2008-09 : 29η : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 0-1

29η αγωνιστική : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 0-1

12 Απριλίου 2009

Scorer: 54'Ζουράφσκι

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κόβατς, Λεονάρντο, Κ. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος (59΄ Πάντος), Μενδρινός (59΄ Ντιόγο), Ντουντού, Γ. Παπαδόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Νικλητσιώτης (52΄ Γκαλέτι), Ντάρμπισαϊρ

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης (85΄ Ίλιτς), Ααράμπ, Μετίν (90΄+ Κατσιαρός), Ιγκλέσιας, Φεράρι, Βέμπερ, Γιαννακόπουλος (67΄ Πάρα), Ζουράφσκι

Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Επόπτες: Φαντόπουλος (Πειραιά), Βλάχο (Γρεβενών)
4ος: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Εισιτήρια: 24.820

Μετά από 27 χρόνια η ΑΕΛ άλωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» και πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη 1-0, που τη φέρνει ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην πρώτη πεντάδα. Με νίκη επί του Λεβαδειακού την τελευταία αγωνιστική η ΑΕΛ εξασφαλίζει την είσοδο στο πλέι οφ και την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το «χρυσό» γκολ πέτυχε με εξαιρετική ενέργεια ο Ζουράφσκι στο 54ο λεπτό, βαδίζοντας στα χνάρια του Δημήτρη Μαλουμίδη, ο οποίος στις 29 Μαϊου του 1982 είχε οδηγήσει τους «βυσσινί» σε νίκη με το ίδιο σκορ στην έδρα των «ερυθρολεύκων». Η ΑΕΛ είχε «χρυσή ευκαιρία» να σφραγίσει τη νίκη όταν στο 58’, Γιαννακόπουλος και Φωτάκης διαδοχικά δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, είχαν τις κλασικότερες ευκαιρίες, άντεξαν στην αγωνιστική και ψυχολογική πίεση και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, υποχρεώνοντας τον Ολυμπιακό στην πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα στη Super League.
Παρά τη νίκη και του Άρη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, η ΑΕΛ παραμένει στο +2 από τους «κίτρινους» και πάει για νίκη στη Λιβαδειά στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Αν σε εκείνο το ματς η ΑΕΛ μείνει στο «Χ» και ο Άρης κερδίσει τον Πανθρακικό, τότε θα παιχτούν διπλοί αγώνες μπαράζ για την είσοδο στα πλέι οφ. Η μόνη περίπτωση να μείνει η Λάρισα εκτός πεντάδας και Ευρώπης είναι να χάσει από τον Λεβαδειακό και ο Άρης να πάρει το «τρίποντο».
Αλλαγμένος ριζικά ο Ολυμπιακός, με τον Κόβατς στα δοκάρια, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο στην άμυνα, τον Γκαλίτσιο ως μπακ, τον Γιάννη Παπαδόπουλο στα χαφ, τον Νικλητσιώτη ως δεξί εξτρέμ και τον Ντάρμπισαϊρ στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι», ήδη πρωταθλητές, μπήκαν με περισσότερη ενθουσιασμό στο ματς απέναντι στη Λάρισα που με «κανονική» σύνθεση κυνηγούσε το ματς αφού «καιγόταν» για τους βαθμούς.
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ωστόσο, ήταν υπέρ του Ολυμπιακού, που έτρεχε, πίεζε, μάρκαρε και προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, ωστόσο έβγαλαν το 45λεπτο χωρίς φάση, με εξαίρεση μια ατομική ενέργεια και σουτ του Νικλητσιώτη που έφυγε άουτ. Αντίθετα, η ΑΕΛ ήταν αυτή που άγγιξε το γκολ στο 24΄, όταν ο «αρνητικός» Γκαλίτσιος έκανε λάθος έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιαννακόπουλος πλάσαρε άστοχα.
Στην επανάληψη ο Βαλβέρδε έριξε στο ματς τον Γκαλέτι αντί του Νικλητσιώτη που αποθεώθηκε, με την εικόνα του ματς να παραμένει ίδια. Δύο στημένες μπαλιές από τον Τζόρτζεβιτς και κεφαλιές των Ζεβλάκοφ και Ντάρμπισαϊρ δεν βρήκαν στόχο και η ΑΕΛ, που μέχρι εκείνη τη στιγμή φαινόταν ακίνδυνη, «χτύπησε» στην κόντρα και πέτυχε το 1-0. Όλα έγιναν από την εξαιρετική μπαλιά του Γιαννακόπουλου στον Ζουράφσκι (εκτός θέσης ο Γκαλίτσιος), με τον Πολωνό να ντριμπλάρει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και με «κεραυνό» να ανοίγει το σκορ.
Μάλιστα, λίγο μετά, οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή σπουδαία ευκαιρία για να «κλειδώσουν» το ματς χωρίς άγχος, όταν αρχικά ο Γιαννακόπουλος σούταρε πάνω στον Κόβατς και στη συνέχεια ο Φωτάκης «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Ολυμπιακού. Ο Βαλβέρδε άλλαξε σύστημα και έκανε την ομάδα του πιο επιθετική με την είσοδο του Ντιόγο, ο οποίος με το που μπήκε έχασε μια καλή ευκαιρία. Μερικά λεπτά αργότερα ο Γιάννης Παπαδόπουλος «δοκίμασε» το πόδι του αλλά στάθηκε άτυχος (η μπάλα ελάχιστα άουτ) και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το 1-0 της ΑΕΛ.
Ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, αλλά οι οπαδοί των πρωταθλητών αποθέωσαν τους πάντες, ανάμεσά τους και τον Στέλιο Γιαννακόπουλο.

Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια. Το θέλαμε πιο πολύ από τον αντίπαλό μας. Το διεκδικήσαμε πιο πολύ και πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθειά τους. Αυτό που είχα τονίσει όλη την εβδομάδα μιλώντας στα παιδιά ήταν ότι έχουμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι είναι ένα ματς με ιδιαιτερότητες λόγω της κατάκτησης του τίτλου από τον Ολυμπιακό. Κατά διαστήματα ήμασταν πολύ καλοί, θα μπορούσαμε να τα είχαμε πάει καλύτερα. Όμως, το αποτέλεσμα μετράει και εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε. Η υπόθεση πεντάδα είναι πλέον αποκλειστικά στα δικά μας χέρια. Απομένει ένα ματς. Να ξεκουραστούμε και να πάμε για να κερδίσουμε στη Λιβαδειά», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης» κι έκλεισε την εισαγωγή του δίνοντας «συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δίκαια το πήρε. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Κύπελλο»
Ακολούθησαν οι ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ:
-Οι σκέψει σας για τα πλέι οφ…
«Για να αρχίσουμε να κοιτάμε τα πλέι οφ θα πρέπει πρώτα να μπούμε. Για να δούμε τι έχει μέσα ένα σπίτι θα πρέπει πρώτα να ανοίξουμε την πόρτα»
-Ανησυχήσατε για την έκβαση του αγώνα όταν η ομάδα άρχισε να χάνει ευκαιρίες;
«Όταν παίζεις στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι λογικό να σκέφτεσαι ότι δεν θα έχεις εύκολα πολλές ευκαιρίες. Έπρεπε να ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Ευτυχώς όλα καλά σήμερα, αλλά το έχουμε πληρώσει αρκετές φορές στο Αλκαζάρ».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων