ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1984-85 : Α' γύρος

2ος αγώνας : ΑΕΛ - Σιοφοκ 2-0 

3 Οκτωβρίου 1984 

Scorers: Κμίετσικ 30’, Βαλαώρας 69’

ΑΕΛ (Αντ.Στρεϊλάου) : Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος (33’ Κολομητρούσης), Βουτυρίτσας, Ζιώγας, Κμίετσικ, Άνταμτσικ, Ανδρεούδης, Βαλαώρας.

Σίοφοκ Μπάνιαζ (Μίκλος Ζέκε) : Χόρβατ Ι, Μπρέτνερ, Πάρνταβι, Ολάγιος, Βίρακ, Τάκαζ, Μπόντι, Ζάιτς, Τίμπερ, Χόρβατ ΙΙ, Γιάνκοβιτς (64’ Μπόντα).

Διαιτητής : Κρακιονέσκου (Ρουμανία)
Βοηθοί : Μπούκιουμαν, Ποπέσκου (Ρουμανία) 

Γήπεδο : Αλκαζάρ

Την περίοδο 1984-85 η ΑΕΛ πραγματοποιεί την καλύτερη ευρωπαϊκή της πορεία. Στο ξεκίνημα του κυπέλλου κυπελλούχων όπου συμμετέχει, αντιμετωπίζει την ουγγρική Σίοφοκ Μπάνιαζ, ομάδα που αγωνίζεται στη β' κατηγορία της χώρας της. Η διπλή αναμέτρηση δεν είναι εύκολη. Η ΑΕΛ βρίσκεται ακόμη σε φάση προετοιμασίας, οι Ούγγροι αποδεικνύονται ομάδα σκληρή αλλά οι βυσσινί παίρνουν την πρόκριση κυρίως χάρη στην εμπειρία τους και λιγότερο χάρη την απόδοσή τους. Το πρώτο ματς γίνεται εκτός έδρας, όχι όμως στην έδρα της Σίοφοκ, αλλά στην κοντινή πόλη Ζεκεσφεχερβάρ στο γήπεδο της Βιντεότον. Η ΑΕΛ κατακτά ισόπαλο σκορ πρόκρισης 1-1, το οποίο κατορθώνει να υπερασπιστεί στη ρεβάνς του Αλκαζάρ, νικώντας τους Ούγγρους με 2-0, 15 ημέρες αργότερα.

Η Σϊοφοκ ήλθε στη Λάρισα για να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Μέχρι τη στιγμή της επίτευξης του πρώτου γκολ από τον Κμίετσικ, το ματς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αμφίρροπο. Οι Ούγγροι παρά το γκολ που δέχτηκαν, κυνήγησαν με πάθος, μέχρι τη λήξη του ματς, την επιτευξη ενός τέρματος αλλά δεν τα κατάφεραν. Η ΑΕΛ είχε δοκάρι στο 38' με τον Ζιώγα και παρουσιάστηκε βελτιωμένη σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου.



Ο Πολωνός άσσος της ΑΕΛ Καζιμίρ Κμίετσικ με ευθύβολο σουτ παραβιάζει τη εστία του Χόρβατ και ανοίγει το δρόμο για την πρόκριση της ΑΕΛ. 


Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων