2008-09 : Play Off 1η : ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-2

Play Off 1η  : ΑΕΚ - ΑΕΛ 3-2

10 Μαΐου 2009

Scorers: 14' Παυλής, 40' Μαντούκα, 79' (πέν.) Μπλανκο - 9' Πάρα, 24' Ίλιτς

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Άλβες, Αλεξόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Ενσιαμπαφούμου (46΄ Γεωργέας), Ενσαλίβα, Καφές, Μαντούκα (85΄ Ταχτσίδης), Σκόκο, Παυλής (66΄ Εντίνιο), Μπλάνκο

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Κώτσιος, Νταμπίζας, Βέμπερ, Ιγκλέσιας (80΄ Τσίγκας), Σαρμιέντο, Ίλιτς, Γιαννακόπουλος (76΄ Κυριάκος), Πάρα, Μετίν (69΄ Γκουέλα)

Διαιτητής: Κουκουλάκης Μ. (Ηρακλείου)
Επόπτες: Τρύφων Π. (Δράμας), Βλάχος Κ. (Γρεβενών)
4ος: Παπασταμάτης Κ. (Αθηνών)

Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Εισιτήρια: 8.864

Δύο φορές προηγήθηκε η ΑΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να φύγει ούτε με έναν βαθμό από το ΟΑΚΑ. Οι «βυσσινί» παρότι ήταν ανώτεροι από τους αντιπάλους τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα γνώρισαν την ήττα με σκορ 3-2
Σε ένα συναρπαστικό και απολαυστικό παιχνίδι, η ΑΕΚ επικράτησε της Λάρισας στο Ολυμπιακό Στάδιο με 3-2 και έκανε το πρώτο βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Αν και χρειάστηκε να ανατρέψει δύο φορές το εις βάρος της σκορ ώστε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο, τα κατάφερε και τώρα κοιτάει τον Παναθηναϊκό. Τα γκολ για την Ένωση πέτυχαν οι Παυλής (15'), Μαντούκα (40') και Μπλάνκο (79' πεν.), ενώ για την Λάρισα οι Πάρα (9') και Ίλιτς (24').
Το πρώτο ημίχρονο δεν προσφέρεται για μεγάλη ανάλυση από τεχνικής άποψης, καθώς πρόκειται για ένα 45΄ που αποτελεί εφιάλτη για κάθε προπονητή. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς κανένα άγχος στο γήπεδο, κάτι που φάνηκε από την εικόνα που παρουσίαζαν εντός των τεσσάρων γραμμών. Το κέντρο με την άμυνα και την επίθεση ήταν ασύνδετο, με τους ποδοσφαιριστές να χαρίζουν θέαμα στον κόσμο, αλλά παράλληλα να πονοκεφαλιάζουν τους τεχνικούς τους. Τα συστήματα πήγαν περίπατο και οι φωνές από τους δύο πάγκος ήταν σαν να μην ακουγόντουσαν.
Σε αυτό τον γενικό χαμό, η Λάρισα ήταν αυτή που ευτύχισε να πάρει κεφάλι στο σκορ, χάρη σε τέρμα που πέτυχε ο Φακούντο Πάρα στο 9' μόλις λεπτό. Η Ένωση έδειξε να μην επηρεάζεται από την επίτευξη του τέρματος και με κεκτημένη ταχύτητα από το ματς του Κυπέλλου, ισοφάρισε πολύ γρήγορα με τον Μιχάλη Παυλή, ύστερα από σέντρα ακριβείας του Ίσμαελ Μπλάνκο. Το 1-1 άνοιξε και άλλο το παιχνίδι, με τους αμυντικούς μέσους της κάθε ομάδας να κοιτάνε πρώτα το δημιουργικό κομμάτι και εν συνεχεία το ανασταλτικό.
Τα αποτελέσματα έγιναν γρήγορα ορατά, αφού κάθε κατεβασιά μπροστά από τις δύο εστίες, «μύριζε» γκολ. Το τρίτο τέρμα δεν άργησε να έρθει και το πέτυχε και πάλι η ΑΕΛ. Σε μία φάση διαρκείας στα καρέ της Ένωσης, ο Σάχα ενεργεί σωστά στο σουτ του Γιαννακόπουλου, όμως η σέντρα του Βενετίδη και η σύγχυση στα καρέ του Αργεντινού, έδωσε την ευκαιρία στον Ίλιτς που ήταν αφύλαχτος στο ύψος του πέναλτι, να κάνει το 2-1 στο 24'
Στην συνέχεια και για περίπου 10 λεπτά ο ρυθμός έπεσε, αφού η κούραση και των δύο ομάδων ήταν αισθητή. Η Λάρισα προσπάθησε πολλές φορές να εκμεταλλευτεί τα λάθη των πλαϊνών αμυντικών της Ένωσης που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα, όμως πότε ο Σάχα και πότε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, καθάριζε τις φάσεις. Μόλις το ρολό έγραψε 35' η ΑΕΚ ανέβασε ταχύτητα και πίεσε, κυρίως από τα πλάγια με σέντρες. Τελικά όμως το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από την μέση και από σουτ του Γκουστάβο Μαντούκα. Ο Βραζιλιάνος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Κοτσόλη στο 40' και με έναν κεραυνό στην κλειστή του γωνία, έκανε το 2-2.
Όμως οι συγκινήσεις του πρώτου μέρους δεν είχαν τελειώσει, καθώς η Λάρισα πήγε να κάνει και πάλι την ζημιά. Στην τελευταία φάση του α΄ ημιχρόνου, ο Γιαννακόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μαϊστόροβιτς στην μεσαία γραμμή, βγήκε στο 2 εναντίον 1 με τον Αλεξόπουλο, πάσαρε στον Μετίν, όμως ο Ρουμάνος δεν φάνηκε ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια με τον Σάχα να αποσοβεί τον κίνδυνο και να στέλνει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ που διαμορφώθηκε στο 40'.
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα στην συνολική εικόνα του αγώνα, από τακτικής άποψης, όμως χάθηκε εντελώς το θέαμα. Ο Μπάγεβιτς βλέποντας ότι η Λάρισα έχει βρει την «Αχίλλειο πτέρνα» που ήταν το δεξί άκρο της άμυνας, άλλαξε τον Ενσιαμπαμφούμου με τον Γεωργέα. Η εικόνα όμως της αμυντικής λειτουργίας δεν άλλαξε και πολύ, αφού τα αμυντικά χαφ δεν βοηθούσαν καθόλου ανασταλτικά. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε και με τους παίκτες της Λάρισας, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δίνει συνέχεια οδηγίες για καλύτερη αμυντική λειτουργία.
Με την πάροδο του χρόνου οι δυνάμεις άφηναν τους ποδοσφαιριστές και ο ρυθμός έπεφτε, με αποτέλεσμα τους δύο τερματοφύλακες να μην έχουν την δουλειά του πρώτου μέρους. Αυτό ανάγκασε και τους δύο τεχνικούς να κάνουν αλλαγές, που όμως δεν έδωσαν το κάτι παραπάνω.
Τελικά η κερδισμένη της υπόθεσης, στην σκακιέρα των πάγκων, ήταν η Ένωση. Ο Εντίνιο έδωσε ανάσες στον Μπλάνκο, ο οποίος πάτησε αρκετές φορές περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργεί κινδύνους μπροστά από τον Κοτσόλη.
Σε μία από αυτές και ύστερα από στημένη φάση, ο Αργεντινός πήδηξε στην περιοχή της Λάρισας, ο Νταμπίζας θέλοντας να προλάβει τον «Ζορό» χρησιμοποίησε το χέρι του και ο Κουκουλάκης έδωσε πέναλτι. Η πίεση του τελευταίου δεκαλέπτου απέφερε καρπούς τελικά για τους γηπεδούχους, καθώς ο Μπλάνκο εκτέλεσε σωστά το πέναλτι και έκανε το 3-2 στο 79'. Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν και η ΑΕΚ χτύπησε στην κόντρα, φτάνοντας άλλες δύο φορές κοντά σε ένα ακόμα γκολ. Η πρώτη ήρθε στο 84 λεπτό, όταν ο Εντίνιο δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά τον γκολκίπερ της ΑΕΛ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σκόκο έχασε ένα ακόμα τετ α τετ, καθώς πήγε να πλασάρει αριστοτεχνικά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Σήμερα πιστεύω ότι χάσαμε τη μεγάλη μας ευκαιρία. Έτσι όπως ξεκίνησε το ματς και όπως κύλησε στο πρώτο ημιχρονο θα έπρεπε να είχαμε πάρει προβάδισμα και να πάμε αποδυτήρια με τουλάχιστον 1 γκολ διαφορά. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, πετύχαμε 2 γκολ και θα μπορούσαμε να είχαμε σημειώσει και τρίτο ή τέταρτο. Όχι μόνο δεν κατορθώσαμε να το κάνουμε, όμως, αλλά δεχτήκαμε και δύο γκολ σε ισάριθμες φάσεις. Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς πήγαινε για ισοπαλία, αλλά δυστυχώς σε μια ακίνδυνη φάση έγινε το πέναλτι. Κι έτσι αντί να φεύγουμε χαμογελαστοί και με αισιοδοξία για τη συνέχεια των πλέι οφ, τώρα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι. Κρίμα για προσπάθεια. Δείξαμε ότι δεν φτάσαμε τυχαία μέχρι εδώ. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε την προσπάθεια. Χάσαμε μια ευκαιρία, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Η ΑΕΛ είναι ομάδα που πάντα προσπαθεί να κερδίζει, όπου κι αν παίζει», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ κι ακολούθως δέχτηκε ερωτήσεις:
-Γιατί ήταν εκτός αποστολής ο Ζουράφσκι;
«Είχε ένα πρόβλημα με γάμπα τις τελευταίες δύο ημέρες. Αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε μπροστά στον κίνδυνο να τον χάσουμε για τη συνέχεια στα πλέι οφ. Ελπίζουμε να τον έχουμε την Τετάρτη στο ματς με τον ΠΑΟΚ».
-Είχατε πει ότι τα πρώτα δύο ματς θα είναι και τα πιο καθοριστικά. Υπό αυτή την έννοια το ματς της Τετάρτης είναι… τελικός;
«Είναι τελικός για να μπορούμε να ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια. Όσο κι αν ακούγεται εγωιστικό θεωρώ ότι ήμασταν καλύτεροι συνολικά από τον αντίπαλο. Πατούσαμε καλύτερα μέσα στο γήπεδο και δημιουργήσαμε περισσότερες φάσεις».
-Που αποδίδετε τα πολλά νεύρα ειδικά προς το τέλος του αγώνα;
«Όταν βλέπεις όταν ματς σου πάει καλά και γυρίζει ανάποδα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν νεύρα. Έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι το γκολ ήρθε σε σημείο που δεν κινδυνεύαμε».
-Πως εξηγείτε τη διαφορά στην εικόνα του αγώνα μεταξύ πρώτου και δευτέρου ημιχρόνου;
«Δεν μπορούσε το παιχνίδι να είναι ανοιχτό και στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι φυσιολογικό, οι ομάδες διόρθωσαν πράγματα και παρουσιάστηκαν πιο καλά οργανωμένες στο δεύτερο ημίχρονο. Θεωρώ ότι ακόμη και στην αρχή του β’ ημιχρόνου είχαμε καλύτερες προϋποθέσεις. Η ΑΕΚ αν εξαιρέσει κανείς ευκαιρίες που δημιούργησε όταν εμείς ρισκάραμε στα τελευταία λεπτά, δεν θυμάμαι να έκανε άλλες μεγάλες φάσεις».
Για την αποχώρηση του Γιαννακόπουλου είπε ότι δεν φαίνεται πως είναι κάτι σοβαρό και μάλλον πρόκειται για θέμα κούρασης.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων