2006-07 : 13η : ΑΕΛ - Εργοτέλης 2-1

13η αγωνιστική : ΑΕΛ - Εργοτέλης 2-1

3 Δεκεμβρίου 2006

Scorers: 45' Μπασιλά, 56' Γκίκας - 23' Κοιλιάρας

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος (13' Κηπουρός), Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Κλέιτον, Καλαντζής, Κατσιαρός Νταμπίζας, Μπασιλά, Γκίκας, Κυπαρίσσης, Χλωρός (66' Διγκόζης)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόζα, Ζαπρόπουλος, Τάσιτς, Χίμπλινγκερ, Μελισσάς (72' Φραγκουλάκης), Κορδονούρης, Κοιλιάρας (79' Θάνος), Κένεντι, Ιαστσουκ(72' Νατσέφσκι), Τζούνιορ, Κακλαμάνος

Διαιτητής: Ι. Τσαχειλείδης (Πειραιά)
Επόπτες: Λ. Βασιλειάδης (Θεσ/νίκης), Ι. Κωνσταντινίδου (Πειραιά)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 5.510

Ήταν ήδη γνωστό ότι από το ματς θα απουσίαζαν οκτώ παίκτες, ανάμεσά τους και ο Στέφανος Κοτσόλης. Ο Σπύρος Χριστόπουλος, ο οποίος πήρε τη θέση του, τραυματίστηκε στο 13ο λεπτό και αντικαταστάθηκε από τον Κηπουρό, τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΛ βρέθηκε μια "ανάσα" από το γκολ στο 22', όταν ο Χλωρός σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Πόσα απέκρουσε και ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ, προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ηγέτης του Εργοτέλη, Δημήτρης Κοιλιάρας, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή "έγραψε" το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Στο 30' λίγο έλειψε οι φιλοξενούμενοι να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Κηπουρός νίκησε τον Ιαστσουκ σε τετ-α-τετ. Με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, οι 10.000 "βυσσινί" οπαδοί ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, καθώς, μετά από κόρνερ του Κλέιτον, ο Κριστιάν Μπασιλά με κεφαλιά ισοφάρισε.



Η ΑΕΛ μπήκε "φουριόζα" στο β' ημίχρονο και στο 55' ο Δημήτρης Γκίκας με βολίδα έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πόσα, για να "γράψει" το 2-1 και να στείλει στα ουράνια τους οπαδούς των γηπεδούχων. Ήταν το πρώτο γκολ του 24χρονου μέσου στο πρωτάθλημα.

Οι βυσσινί θα μπορούσαν να διευρύνουν τη νίκη τους, αν στο 80ο λεπτό ο Κλέϊτον ήταν περισσότερο προσεκτικός απέναντι απο τον Πόσα. Αυτή η νίκη ήταν ότι έπρεπε για τους γηπεδούχους, αφού προερχόντουσαν απο ένα αρνητικό σερί αποτελεσμάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, αποφάσισε να ανοίξει τις θύρες και να επιτρέψει στους Λαρισαίους φιλάθλους να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Το παιχνίδι παρακολούθησαν 15.000 φίλαθλοι που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, την οποία εκθείασαν τόσο ο προπονητής του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου, όσο και ο πρόεδρος Γιώργος Σουλτάτος.







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων