1973-74 : 17η : ΑΕΛ – Απόλλων Αθηνών 3-1

17η αγωνιστική : ΑΕΛ – Απόλλων Αθηνών 3-1 

27 Ιανουαρίου 1974 

Scorers: 8', 43' Ρακιτζόγλου, 63' Μαντζουράκης – 61' Ανυφαντής 

Αποβολή : 44' Νέγρης  

ΑΕΛ (Ιβ.Κότσεφ) : Λιαδέλης (73' Κουβεντάρης), Χιλ, Μπούτος, Λέλλης, Μ.Σεϊταρίδης, Δράμαλης, Κυριακίδης, Δ.Σεϊταρίδης, Καβόλι, Ρακιντζόγλου, Μαντζουράκης (78' Χαριτίδης)

Απόλλων Αθηνών (Τζόζεφ Μάλετ) : Συγγελάκης, Σασάνης, Οικονόμου (29' Σερβέτας), Νέγρης, Ασημακόπουλος, Τσιριμιάγκος, Καραγιώργος, Θεοδωρόπουλος, Ανυφαντής, Αρδίζογλου, Υφαντής.

Διαιτητής : Μαρτίνης
Επόπτες : Ποιμενίδης, Γεωργιάδης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 6.367 – 337.545 δρχ.

Η ΑΕΛ θα μπορούσε να επιτύχει αστρονομικό σκορ εάν οι επιθετικοί της δεν ήταν τόσο επιπόλαιοι. Καθάρισε το παιχνίδι ουσιαστικά από το πρώτο μερος με δύο κεφαλιές του Μανώλη Ρακιντζόγλου, ενώ η αποβολή του Νέγρη στο 44' -εξύβριση του διαιτητή μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΛ- δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μια ευρεία νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, αλλά το γρήγορο γκολ του Μαντζουράκη επανέφερε την τάξη στο παιχνίδι. Δύο ακόμη τέρματα που σημείωσαν οι βυσσινί ακυρώθηκαν από τον διαιτητή Μαρτίνη (Ρακιτζόγλου στο 46' ως επιθετικό φάουλ και Δημ.Σεϊταρίδη στο 86' ως οφσάιντ). 


Η ΑΕΛ εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο του ξερού Αλκαζάρ.Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τη σημερινή θύρα 4 του σταδίου. Στο βάθος της φωτογραφίας υπάρχουν αρκετοί όρθιοι φίλαθλοι στο πέταλο της θύρας 1 που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμη. Πίσω τους το βοηθητικό του γηπέδου το οποίο υφίσταται μέχρι σήμερα.



Ένταση δημιουργείται λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος της ΑΕΛ και την αποβολή του ποδοσφαιριστή Νέγρη του Απόλλωνα, ο οποίος εξύβρισε διαμαρτυρόμενος τον διαιτητή Μαρτίνη.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων