2008-09 : 30η : Λεβαδειακός - ΑΕΛ 0-1

30η αγωνιστική : Λεβαδειακός - ΑΕΛ 0-1

26 Απριλίου 2009

Scorer: 12' Μετίν

Αποβολές: 88' Κόλτζος (2η κίτρινη), 89' Κιάσσος (κόκκινη) - 93' Φωτάκης (2η κίτρινη)

Λεβαδειακός (Μόμτσιλο Βούκοτιτς): Καρακώστας, Μουλόπουλος, Καψής, Παρασκευαϊδης, Κόλτζος, Λεονάρντο, Γκεοργκίεφ, Ανδράλας (80’ Κατσικογιάννης), Πιέχνιακ (58’ Ντιμπαλά), Λέχτινεν (65’ Βασιλείου), Κιάσσος.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Βενετίδης, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Μετίν (90’ Τσίγκας), Ζουράφσκι (92’ Κατσιαρός), Γιαννακόπουλος (85’ Κυριάκος).

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)
Επόπτες: Γενναίος Χ. (Αθηνών), Καλαιτζίδης Χ. (Αθηνών)
4ος: Τσινιάρης Μ. (Αθηνών)

Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς
Εισιτήρια: 3.485

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά από την αρχή της αναμέτρησης και μόλις στο 8ο λεπτό είχε δοκάρι σε σουτ του Σαρμιέντο, με τον Γιαννακόπουλο στη συνέχεια της φάσης να μην μπορεί να χριστεί σκόρερ.
Αμέσως μετά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απαντήσουν, όταν ο Λέχτινεν έγινε κάτοχος της μπάλας και προσπάθησε με ένα σουτ να αιφνιδιάσει τον Κοτσόλη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.
Τελικά το γρήγορο γκολ που αναζητούσαν οι "βυσσινί" ήρθε στο 12' με "δράστη" τον Τουμέρ Μετίν. Ο Τούρκος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Λεβαδειακού και μετά από σέντρα του Βενετίδη από αριστερά, πήρε ξεμαρκάριστος την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Καρακώστα.
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι "πάγωσαν" το ρυθμό του αγώνα και για περίπου είκοσι λεπτά δεν δημιουργήθηκε κάποιος κίνδυνος μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Λεβαδειακός έκανε ξανά αισθητή την παρουσία του στο 31ο λεπτό, όταν ο Λεονάρντο σέντραρε από αριστερά και ο ξεχασμένος Κιάσσος πήρε την κεφαλιά από τον Κώτσιο, με τον Κοτσόλη να στέκεται τυχερός, καθώς η μπάλα προς την αγκαλιά του και την μπλόκαρε εύκολα.
Ένα λεπτό αργότερα, η Λάρισα αποφάσισε να επιτεθεί και πάλι, με τον Φωτάκη να βγαίνει απέναντι στον Καρακώστα και να τον πλασάρει, αλλά ο επερχόμενος Μουλόπουλος γλίτωσε τους γηπεδούχους από δεύτερο γκολ, διώχνοντας με κεφαλιά σε κόρνερ.
Το θέαμα στο δεύτερο μέρος ήταν κάκιστο, με τη Λάρισα να παίζει όσο πρέπει για να κρατήσει το αποτέλεσμα και το Λεβαδειακό να μην επιδιώκει από την πλευρά του να πιέσει για την ισοφάριση.
Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 71ο λεπτό, όταν ο Μετίν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν νέο δοκάρι από κεφαλιά του Ααράμπ, με τον Γιαννακόπουλο στη συνέχεια να πλασάρει άστοχα.

Το φινάλε του αγώνα σημαδεύτηκε από νεύρα και τρεις αποβολές, με τον Κόλτζο να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση και δευτερόλεπτα αργότερα τον Κιάσσο να αποβάλλεται από τον διαιτητή Κουκουλάκη για χτύπημα εκτός φάσης πάνω στον Κυριακίδη. Λίγο μετά ο Φωτάκης έκανε εσκεμμένη καθυστέρηση, προκειμένου να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και κατά συνέπεια κόκκινη, η οποία θα του στερήσει τη συμμετοχή από ένα παιχνίδι των πλέι οφ. Με τη μία κίτρινη κάρτα, ο μέσος των "βυσσινί" θα συμπλήρωνε επτά και θα έχανε δύο παιχνίδια.

4.000 εισιτήρια ζήτησε και χρησιμοποίησε η ΑΕΛ. Στο δημοτικό Λιβαδειάς έγινε πραγματική απόβαση των βυσσινί φιλάθλων, σε μια απο τις πιο επικές εκδρομές.










Δηλώσεις

Ουζουνίδης: 
Σήμερα επισφραγίσαμε την πολύ καλή πορεία μας σε όλο πρωτάθλημα. Συνήθως σε έναν μαραθώνιο όπως αυτός, όταν έρχεται το τέλος κάθε ομάδα παίρνει αυτό που της αξίζει και εμείς αυτό ακριβώς κάναμε. Επισφραγίσαμε την καλή εικόνα που δείξαμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Συγχαρητήρια στους παίκτες. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τους είχα πει πριν από τον αγώνα ότι σήμερα έπρεπε να βγάλουν τον εγωισμό, τη θέληση και την αποφασιστικότητα γιατί αυτοί ήταν που άξιζαν την 5η θέση. Να ευχαριστήσω επίσης τους συνεργάτες μου, που βοήθησαν πάρα πολύ να φτάσουμε την ομάδα εδώ. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που κάναμε ευτυχισμένο αυτόν τον κόσμο που ήρθε κοντά μας για ακόμη ένα παιχνίδι. Ίσως να μην τους δώσαμε πολλές χαρές στο Αλκαζάρ, αλλά εκτός έδρας κάναμε εντυπωσιακή πορεία. Κανένας μας, ωστόσο, δεν θεωρεί ότι τελείωσε η δουλειά μας εδώ. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολα τα πλέι οφ. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες. Κι εγώ και οι παίκτες μου πιστρεύουμε, όμως, ότι έχουμε κι εμείς καλή ομάδα. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Μπορεί να είμαστε η ομάδα με το λιγότερο άγχος, αλλά όχι με το λιγότερο ενδιαφέρον. Σήμερα κάναμε την τούρτα, στα πλέι οφ ελπίζω να βάλουμε το κερασάκι», δήλωσε πανευτυχής ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Λιβαδειά και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.
-Τι μπορεί να πετύχει η ομάδα στα πλέι οφ;«Τα πλέι οφ θέλουν διαφορετικό χειρισμό. Η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Στα τελευταία 19 ματς έχουμε μόνο 1 ήττα. Μόνο τυχαίο δεν είναι. Τα παιδιά έχουν δυνατότητες. Χωρίς το ίδιο άγχος, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα».
-Πως νιώθετε για την αποθέωση που γνωρίσατε από τον κόσμο;«Εγώ ήρθα στην ομάδα για να προσπαθήσω όσο μπορώ να φτάσουμε την ομάδα ψηλά. Κανείς προπονητής δεν μπορεί να πετύχει κάτι μόνος του αν δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία, την εμπιστοσύνη της διοίκησης και τη στήριξη από τον κόσμο. Τα είχα όλα αυτά τη φετινή χρονιά. Ευτυχισμένος. Αυτό που έχει σημασία είναι τι κατακτά η ΑΕΛ και όχι τα πρόσωπα.»
-Πως οριοθετείτε το… κερασάκι;«Δεν ξέρω αν θα το καταφέρουμε, αλλά θα το επιδιώξουμε. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και οι παίκτες σε αυτήν. Δεν ήταν εύκολη χρονιά. Η μεγαλύτερη επιτυχία ήρθε στον α’ γύρο όταν με όλες τις αλλαγές η ομάδα έμεινε ψηλά, και στον δεύτερο με τις μεταγραφές και τη συνοχή που ήρθε με το πέρασμα του χρόνου κάναμε ένα βήμα παραπάνω».
-Για τις μεταγραφές;«Αφήστε μια δυο μέρες να χαρούμε. Έχουμε χρόνο. Σίγουρα είναι διαφορετικά τα δεδομένα για το μέλλον της ομάδας, από τη στιγμή που μπήκαμε στα πλέι οφ».
-Το πρόγραμμα των πλέι οφ θα παίξει ρόλο;«Σε μια τέτοια φάση αγώνων σημαντικό είναι και το πρόγραμμα και το πως θα χειριστούμε ομάδα σε συνεχόμενα παιχνίδια, ώστε να έχουμε φρέσκους παίκτες. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν».

Κώστας Πηλαδάκης: 
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κώστας Πηλαδάκης, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, όπου είχε θερμό εναγκαλισμό με τον προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη, τον οποίο και... σήκωσε στους ώμους του, αποδίδοντάς του τα εύσημα για τα όσα πέτυχε τη φετινή σεζόν η λαρισινή ομάδα. Στη συνέχεια, ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" απευθυνόμενος προς όλους όσοι βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια τους είπε φανερά χαρούμενος: "Μπράβο σε όλους σας. Ήσασταν παλικάρια καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και αξίζατε με το παραπάνω την πέμπτη θέση" και ολοκλήρωσε με μια... ατάκα όλο νόημα: "τα καλύτερα έρχονται..."

Στέφανος Κοτσόλης: 
«Είναι μια πολύ σημαντική μέρα για εμάς. Το επιστέγασμα των κόπων μιας πολύ επιτυχημένης χρονιάς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Θέλουμε να χαρούμε τη σημερινή μέρα και να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε πως είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα που μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια οποιονδήποτε».

Ηλίας Κυριακίδης: 
«Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την έξοδο στην Ευρώπη, έναν στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Θα παλέψουμε και στους επόμενους έξι αγώνες δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό».

Γιώργος Φωτάκης: 
«Οι κόποι μιας χρονιάς επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για εμάς. Από δω και πέρα έχουμε έξι δύσκολα παιχνίδια. Δεν θα πάμε για τουρισμό στα πλέι οφ και θέλω να πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε πολύ καλοί. Το βασικότερο είναι να χαρούμε αυτή τη μέρα που η ομάδα πέτυχε το βασικό της στόχο».


Τάσος Κυριάκος: 
«Είχαμε βάλει εξαρχής τον στόχο να μπούμε στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Επρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να τον εξασφαλίσουμε, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Ευχαριστώ τον κόσμο που βρέθηκε εδώ για να μας συμπαρασταθεί. Τώρα θα αγωνιστούμε στα πλει οφ για ό,τι καλύτερο».





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων