2006-07 : 18η : ΑΕΛ - Κέρκυρα 2-2

18η αγωνιστική : ΑΕΛ - Κέρκυρα 2-2

21 Ιανουαρίου 2007

Scorers: 71' (πέν.) Διγκόζης, 90+3' Γκούγκα - 7' Πελαγίας, 45' Σκούφαλης

Αποβολή: 40' Τζαβέλλας (δύο κίτρινες)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βάλλας (13' Φέρστερ), Γκαλίτσιος (60' Αλωνεύτης), Διγκόζης, Καλαντζής, Βενετίδης, Νταμπίζας (46' Κόζλεϊ), Μπασιλά, Κλέιτον, Φωτάκης, Γκούγκα.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Μοσχογιάννης, Ντα Σίλβα (80' Καραδήμος), Καγκιούζης, Αναστασιάδης, Γκουστάβο, Σκούφαλης (61' Σίκοφ), Γκουέλα (53' Φότι), Πελαγίας, Τζαβέλλας, Φούφουλας.

Διαιτητής: Αργυρόπουλος (Καστοριάς)
Επόπτες: Τζούνας (Κοζάνης), Αραμπόπουλος (Φθιώτιδας)
4ος: Τριτσώνης (Αθηνών)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 4.427

Η Κέρκυρα αιφνιδίασε, καθώς στο 7ο λεπτό, ο Γκουστάβο εκτέλεσε πλάγιο, ο Τζαβέλλας πέρασε την μπάλα στην περιοχή με κεφαλιά, εκεί όπου ο Πελαγίας έπιασε σκαστή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Παρά το γκολ που δέχθηκαν, οι παίκτες του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να αντιδράσουν γρήγορα και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα στο 14' έχασαν πολύ καλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν, αλλά μετά το σουτ του Καλαντζή, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σιντιμπέ. Στην εξέλιξη της φάσης, λίγο έλειψε να γίνει το 0-2, αλλά ο Γκαλίτσιος πρόλαβε την κατάλληλη στιγμή τον Γκουέλα, ενώ στο 23' ο Γκούγκα έχασε νέα ευκαιρία, καθώς από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 38' ο Διγκόζης δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Σιντιμπέ και δύο λεπτά αργότερα (40') ο Τζαβέλλας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Γκαλίτσιο. Και ενώ η Λάρισα πίεζε για την ισοφάριση, σε μία αντεπίθεση της Κέρκυρας, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σκούφαλης βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, η Λάρισα πήρε τα ηνία από νωρίς, όμως κάτι το άγχος και κάτι η καλή αμυντική λειτουργία της Κέρκυρας, δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 56' οι "βυσσινί" έχασαν μία καλή ευκαιρία να μειώσουν, αλλά ο Σιντιμπέ απέκρουσε την μπάλα μετά το σουτ του Κλέιτον.

Στο 68' ο Ντα Σίλβα αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Καγκιούζης από τον Βενετίδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα (71'), ο Διγκόζης ευστόχησε από την άσπρη βούλα, καθώς ο Αργυρόπουλος υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε χέρι του Σίκοφ.

Η πίεση της Λάρισας ήταν ασφυκτική και στο 82' ο Γκούγκα είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Σιντιμπέ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Διγκόζης σούταρε δυνατά, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας "απογειώθηκε" και απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τελικά, οι γηπεδούχοι "λυτρώθηκαν" στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκούγκα με πλασέ μέσα από την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-2.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Δεχτήκαμε αστεία γκολ. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, Τώρα πρέπει να ψάξουμε τι φταίει και στην άμυνα και να δώσουμε το χίλια τα εκατό των δυνάμεων μας για να μπορέσουμε να σωθούμε".




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων