2008-09 : 27η : Ηρακλής - ΑΕΛ 0-2

27η αγωνιστική : Ηρακλής - ΑΕΛ 0-2

22 Μαρτίου 2009

Scorers: 73' Ζουράφσκι, 83' Μετίν

Ηρακλής (Μ. Κατσαβάκης): Μπαντής, Μάρτος, Μπούρμπος, Κατσαμπής (81′ Ιωαννίδης), Παπαζαχαρίας, Ντιέ, Βούκοβιτς (67′ Γκαρσία), Παπαστεριανός, Επστάιν, Κονέ (52′ Αγρίτης), Μαρκές

ΑΕΛ (Μ. Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Γιαννακόπουλος (86′ Ίλιτς), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας (58 Μετίν), Βέμπερ, Κατσιαρός, Ζουράφσκι

Διαιτητής: Παμπορίδης Βασίλης (Κιλκίς)
Επόπτες: Νικολακόπουλος Α. (Αθηνών), Γενναίος Χ. (Αθηνών)
4ος: Μάνταλος Σ. (Αθηνών)

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο
Εισιτήρια: 3.656

Νίκη εξαιρετικής σημασίας στην προσπάθεια που κάνει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ πέτυχε η Λάρισα, που επικράτησε με 2-0 του Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκα. Δίκαιο «τρίποντο» για τους Θεσσαλούς που ειδικά στην επανάληψη ήταν καλύτεροι από τους Θεσσαλονικείς και με σκόρερ τους Ζουράφσκι (73’) και Μετίν (83’) πήραν αυτό που ήθελαν Στους 42 βαθμούς η ΑΕΛ πλέον, διατήρησε την απόσταση των 4 βαθμών που τη χωρίζει από τον Αρη, ενώ την αύξησε στους 7 από την Ξάνθη που έχασε στην έδρα της από τον Εργοτέλη. Στους 29 έμεινε ο «γηραιός» που ακόμη δεν έχει «καθαρίσει» την υπόθεση «παραμονή».
Να σημειωθεί ότι το αποτέλεσμα αυτό προκάλεσε την οργή των οπαδών (σ.σ. κυρίως των οργανωμένων) του Ηρακλή που εκτός από τις έντονες αποδοκιμασίες τους, επιχείρησαν να εισβάλουν στην κερκίδα των επισήμων για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Αποτέλεσμα ήταν ο Παμπορίδης να σφυρίξει νωρίτερα τη λήξη του αγώνα.
Κακό από πλευράς θεάματος ήταν το πρώτο ημίχρονο. Παιχνίδι κέντρου στο μεγαλύτερο διάστημα, με τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες. Βεβαίως στο τελευταίο 15λεπτο, ο Ηρακλής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πίεσε αρκετά την Λάρισα, η οποία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Θεσσαλοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι επιθετικά (σ.σ. εκτός από ένα χλιαρό σουτ του Σαρμιέντο δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα το αξιόλογο), εν αντιθέσεις με τους γηπεδούχους που είχαν 2-3 καλές στιγμές. Μάλιστα οι «κυανόλευκοι» διαμαρτύρονται δικαίως για ένα οφσάιντ που καταλογίστηκε (σ.σ. στο 9’) λανθασμένα στον Μάρκες, φάση στην οποία ο Ισπανός θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ για τον Ηρακλή.
Λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Μάκης Κατσαβάκης και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησαν να φρεσκάρουν τις επιθετικές γραμμές τους, με τον πρώτο να περνάει στο ματς τον Αγρίτη και τον δεύτερο τον Μετίν, ο οποίος και τελικά «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του. Σε γενικές γραμμές το δεύτερο μέρος ήταν καλύτερο από το πρώτο. Πιο έντονος ρυθμός, περισσότερο κινητικές οι δύο ομάδες, αλλά και σαφώς περισσότερες αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.
Τελικά εκείνη που χαμογέλασε ήταν η Λάρισα, καθώς στο 73ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από συνδυασμό του δημιουργού Κατσιαρού με τον εκτελεστή Ζουράφσκι. Η εξέλιξη αυτή «πάγωσε» τους παίκτες των γηπεδούχων και ταυτόχρονα έδωσε «φτερά» σε εκείνους των φιλοξενούμενων. Η εικόνα των «βυσσινί» στον αγωνιστικό χώρο ήταν ολοένα και καλύτερη καθώς όσο η ώρα περνούσε, με αποτέλεσμα στο 83' να γίνει το 2-0. Δράστης αυτή τη φορά ο Μετίν, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ασίστ του Φωτάκη και «σφράγισε» μια νίκη σπουδαίας σημασίας για τους Θεσσαλούς.


Δηλώσεις 

Ουζουνίδης: 
«Εκτιμώ ότι μια νίκη στον επόμενο εντός έδρας αγώνα μπορεί να μας δώσει αυτό που θέλουμε. Πετύχαμε μια σημαντική νίκη και θεωρώ ότι την αξίζαμε, γιατί ήμασταν καλύτεροι, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Θέλαμε να οδηγηθεί εκεί το παιχνίδι, γιατί ξέραμε ότι όσο περνούσε ο χρόνος, θα αγχωνόταν περισσότερο ο αντίπαλος κι αυτό συνέβη. Ελέγξαμε το παιχνίδι και με περισσότερους επιθετικογενείς παίκτες, πήραμε το αποτέλεσμα, αφού, ασφαλώς, χρειάστηκε να ρισκάρουμε. Ήμασταν νευρικοί στο πρώτο μέρος κι αυτό που ζήτησα από τα παιδιά ήταν να βγάλουν την ποιότητα που έχουν, μέσα στο γήπεδο».




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων