Κύπελλο 1982 : Ημιτελικός : ΑΕΛ – Κόρινθος 3-1

Ημιτελικός : ΑΕΛ - Κόρινθος 3-1 

2 Ιουνίου 1982 

Scorers: 30' Παραφέστας, 62' Γκόλαντας, 65' (πέν.) Μαλουμίδης - 66' Πίσσας 

ΑΕΛ (Αντ.Γεωργιάδης) : Παπαδόπουλος, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Αργυρούλης, Τσιτσιλής, Δράμαλης, Κουτάς, Γκαμπέτας (60’ Γκόλαντας), Βαλαώρας, Ανδρεούδης, Μαλουμίδης. 

Κόρινθος (Παπουτσάκης) : Δεσύλλας, Αθανασόπουλος, Μισαηλίδης, Βάβαλης, Κατσαβάκης, Πίσσας, Καρσιώτης, Κότσαλος, Μπεκιάρης, Κίρκας (31’ Καρανίκας – 62’ Πετρινιώτης), Πολυχρονόπουλος.

Διαιτητής : Μεσσαλάς (Αχαϊας)
Επόπτες: Προμπονάς, Βαγγελάτος

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις : 9.834 - 2.443.500 δρχ.

 Η ΑΕΛ ήταν καλύτερη, νίκησε δίκαια και προκρίθηκε στον τελικό. Η άμεση μείωση του σκορ με το γκολ του Πίσσα αμέσως μετά το 3-0 του Μαλουμίδη, ουσιαστικά κράτησε την Κόρινθο στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το τέλος και την αγωνία των φιλάθλων στα ύψη. Στο 70' αποβήθηκε ο Κότσαλος. Η Κόρινθος έκανε απέλπιδα προσπάθεια στα τελευταία λεπτά να πετύχει το γκολ της πρόκρισης χάνοντας ευκαιρία με κεφαλιά του Πίσσα στο 87'. Στον αντίποδα η ΑΕΛ, αφού βρήκε κενούς χώρους, έχασε πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι.


Αναμνηστική φωτογραφία των αρχηγών. Τάκης Παραφέστας και Χρήστος Καρσιώτης -εμβληματική μορφή του κορινθιακού ποδοσφαίρου- φωτογραφίζονται έχοντας στο μέσο τον διαιτητή Μεσσαλά.


Η 11άδα της ΑΕΛ όπως παρατάχθηκε στο β' ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1981-82 κόντρα στην Κόρινθο στο στάδιο Αλκαζάρ.

ΟΡΘΙΟΙ : Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Θεολ.Παπαδόπουλος, Βαλαώρας, Γκαμπέτας, Αργυρούλης.
ΚΑΘΙΣΤΟΙ : Ανδρεούδης, Κουτάς, Τσιτσιλής, Δράμαλης, Μαλουμίδης.


Ο Γιάννης Γκόλαντας με ευθύβολο σουτ σημειώνειτο 2-0.

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων