2013-14 : 2η : Κεραυνός Θεσπρωτικού - ΑΕΛ 1-3

2η αγωνιστική : Κεραυνός Θεσπρωτικού - ΑΕΛ 1-3

29 Σεπτεμβρίου 2013

Scorers : 28' Φέκκας - 31', 60' Μπλέντι, 78' Γκούρτσας 

Κεραυνός Θεσπρωτικού (Βαγγέλης Φίντζος): Ντούκα, Ρακόπουλος, Φαρμάκης, Μπουρδούβαλης, Ντούσκας, Γατσέλος, Νικολάου (64’ Κολιός Γ.), Κολιός Π., Σιδηρόπουλος (68’ Κωστακιώτης), Φέκκας, Λάππας (62’Κούσης).

ΑΕΛ (Κώστας Παναγόπουλος): Σικαλιάς, Καρανίκας, Αγτζίδης, Σιάκκας, Κυριακίδης, Νεμπεγλέρας, Πλιάγκας (80’ Σαββίδης), Ρούσσης, Στεφανίδης, Πατινιώτης (62’ Γκούρτσας), Μπλέντι (87’ Τζουμάκης).

Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Στόικος (Κέρκυρας)-Τσίκνας (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος : Ρόντσης (Καστοριάς)

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο «Κατερίνα Θάνου»

Η ΑΕΛ πέρασε από την έδρα του Κεραυνού Θεσπρωτικού κάνοντας την πρώτη ανατροπή για φέτος, παίρνοντας την νίκη με 3-1.
Σε ένα παιχνίδι που και πάλι δεν έλειψαν οι πολλές χαμένες ευκαιρίες από πλευράς των «Βυσσινί» τα γκολ των Μπλέντι (2) και Γκούρτσα, διπλασίασαν τις νίκες στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής.
Το πρώτο ημίχρονο μας έφερε στο μυαλό τον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής στο Αλκαζάρ. Γιατί; Μα φυσικά γιατί η ΑΕΛ είχε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.
Η αρχή έγινε στο μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νεμπεγλέρας θα εκτελέσει ένα φάουλ από πλάγια θέση, με τον Ντούκα να καταφέρνει με τα ακροδάκτυλα να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.
Δύο λεπτά αργότερα, πάλι ο αρχηγός της ΑΕΛ θα κάνει ένα πολύ όμορφο σουτ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πάλι να αποκρούει με υπερένταση.
Σκυτάλη στις χαμένες ευκαιρίες πήρε ο Πλιάγκας. Ο οποίος θα «σπαταλίσει» δύο ευκαιρίες που το δόθηκαν στέλνοντας την μπάλα άουτ. Μία με σουτ και μία με κεφαλιά.
Είχαμε πει και την προηγούμενη φορά πως η αμυντική γραμμή της ΑΕΛ πρέπει να προσέχει τις αντεπιθέσεις. Κάτι που δεν έκανε όταν δέχτηκε το γκολ. Μετά από μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Πατινιώτη, οι αντίπαλοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λάππας έκανε τη πάσα και ο Φέκκας με δυνατό σουτ θα κάνει το 1-0 για τον Θεσπρωτικό.
Ευτυχώς μετά από μόλις τρία λεπτά οι «Βυσσινί» ισοφάρησαν. Ο Πατινιώτης θα βγει τετ-α-τετ θα νικηθεί από τον Ντούκα, όμως ο Μπλέντι θα πάρει το ριμπάουντ και θα κάνει το 1-1 για την ΑΕΛ.
Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Όμως η ΑΕΛ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο σκορ στο 44’ με τον Καρανίκα αλλά μετά την πολύ όμορφή του προσπάθεια, κόπηκε από τους αντίπαλους την τελευταία στιγμή.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ αν και έχασε αρκετές φάσεις πιο πριν. Κατάφερε να προηγηθεί. Ενδεικτικές είναι οι φάσεις του Στεφανίδη μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα, ο οποίος την μία φορά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ την δεύτερη φορά οι αμυντικοί διώξαν στην γραμμή.
Το γκολ όμως δεν άργησε να έρθει. Στο 58’ ο Μπλέντι με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Νεμπεγλέρα έκανε το 2-1 και αποκατέστησε την τάξη στο παιχνίδι.
Μετά το 2ο γκολ του Μπλέντι ο ρυθμός έπεσε και η ΑΕΛ δεν έχασε σε καμία στιγμή τον έλεγχο του παιχνιδιού. Έτσι όπως ήταν φυσικό «κλείδωσε» την νίκη στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης με γκολ του Γκούρτσα ο οποίος είχε μπει αλλαγή.
Μετά από πλάγιο του Καρανίκα η μπάλα θα περάσει από όλους και ο Γκούρτσας ανενόχλητος μέσα στην περιοχή με γυριστό πλασέ θα κάνει το τελικό 3-1 για την ΑΕΛ. 

Δηλώσεις 

Κώστας Παναγόπουλος:
«Σχετικά με το παιχνίδι, νομίζω ότι επικρατήσαμε πολύ δίκαια. Η εικόνα μας ήταν και πάλι πολύ καλή και λέγοντας πολύ καλή εννοώ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και το ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίες που επιθυμούμε να παίζουμε. Σίγουρα δεν μας βοήθησε η κατάσταση του γηπέδου, ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα και πολύ μικρών διαστάσεων. Παρόλα αυτά βάλαμε τη μπάλα κάτω και δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Στο πρώτο ημίχρονο νομίζω ότι η πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου ήταν το γκολ που σημείωσε. Παρόλα αυτά αντιδράσαμε άμεσα. Στο ημίχρονο είπαμε πως όλοι θεωρούν ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή και είναι για τις ομάδες που μας υποδέχονται. Για εμάς δεν είναι γιορτή, γιατί τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Στο δεύτερο η εικόνα μας ήταν καλή από το πρώτο λεπτό, με συνοχή στις γραμμές και καλή κυκλοφορία. Ήρθαν και τα δύο γκολ και κάπου εκεί έκλεισε ένα ταξίδι της φετινής Οδύσσειας. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές και να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν για ακόμη μια φορά στο πλευρό της ομάδας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος μετά από τη νίκη στο Θεσπρωτικό και ακολούθως απάντησε στις ερωτήσεις.
-Ποιο ήταν αυτό το στοιχείο που η ΑΕΛ δεν είχε στο πρώτο και εμφάνισε στο 2ο ημίχρονο;
«Είχε πειθαρχία, αλλά πειθαρχία με τους ίδιους μας τους εαυτούς. Είχαμε ηρεμία και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Γιατί ξέρετε, όταν κάτι επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά – ένα παιχνίδι στο οποίο δημιουργείς ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράρεις - ενδόμυχα δημιουργείται μια σκέψη του στυλ «λες να γίνει κάτι και να μην τα καταφέρουμε;». Αυτό άλλαξε. Πειθαρχήσαμε στον ίδιο μας τον εαυτό και κερδίσαμε δίκαια».
-Προβληματίζει το γεγονός ότι για 3ο σερί πρώτο ημίχρονο η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν σκοράρει και σήμερα έβαλε γκολ μόνο αφότου δέχτηκε;
«Δεν με προβληματίζουν οι ευκαιρίες που χάνουμε γιατί αυτό που κρατάμε – πέρα από τη νίκη και τους βαθμούς – είναι ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούμε ευκαιρίες. Δεν είναι θέμα αναποτελεσματικότητας. Στο ποδόσφαιρο κάποια μπαίνουν και κάποια χάνονται. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πιο κλασικές ευκαιρίες. Μας προβληματίζει μόνο η αντιμετώπιση που θα έχουμε. Και έχει να κάνει αποκλειστικά με τη δική μας ομάδα. Ευχές για καλή συνέχεια και καλή πορεία στην ομάδα του Θεσπρωτικού». 





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων