2006-07 : 15η : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-1

15η αγωνιστική : ΑΕΛ - Απόλλων Καλαμαριάς 0-1

17 Δεκεμβρίου 2006

Scorer: 55' Περόνε 

ΑΕΛ (Δώνης): Κηπουρός, Φέρστερ, Γκαλίτσιος, Διγκόζης, Καλαντζής, Κατσιαρός (73' Χατζηλιόντας), Νταμπίζας, Μπασιλά, Γκίκας (48' Κυπαρίσσης), Αλωνεύτης, Χλωρός (46' Κλέιτον)

Καλαμαριά: Κόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Μουράφσκι, Βέλα Τζούνιορ (46' Φυτανίδης), Κόλτσης, Γκονσάλβες, Μπουσί (80' Σαρακατσάνος), Περόνε, Φαβάλι (48' Καραλιόπουλος), Ορφανός

Διατητής: Θ. Γκαϊταζής (Δράμας)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.117

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με επιθετικούς προσανατολισμούς το παιχνίδι, έχοντας ως στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα άνοιγε τον δρόμο για τη νίκη. Από την άλλη πλευρά οι "Πόντιοι" παρατάχθηκαν με πρώτο στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και να κυνηγήσουν το γκολ στις αντεπιθέσεις.
Οι βυσσινί απέκτησαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και μετά το πρώτο τέταρτο δημιούργησαν τις φάσεις για να προηγηθούν. Στο 17’ ο Διγκόζης με σουτ μέσα από την περιοχή δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους, ωστόσο η πιο σημαντική ευκαιρία, καταγράφηκε στο 22’ όταν ο Καλαντζής από μπαλιά του Κατσιαρού πλάσαρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κόβατς.
Η πίεση της Λάρισας στα αντίπαλα καρέ συνεχίστηκε μέχρι την ανάπαυλα, χωρίς πάντως να φέρει κάτι το ουσιαστικό καθώς δεν μπόρεσε να δημιουργήσει νέες απειλές για την εστία της Καλαμαριάς, ενώ σε δύο περιπτώσεις υπήρξαν διαμαρτυρίες, για μία περίπτωση οφ-σάιντ αλλά και ένα χέρι του Γαλανόπουλου.
Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να "φρεσκάρει" την επίθεση του, ρίχνοντας στον αγώνα τους Κλέιτον και Κυπαρίσση, όμως στο 56’ το "Αλκαζάρ" "πάγωσε" όταν ο Περόνε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή των γηπεδούχων, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Οι Θεσσαλοί πάντως διαμαρτυρήθηκαν ότι στην συγκεκριμένη φάση ο παίκτης της ομάδας του Μάκη Κατσαβάκη ήταν σε θέση οφ-σάιντ.
Μετά το σοκ αυτό, η Καλαμαριά απέκτησε και ψυχολογικό πλεονέκτημα με τα πόδια των παικτών της Λάρισας να είναι βαριά. Οι Θεσσαλοί προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα αλλά στο 60’ το σουτ του Κυπαρίσση μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.
Στο 74’ ο Κλέιτον προσπάθησε με κτύπημα φάουλ να νικήσει τον Κόβατς, όμως βρήκε τον πορτιέρο της Καλαμαριάς σε ετοιμότητα. Η Λάρισα συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, η οποία όμως ήταν ανούσια καθώς οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να δημιουργήσουν την μεγάλη ευκαιρία.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων