του Τουμέρ, που δεν βοήθησε, όσο άλλες φορές την λαρισινή ομάδα. Παρόλα αυτά, η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που στο 80′ λίγο έλειψαν να κάνουν τη ζημιά, όταν ο Βιεϊρίνια προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθος γύρισμα του Μπουκουβάλα στον Κοτσόλη, ο οποίος, όμως βγήκε έγκαιρα και αποσόβησε τον κίνδυνο.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δυο προπονητές έριξαν τα τελευταία τους χαρτιά στη μάχη κάνοντας πιο επιθετικές τις ομάδες τους. Ο Ουζουνίδης έβαλε τον Τσίγκα αντί του Ιγκλέσιας, παίζοντάς τα όλα για όλα, ενώ ο Σάντος πέρασε τον Μπακαγιόκο (σ.σ. αποδοκιμάστηκε απο τους οπαδούς της Λάρισας) αντί του Ηλιάδη αλλάζοντας το σύστημά του απο 4-3-2-1 σε 4-4-2. Η ομάδα που πήγε να… κλέψει τη νίκη ήταν η ΑΕΛ, που στο 90′ με σουτ του Πάρα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χαλκιά. Τελικά το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει τους θεσσαλονικείς στα… δοκάρια, αφού το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ηλία Σπάθα.


Δηλώσεις 

Μαρίνος Ουζουνίδης:
"Ήταν δίκαιη η ισοπαλία και για τις δύο ομάδες, αφού θεωρώ ότι αμφότερες δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν με τις άμυνες που υπήρχαν. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός αμυντικά, ήταν κοντά οι γραμμές του και ήταν δύσκολο να βρούμε τους διαδρόμους για να κάνουμε ευκαιρίες. Κάποια στιγμή εκνευριστήκαμε μάλιστα, χάσαμε την ηρεμία μας. Κάθε ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε. Ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη οργανωμένη ομάδα που πέρασε από το Αλκαζάρ. Για κάθε ομάδα δεν είναι εύκολο να σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ που διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Μετά από ένα σημείο, εμείς παίζαμε με πέντε επιθετικογενείς και δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που θέλαμε. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλούς παίκτες πίσω από τη μπάλα. Δεν είμαι πάντως ευχαριστημένος από την απόδοσή μας".



Πρόστιμο 8.500 ευρώ επιβλήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερλιγκ στην ΑΕΛ για τη συμπεριφοά των φιλάθλων της στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων