ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΩΝ 1984-85 : Προημιτελική φάση

1ος αγώνας : ΑΕΛ - Δυναμό Μόσχας 0-0 

6 Μαρτίου 1985 

ΑΕΛ (Αντρέι Στρεϊλάου): Πλίτσης, Παραφέστας, Πατσιαβούρας, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας (86′ Αλεξούλης), Ανδρεούδης (80′ Χριστοδούλου), Άνταμτσικ, Κμίετσικ, Βαλαώρας.

Ντιναμό Μόσχας (Αλεξάντρ Σεβίντοφ): Προυντνίκοφ, Φομίτσοφ, Σίλκιν, Πουντίσεφ, Νοβίκοφ, Γκολόβνια, Βασίλιεφ (80′ Στουκάσοφ), Καρατάεφ, Αταούλιν, Γκαζάεφ, Μπόροντιουκ (63′ Μολόντσοφ).

Διαιτητής: Λάγιος Νέμεθ (Ουγγαρία)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Θεατές: 17.000

Η μεγάλη στιγμή για τον προημιτελικό έφτασε, με αντίπαλο την Κυπελλούχο Σοβιετικής Ένωσης Ντιναμό Μόσχας. Ένα από τα γερά αουτσάιντερ της διοργάνωσης, που στον πρώτο γύρο απέκλεισε την Χάιντουκ με μία επιβλητική νίκη με 5-2 μέσα στην Κροατία μετά το ρευστό 1-0 της Μόσχας. Στον δεύτερο γύρο, με ευνοϊκή κλήρωση, απέκλεισε άνετα τη μαλτέζικη Χάμρουν Σπάρτανς.Ο αγώνας δεν ήταν βραδυνός, έγινε μεσημέρι στο κατάμεστο και πολύ θερμό Αλκαζάρ, αλλά η νίκη που θα έθετε τις βάσεις της πρόκρισης δεν ήρθε. Σε ένα σφιχτό και κλειστό παιχνίδι στο οποίο η Ντιναμό ενδιαφέρθηκε κυρίως να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα, η ΑΕΛ έχασε αρκετές ευκαιρίες για τη νίκη με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κμίετσικ από εκτέλεση φάουλ στο πρώτο ημίχρονο. 



 


 






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων