2008-09 : 28η : ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0

28η αγωνιστική : ΑΕΛ - Πανιώνιος 0-0

5 Απριλίου 2009

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Κώτσιος, Βενετίδης, Βέμπερ, Κυριακίδης (46’ Μετίν), Σαρμιέντο Φωτάκης, Γιαννακόπουλος, Γκουέλα (60’ Ίλιτς), Πάρα (71’ Τσίγκας).

Πανιώνιος: Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Ρεκόμπα, Γκονζάγκα (87’ Μπάρκογλου), Μάκος, Κουμορτζί, Εστογιανόφ (76’ Γουνδουλάκης), Μαϊστόροβιτς, Τζαβέλας, Λουρένσο (71’ Σκούφαλης).

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
Επόπτες: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Βασιλειάδης (Θεσ/νίκης)
4ος: Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.710

Έδαφος στο κυνήγι της προνομιούχου 5ης θέσης έχασε η ΑΕΛ, η οποία παραχώρησε λευκή ισοπαλία 0-0 στον Πανιώνιο μέσα στο Αλκαζάρ. Αυτό, σε συνδυασμό και με τη νίκη του Άρη επί του ΟΦΗ μείωσε τη διαφορά με τους «κιτρίνους» στους 2 βαθμούς, όμως οι «βυσσινί» εξακολουθούν να κρατάνε την τύχη τους στα χέρια τους. Η ΑΕΛ μπήκε εντυπωσιακά στον αγώνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ χωρίς να το καταφέρει. Είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, έφτανε με ευκολία έξω από την περιοχή του Μπέλιτς, αλλά δεν έκανε τις πιο σωστές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων. Απόρροια ενδεχομένως της νευρικότητας, ως αποτέλεσμα της πίεσης για το αποτέλεσμα. Στο β’ ημίχρονο το ρίσκο μεγάλωσε με την είσοδο πολλών επιθετικογενών παικτών (Μετίν, Τσίγκας, Ίλιτς), ο Πανιώνιος απείλησε στις αντεπιθέσεις, αλλά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν εγκατέλειψαν τη μάχη. Πάλεψαν μέχρι τέλους και στις καθυστερήσεις είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Φωτάκη (ο οποίος είχε δοκάρι στο 1ο ημίχρονο) να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως, ο Μπέλιτς απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Καλαματιανού μέσου.

Πέντε συλλήψεις γίνανε από την Αστυνομία μετά τη λήξη του αγώνα της 28ης αγωνιστικής μεταξύ ΑΕΛ και Πανιωνίου. Τέσσερις φίλοι του Πανιωνίου και ένας της ΑΕΛ συνελλήφθησαν και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο 28ο έφτασαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων. Κάποιοι από τους φίλους των «κυανέρυθρων» εκμεταλλευόμενοι τον κακό σχεδιασμό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, η οποία δεν φρόντισε να υπάρχουν δυνάμεις των ΜΑΤ εντός της θύρας των φιλοξενούμενων, πέρασαν την «κενή ζώνη» και επιδόθηκαν σε καρεκλοπόλεμο με τους φίλους της ΑΕΛ, ενώ άναψαν και πετάξαν προς τη θύρα 10 και μερικά καπνογόνα. Όμως οι ταραξίες υπολόγιζαν χωρίς τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες κατέγραψαν τα πρόσωπα τους.

Με την λήξη της αναμέτρησης οι δυνάμεις της Αστυνομίας με τη χρήση των φωτογραφιών από τις κάμερες ασφαλείας αναγνώρισαν του ταραξίες μεταξύ των φιλάθλων του Πανιωνίου. Το αποτέλεσμα τέσσερις από αυτούς θα περάσουν το σημερινό τους βράδυ στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισα. Οι υπόλοιποι φίλοι των Νεοσμυρνιωτών αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο αν δεν αφήνανε ελεύθερους τους συλληφθέντες. Πράγμα όμως το οποίο δεν έγινε και έτσι γύρω στις 23:30 ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής.

Όμως πέρα από τα όσα έγιναν εντός του γηπέδου μικροσυμπλοκές μεταξύ νεαρών φιλάθλων της ΑΕΛ και δυνάμεων της Αστυνομίας σημειώθηκαν και επί της οδού Κοζάνης. Κάποιοι νεαροί χωρίς λόγω ξεκίνησαν ένα πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς με τους τελευταίους να κάνουν εκτεταμένη χρήση χειμικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν. Το αποτέλεσμα αυτών των μικροσυμπλοκών ήταν ένας νεαρός να συλληφθεί.

Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα και δημιουργήσαμε ευκαιρίες για να κάνουμε γκολ και να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που το θέλαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Όσο περνούσε η ώρα γινόμασταν πιο νευρικοί και βιαστικοί. Κι όλα αυτά ενώ δεν είχαμε τις κατάλληλες επιλογές, έστω και αν φτάναμε με ευκολία έξω από την περιοχή. Προσπαθούσαμε κυρίως με σουτ να διασπάσουμε την άμυνα του Πανιωνίου, μας έλειψαν οι διεισδύσεις από κάποιους παίκτες και παράλληλα σταθήκαμε αρκετά τυχεροί, μιας και ο Πανιώνιος δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πετύχει γκολ στις καθυστερήσεις. Ναι μεν είχαμε την κατοχή της μπάλας, ναι μεν κυκλοφορούσαμε καλά, αλλά δεν ήμασταν αρκετά καλοί στις τελικές επιλογές. Όλα τα παιδιά ήταν πολύ απογοητευμένα στα αποδυτήρια, αλλά εγώ τους λέω και δημόσια ότι πρέπει να έχουν ψηλά το κεφάλι. Πιστεύω ότι στο τέλος αυτοί είναι που θα πετύχουν τον στόχο της πέμπτης θέση».
Ερωτηθείς για την απουσία του Ζουράφσκι είπε ότι «ήταν δυο μέρες με πυρετό, τον ρώτησα πριν από τον αγώνα και μου είπε ότι δεν είναι σε θέση να βοηθήσει. Επειδή κι άλλες φορές έπαιξε παρότι δεν ήταν έτοιμος 100%, για πει σήμερα ότι δεν μπορεί σημαίνει ότι σίγουρα δεν ήταν σε θέση να παίξει. Δεν ήταν, όμως, αυτό το πρόβλημά μας στον συγκεκριμένο αγώνα. Η επιθυμία μας να κερδίσουμε έφερε πολλούς παίκτες μας στον άξονα και αυτό δεν έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξουμε και να βρούμε χώρους».
Μιλώντας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις κάρτες (Νταμπίζας, Βέμπερ) τόνισε ότι «θα βρούμε τις λύσεις. Πρέπει να έχουμε το κεφάλι ψηλά, η ομάδα είναι ικανή και θεωρώ ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από την προσπάθεια των παιδιών. Η μεγάλη επιθυμία μας να κερδίσουμε δεν μας έδωσε το καθαρό μυαλό στις καίριες στιγμές. Ο Πανιώνιος σήμερα είχε καλή αμυντική λειτουργία, σε αντίθεση με άλλους αγώνες. Θεωρώ, όμως, ότι εμείς χάσαμε το ματς».


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων