1987-88 : 15η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1

15η Αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-1

17 Ιανουαρίου 1988

Scorers: 91' Μητσιμπόνας - 17' Μπορμπόκης

Αποβολές: Μαλιούφας 89' (2η κίτρινη)

ΑΕΛ (Γ.Γκμόχ) : Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Αλεξούλης, Βουτυρίτσας (56' Αθανασίου), Τσιώλης, Ζιώγας (74' Κακανούλιας), Καραπιάλης, Βαλαώρας

ΠΑΟΚ (Μ.Μπέλλης) : Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαλιούφας, Σίγγας (81' Ιορδανίδης), Σκαρτάδος, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Λαγωνίδης, Μπάνον, Λεοντιάδης, Αλεξανδρίδης (84' Μήτογλου)

Διαιτητής : Χαρλαβάνης

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια – Εισπράξεις : 16.743 - 9.047.800δρχ.

Το σκορ άνοιξε στο 17' ο Μπορμπόκης με κοντινό σουτ μετά από συνδυασμό Μπάνον - Αλεξανδρίδη, με μπαλιά του τελευταίου στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ. Στο 33' ο Μπορμπόκης βγήκε τετ α τετ με τον Μιχαήλ αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει για 2η φορά.
Στην επανάληψη οι βυσσινί και μπροστά στο φάσμα της ήττας, είχαν 1-2 καλές στιγμές, χωρίς πάντως να καταφέρουν να απειλήσουν ιδιαιτέρα την αντίπαλη ομάδα ώσπου στο 89' έγινε η φάση που διαμόρφωσε το ισόπαλο 1-1. Ο Λαγωνίδης χρεώθηκε από τον διαιτητή Χαρλαβάνη φάουλ στον Καραπιάλη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Μαλιούφας διαμαρτυρήθηκε και είδε την 2η κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με "10"... Ο Μητσιμπόνας εκτέλεσε το φάουλ, πέρασε την μπάλα μέσα από το τείχος, πέτυχε την ισοφάριση και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 1-1, και χάρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα στην ΑΕΛ.
Να σημειωθεί ότι το 1-1 ήταν το πιο "κακό" αποτέλεσμα μέσα στο Αλκαζάρ για την περίοδο 1987-88. (Νίκες 14 / Ισοπαλίες 1 / Ηττες 0) Μέσα στο Αλκαζάρ τα Γκόλ Υπέρ ήταν 36 και τα Κατά ήταν μόλις 6.


Δηλώσεις

Ζιώγας:
Γιατί η Λάρισα σκόραρε μόνο μια φορά κι αυτήν στο τέλος;
"Ναι, όσο εύκολη φαίνεται η ερώτησή σας τόσο δύσκολη πιστεύω είναι η απάντηση, στο σημερινό παιχνίδι φανήκαμε άτυχοι στα πρώτα λεπτά, μια φορά με τον Γιάννη και μία φορά με τον Καραπιάλη και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το γκολ, μας έκανε το γκολ σε μια αντεπίθεση ο ΠΑΟΚ, πλέον το ματς ήτανε ντέρμπυ απο εκεί και πέρα είχε δύσκολη εξέλιξη και από εκεί και πέρα όπως είδατε όλοι σας το βάλαμε το γκολ στο 90, τι να πω (;) ήτανε ένα παιχνίδι πραγματικά ντέρμπυ."


Βαλαώρας:
Η Λάρισα έπεσε από το φρούριο και στάθηκε όρθια;
"Πραγματικά μπορώ να πω ότι ήμασταν λίγο τυχεροί τώρα που ισοφαρίσαμε αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα είμαστε πάρα πολύ άτυχοι και γιατί πάρα πολλές χαμένες ευκαιρίες και νομίζω ότι επειδή δεν μας επιτρέπουν να μιλήσουμε για άλλους παράγοντες νομίζω ότι η Λάρισα δικαιούταν δύο πέναλτι."













Η φοβερή εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Μητσιμπόνα στο 91', δεν επιτρέπει στον ΠΑΟΚ να φύγει νικητής από το Αλκαζάρ.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων