1986-87 : άνευ αγώνα : 28η : Πανιώνιος - ΑΕΛ 2-0

28η αγωνιστική : Πανιώνιος - ΑΕΛ 2-0 

24 Μαΐου 1987 

Ο αγώνας καταλογίστηκε με ήττα 2-0 κατά της ΑΕΛ και αφαίρεση 2 βαθμών, μιας και ο Πανιώνιος ήταν απεργοσπάστης και κατέβηκε στον αγώνα κανονικά. 

Μετά από τον αγώνα της 27ης αγωνιστικής στη Ρόδο οι περισσότερες ΠΑΕ της Α' εθνικής κήρυξαν απεργία και δεν παράστησαν στους τελευταίους 3 αγώνες. Οι ομάδες που έκαναν απεργία, τιμωρήθηκαν με αφαίρεση συνολικά 6 βαθμών (-2 για κάθε αγώνα που δεν έπαιζαν) ενώ αρχικά αναφέρθηκε από τον υπουργό αθλητισμού κ. Βαλυράκη, ακόμη και για ποινή υποβιβασμού κατηγορίας στους απεργούς όπου τελικά έκανε μερικώς δεκτά τα αιτήματα των ΠΑΕ.

Οι μόνες ομάδες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι λόγοι που οδήγησαν τις επαγγελματικές ομάδες στο να προβούν σε απεργία τον Μάιο του 1987 ήταν:
  1. Η υπουργική απόφαση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μεσούσης της περιόδου. Είχε υπογραφεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος που προέβλεπε τον υποβιβασμό δύο ομάδων στο τέλος της σεζόν από την Α' Εθνική και ο υπουργός Αθλητισμού Σήφης Βαλυράκης τις έκανε τρεις.
  2. Η νέα τροποποίηση της ρύθμισης για την πενταετία των ποδοσφαιριστών, μόλις ένα χρόνο μετά την απόφαση του ίδιου υπουργού.
  3. Η διεκδίκηση ποσοστού από το ΠΡΟΠΟ για τις επαγγελματικές ομάδες που στα 8 χρόνια του πρωταθλήματος τροφοδότησαν 200 δισεκατομμύρια δραχμές.
  4. Η ανάθεση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος σε 9μελή επιτροπή από την ΕΠΟ και η αποδυνάμωση της ΕΠΑΕ που ήταν ο φορέας των ανθρώπων των ΠΑΕ που είχαν δημιουργήσει τις εταιρίες από την περίοδο 1979-80 που το ποδόσφαιρο μπήκε στον επαγγελματισμό.
Παρακάτω τα αποτελέσματα της βαθμολογίας μέχρι και την συμπλήρωση της 27ης αγωνιστικής. Το εισιτήριο της Ευρωπαϊκής εξόδου το έκαναν "δώρο" στους απεργοσπάστες, ΟΦΗ και Πανιώνιο αντίστοιχα οι ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής. Στους ουραγούς της κατηγορίας δεν άλλαξε κάτι και έτσι υποβιβάστηκαν στην Β' εθνική οι 3 τελευταίοι.Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2021-22

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων