1986-87 : 6η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1

6η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 2-1

26 Οκτωβρίου 1986

Scorers: 48' Γκαλίτσιος, 84' Αλεξούλης - 37' Βασιλάκος


Αποβολή: 87' Καραπιάλης (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Γκμόχ): Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Τσίώλης, Άνταμτσικ, Ρόνμπεργκ (41' Καραπιάλης), Ζιώγας, Ανδρεούδης, Σκούτας (68' Αλεξούλης).


ΠΑΟΚ (Λίμπρεχτς): Τερζής, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Βασιλάκος (82' Μαλιούφας), Παπαϊωάννου (88' Ιορδανίδης), Αλεξανδρίδης


Διαιτητής : Γιαννόπουλος


Γήπεδο : Αλκαζάρ

Εισιτήρια - Εισπράξεις : 12.768 - 4.778.650 δρχ.

Είναι ο αγώνας με το τραγικό περιστατικό που κόστισε τη ζωή του Χαράλαμπου Μπλιώνα από ρίψη φωτοβολίδας οπαδού του ΠΑΟΚ. 

Το περιστατικό λαμβάνει χώρα στο στάδιο Αλκαζάρ, μία περίπου ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης. Το ματς φυσικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
Ο Μπλιώνας ήταν μόλις 29 ετών, καθηγητής στη ΣΕΛΕΤΕ, κατοικούσε στην Αθήνα και είχε καταγωγή από το χωριό Λουτρό της Ελασσόνας. Εκείνο το Σαββατοκύριακο είχε ανεβεί για να δει τους γονείς και την Κυριακή ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Αθήνα, καθώς την επομένη είχε την ευθύνη της μαθητικής παρέλασης για την εθνική επέτειο. Χάνει όμως το μεσημεριανό λεωφορείο και αποφασίζει να πάει στο κοντινό Αλκαζάρ προκειμένου να παρακολουθήσει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση. 
Αφού αγοράζει εισιτήριο κάθεται στο δίπλα στο κάγκελο που ενώνει το πέταλο της θύρας 1 με τη θύρα 10 του γηπέδου. Στο γήπεδο η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη, ο φανατισμός μεγάλος, οι αντεγκλήσεις και τα συνθήματα πολλά. Τρεις φωτοβολίδες εκτοξεύονται από τη μεριά των οπαδών του ΠΑΟΚ με κατεύθυνση το πέταλο των οργανωμένων της ΑΕΛ. Οι δύο σβήνουν και πέφτουν στο έδαφος. Η μοιραία τρίτη, αφού διαγράφει μια απόσταση μεγαλύτερη από το μήκος του γηπέδου, χτυπά στο κάγκελο της θύρας 1 και καρφώνεται στο λαιμό του άτυχου καθηγητή, ο οποίος διαβάζει αμέριμνος την εφημερίδα του. Ο θάνατος είναι σχεδόν ακαριαίος, αφού η φωτοβολίδα κόβει την καρωτίδα του άτυχου νέου. Μάταια όσοι άνθρωποι βρίσκονται κοντά του προσπαθούν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν εκτός γηπέδου. Ο Μπλιώνας χάνει τη ζωή του σε λίγα λεπτά της ώρας από την κοπή της καρωτίδας και ακατάσχετη αιμορραγία, όπως θα αναφερθεί και σε σχετική ιατρική γνωμάτευση λίγες ώρες αργότερα.
Δράστης αποδεικνύεται ο 20χρονος Βασίλης Θεοδωρίδης, οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος συλλαμβάνεται, ομολογεί την πράξη του, την οποία θα αναιρέσει αργότερα έπειτα από υπόδειξη των δικηγόρων του. Εκτός του Θεοδωρίδη συλλαμβάνονται άλλα 11 άτομα στα οποία απαγγέλονται διάφορες κατηγορίες. 
Σύμφωνα με τον τότε προϊστάμενο της χειρουργικής κλινικής, ο θάνατος του άτυχου Μπλιώνα επήλθε 3-5 λεπτά μετά το χτύπημά του από τη φωτοβολίδα, η οποία του έκαψε όλους του μυς της αριστερής τραχηλικής χώρας και έκοψε την αριστερή κοινή καρωτίδα. Έκοψε την αριστερή σφαγίτιδα φλέβα, τον λάρυγγα και τελικά σφηνώθηκε στους προσπονδυλικούς μυς. Ο Θεοδωρίδης θα καταδικαστεί σε 8ετη κάθειρξη για φόνο, θα εκτίσει την ποινή στις φυλακές του Βόλου, απ’ όπου θα αποφυλακιστεί το 1991. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, και θα λήξει με 2-1 υπέρ της ΑΕΛ.





Tο γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Γκαλίτσιου.

Ο Αλεξούλης με αριστερό σουτ νικά τον Απόστολο Τερζή και δίνει τη νίκη στην ΑΕΛ.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων