ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1984-85 : Α’ γύρος

1ος αγώνας : Σιοφοκ - ΑΕΛ 1-1 

19 Σεπτεμβρίου 1984 

Scorers: 67' Τίμπερ - 30' Άνταμτσικ

Σιοφοκ Μπάνιαζ (Μίκλος Ζέκε) : Χόρβατ Ι, Μπρέτνερ, Τάκαζ, Όλαγιος, Βίρακ, Ονχάουζ (46’ Πάρνταβι), Μπόντι, Κις (74’ Ζάιτς), Τίμπερ, Χόρβατ ΙΙ, Γιάνκοβιτς.

ΑΕΛ (Αντ.Στρεϊλάου) : Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας (79’ Κυριλλίδης), Κμίετσικ, Άνταμτσικ, Ανδρεούδης, Βαλαώρας (74’ Ρήγας).

Διαιτητής : Καρολάκ Βισλάου (Πολωνία)
Επόπτες: Σούτσανεκ Αλεξάντερ, Ορλόφσκι Καζιμίρ (Πολωνία)

Γήπεδο : Σοστόι 

Την περίοδο 1984-85 η ΑΕΛ πραγματοποιεί την καλύτερη ευρωπαϊκή της πορεία. Στο ξεκίνημα του κυπέλλου κυπελλούχων όπου συμμετέχει, αντιμετωπίζει την ουγγρική Σίοφοκ Μπάνιαζ, ομάδα που αγωνίζεται στη β' κατηγορία της χώρας της. Η διπλή αναμέτρηση δεν είναι εύκολη. Η ΑΕΛ βρίσκεται ακόμη σε φάση προετοιμασίας, οι Ούγγροι αποδεικνύονται ομάδα σκληρή αλλά οι βυσσινί παίρνουν την πρόκριση κυρίως χάρη στην εμπειρία τους και λιγότερο χάρη την απόδοσή τους. Η ΑΕΛ κατακτά ισόπαλο σκορ πρόκρισης 1-1, το οποίο κατορθώνει να υπερασπιστεί στη ρεβάνς του Αλκαζάρ, νικώντας τους Ούγγρους με 2-0, 15 ημέρες αργότερα.

Ο αγώνας δεν έγινε στην έδρα της Σίοφοκ αλλά στην κοντινή πόλη Ζεκεσφεχερβάρ στο γήπεδο Σοστόι της Βιντεότον. Η ΑΕΛ είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο όταν και πέτυχε το γκολ με το οποίο προηγήθηκε. Στο β' μέρος η απόδοση της έπεσε και αυτό οφείλεται εν μέρει στο σκληρό παίξιμο των γηπεδούχων σε συνδυασμό με την ανοχή του Πολωνού διαιτητή. Η ΑΕΛ πιέστηκε, ισοφαρίστηκε, αντέδρασε όμως με ψυχραιμία και κυνήγησε με κάποιες αντεπιθέσεις το δεύτερο γκολ. Το 1-1 με το οποίο έληξε ο αγώνας ήταν σκορ πρόκρισης, έδινε προβάδισμα στην ΑΕΛ, το οποίο καλούνταν να υπερασπιστεί στη ρεβάνς.


Ο Σάντορ Γιάνκοβιτς προσπαθεί να παραβιάσει, χωρίς επιτυχία, την εστία της ΑΕΛ καθώς παρεμποδίζεται από τον Τάκη Παραφέστα. Δίπλα στο δοκάρι ο Θοδωρής Βουτυρίτσας παρακολουθεί την προσπάθεια του συμπαίκτη του. 



Μονομαχία Κις και Βαλαώρα.


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων