2006-07 : 16η : Άρης - ΑΕΛ 1-1

16η αγωνιστική : Άρης - ΑΕΛ 1-1

7 Ιανουαρίου 2007

Scorers: 71' Κόκε - 66' Κλέιτον

Άρης (Όγιος): Χαλκιάς, Κυριάκος, Παπδόπουλος, Βανγκελί, Πασσαλής, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία (68' Βάισχαϊμερ), Χαβίτο, Κόκε, Πάουλο Κόστα (87' Γουγουλιάς), Κολτσίδας


ΑΕΛ (Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος, Γκούγκα, Φωτάκης(54' Κλέιτον), Φέρστερ, Καλαντζής, Μπασιλά, Αλωνεύτης, Διγκόζης, Κατσιαρός

Ο Γκιγιέρμο Όγιος είδε τους ποδοσφαιριστές του να μπαίνουν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να στέκονται καλύτερα από τους αντιπάλους τους της Λάρισας, ενώ μόλις στο δεύτερο λεπτό, ο Άρης είχε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Κόκε ανέλαβε την ευθύνη να εκτελέσει το πέναλτι που λίγο πριν είχε παραχωρήσει ο Μάρκο Φέρστερ κάνοντας χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του, όμως ο Ισπανός επιθετικός του Άρη για δεύτερη φορά φέτος δεν βρήκε στόχο από τα έντεκα βήματα.
Οι δύο ομάδες φάνηκε από την αρχή πως είχαν όρεξη να παίξουν όμορφο ποδόσφαιρο, κάτι που άλλωστε ήταν έκδηλο και από τον ρυθμό του αγώνα στα πρώτα λεπτά. Ο Άρης βέβαια, είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων ακόμα και μετά από το χαμένο πέναλτι του Κόκε.
Έτσι η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος, έφτασε και πάλι πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Πασσαλής, έβγαλε τον Χαβίτο τετ α τετ με τον Κοτσόλη, όμως ο Ισπανός εξτρεμ κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να χάσει την μοναδική ευκαιρία στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ. Χωρίς άλλες φάσεις, οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια με τον Άρη να μπορεί να λέει ότι δικαιούταν ένα γκολ.
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και ο Άρης συνέχισε να είναι ο κυρίαρχος του αγώνα, χωρίς όμως αντίκρισμα. Έτσι και σύμφωνα με τους νόμους του ποδοσφαίρου, η Λάρισα ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, όταν ο Διγκόζης βρήκε στο 71ο λεπτό του αγώνα τον Κλέιτον, εκείνος ξεπέρασε τον Παπαδόπουλο που μπήκε άτσαλα στην φάση και απέναντι από τον Χαλκιά δεν είχε πρόβλημα να πλασάρει για το 1-0.
Η απάντηση του Άρη; Άμεση. Τέσσερα μόλις λεπτά, μετά το 1-0, ο Κολτσίδας με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Κυριάκο, ο οποίος την διεκδίκησε στον αέρα στέλνοντάς την στον προωθημένο Κόκε. Ο Ισπανός πήρε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, ενώ με δυνατό σουτ, άφησε άγαλμα τον Στέφανο Κοτσόλη, γράφοντας το 1-1. Στην συνέχεια ο Άρης και πάλι ανέκτησε την υπεροχή με τους παίκτες του να προσπαθούν να χτυπήσουν με γρήγορες επιθέσεις από τα πλάγια , τους ποδοσφαιριστές της Λάρισας όμως να αμύνονται σθεναρά.
Οι τελευταίοι ήταν αυτοί που έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ όταν για μία ακόμη φορά, η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον ύπνο και ο Αλωνεύτης βρέθηκε απέναντι από τον Χαλκιά με τον τελευταίο όμως να απλώνει τα τεράστια χέρια του και να αποκρούει το πλασέ του Κύπριου άσου.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, να σημειωθεί ότι το τέρμα του Κλέιτον ήταν το 800ο τέρμα της ΑΕΛ στην μεγάλη κατηγορία!




Δηλώσεις

Δώνης: 
"Για μας ο Β΄ γύρος ξεκίνησε με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας παιχνίδι. Με έναν αντίπαλο που όπως είχα πει έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στον Α΄ γύρο και έπρεπε τουλάχιστον να μην χάσουμε", για να περάσει στη συνέχεια στην εμφάνιση της ομάδας του: "Η ομάδα μου παρουσίασε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε παθητικά και δεν μου άρεσε με τον Άρη να έχασε το πέναλτι. Αντίθετα στο δεύτερο ημίχρονο και αλλάζοντας το σύστημά μας από 4-5-1 σε 4-4-2 και με τις εσωτερικές αλλαγές του Γκαλίτσιου και του Διγκόζη γίναμε καλοί και απειλητικοί", ενώ για την συνέχεια είπε: "Αυτό που μετράει για μας είναι να πάρουμε αποτελέσματα μετά το δύσκολο Α΄ γύρο και τις ατυχίες που είχαμε ώστε να πάρουμε αποτελέσματα και να ανέβουμε στην βαθμολογία".Όσο για την ίωση που είχε χτυπήσει τις προηγούμενες μέρες το σύνολό του; "Λόγω της ίωσης είχαμε πρόβλημα να συμπληρώσουμε 18άδα. Είναι σημαντικό ότι επανέρχονται παίκτες που έλειπαν. Θα έχουμε περισσότερες επιλογές για να ανέβουμε βαθμολογικά και να πάρουμε αποτελέσματα. Καλή συνέχεια στον Άρη που είναι μια ομάδα που εκπλήσσει".Σε ερώτηση για την είσοδο του Κλέιτον ο κ. Δώνης είπε: "Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βασίζουμε πολλά. Έχει έρθει σε άλλη ομάδα, με άλλη δυναμική χωρίς να υποτιμώ την Καλαμαριά με άλλες συνθήκες και θα πρέπει να δώσει αυτά που θέλουμε στην Λάρισα", ενώ για τον Φωτάκη τόνισε: "Είχε πυρετό για αυτό και έγινε. Το είχαμε πει στα αποδυτήρια".Τέλος για το ενδεχόμενο ο Αλωνεύτης να πάρει μεταγραφή στην ΚΠΡ και κατά πόσο το σημερινό παιχνίδι θα ήταν το τελευταίο με την φανέλα της Λάρισας απάντησε: "Θα είναι καλό αν θα πάει γιατί θα βάλουμε αρκετά χρήματα στο ταμείο. Απλώς έχει τώρα ένα πρόβλημα τραυματισμού και δεν ξέρουμε πως θα φύγει. Το σίγουρο είναι ότι θα φύγει αύριο στο Λονδίνο".

Στο πρώτο ημίχρονο περιοριστήκαμε σε παθητικό ρόλο. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα και μπορούσαμε και για ένα δεύτερο γκολ", παραδέχτηκε ο Στέφανος Κοτσόλης ενώ για την απόκρουσή του στο πέναλτι του Κόκε είπε:
"Όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε. Εγώ απλώς προσπάθησα για το καλύτερο από την πλευρά μου". 

Όσο για τον Γιώργο Φωτάκη:
"Ξέραμε ότι θα είχαμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα. Το παιχνίδι όμως ήταν μοιρασμένο και επειδή εμείς παίζουμε πάντα για τη νίκη για τη νίκη δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία".

Τέλος ο Παναγιώτης Κατσιαρός τόνισε για την πρώην του ομάδα τον Άρη πως:
"Ο Άρης είναι μια καλά δουλεμένη ομάδα. Αν συνεχίσει έτσι θα μπορέσει να πάει καλά με μένα να έχω ζήσει 16 χρόνια σε αυτή την ομάδα".

Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων