1987-88 : 16η : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-2

16η Αγωνιστική : Ολυμπιακός - ΑΕΛ 2-2

24 Ιανουαρίου 1988

Scorers: 3’Ξανθόπουλος,54’Φούνες - 5’Ζιώγας,84’Αθανασίου

Ολυμπιακός (Τ.Λίμπρεχτς) : Πλίτσης, Αποστολάκης, Νεντίδης, Μπανιώτης, Μίχος, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Μουστακίδης, Φουνές, (77'Μπονοβας) Μητρόπουλος, Σοφιανόπουλος.

ΑΕΛ (Γ.Γκμόχ) : Μιχαήλ, Αγορογιάννης, (52'Κυριλλίδης) Κολομητρούσης, Γκαλίτσιος, Μητσιμπόνας, Αλεξούλης, Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ζιώγας, Καραπιάλης, (70'Αθανασίου) Βαλαώρας.

Διαιτητής : Βουτσαράς

Γήπεδο : ΟΑΚΑ
Εισιτήρια - Εισπράξεις: 72.687 - 44.582.050δρχ.

Η ΑΕΛ είχε αναδειχθεί την προηγούμενη Κυριακή πρωταθλήτρια χειμώνα παρά την πρώτη (και μοναδική) απώλεια βαθμών εντός έδρας (1-1 με ΠΑΟΚ) και παίρνει παλικαρίσια ισοπαλία από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Πρόσωπο της αναμέτρησης ο 24χρονος τότε Βάιος Αθανασίου που έρχεται από τον πάγκο και κρατά την ομάδα του σε απόσταση 2β. από την ΑΕΚ και 3 από ΠΑΟΚ και ΟΦΗ. Δεν δόθηκαν τρία πέναλτυ στην ΑΕΛ. Στο 13' σε χέρι του Νεντίδη, στο 74' σε χέρι του Παχατουρίδη και στο 80' σ' ανατροπή του Βαλαώρα.
Στη βαθμολογία ΑΕΛ 24β, ΑΕΚ 22β, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ 21 β.

Εξωαγωνιστική σημείωση
Ο Γιάτσεκ Γκμοχ είχε ένα πανάκριβο διαμαντένιο δαχτυλίδι. Στο ξεκίνημα του β’ γύρου η ΑΕΛ έπαιζε με τον Ολυμπιακό, που τότε είχε έδρα το ΟΑΚΑ. Ο Μιχάλης Ζιώγας πιάνει τον Πολωνό τεχνικό και του λέει: «Δεν χάνουμε από τον Ολυμπιακό και θα σκοράρω μάλιστα». Κι ο προπονητής του απαντά, για να τον… προκαλέσει: «Αν δεν χάσουμε, βάλεις γκολ και πετύχεις κι άλλα 8 στο β’ γύρο όπως έβαλες στον α’ γύρο, θα σου χαρίσω αυτό το δαχτυλίδι».
Ο Ζιώγας σκόραρε στο 2-2 με τον Ολυμπιακό, πέτυχε άλλα 8 γκολ στο β’ γύρο, η ΑΕΛ πήρε το πρωτάθλημα και -όπως σωστά θα μαντέψατε- ο Ζιώγας δεν πήρε ποτέ το δαχτυλίδι… Όχι ότι το ζήτησε, αλλά μεταξύ σοβαρού και αστείου κάνει πλάκα ακόμη και 20 χρόνια μετά…

Δηλώσεις

Μιχαήλ:
"Κοίταξε, πρώτα για το γκολ να σου πω, νομίζω ότι η μπάλα δεν πέρασε την γραμμή κι αυτό φαίνεται από το ότι σταμάτησε ο διαιτητής και δεν έφυγε κατευθείαν για τη σέντρα, τι περίμενε (;) αυτό θέλω να ρωτήσω, εγώ λέω ότι δεν πέρασε την γραμμή, 2ον στο πέναλτι με βοήθησε ο Μητσιμπόνας γιατί είχε δει τον Παχατουρίδη στο μάτς ανδρών ελπίδων που χτύπησε πέναλτι στον Κυρττσούδη από αριστερά μεριά δικιά μου, μου είπε να πέσω από εκεί, έπεσα και το έπιασα, αυτό είναι όλο."





Ο Χρήστος Μιχαήλ αποκρούει το πέναλτυ του Παχατουρίδη.





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων