2006-07 : 29η : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1

29η αγωνιστική : ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 1-1

29 Απριλίου 2007

Scorers: 81' Γαβριλόπουλος - 70' Παπαδόπουλος Δ.

ΑΕΛ (Γ. Δώνης): Κοτσόλης, Βάλλας, Γκαλίτσιος (74’ Γαβριλόπουλος), Κλέϊτον, Βενετίδης, Φέρστερ, Μπασιλά, Αντσουέ (46’ Μπαχράμης), Αλωνεύτης (68’ Αλεξάνδρου), Φωτάκης, Κόζλεϊ.

Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Εμπέντε, Βύντρα, Γκούμας, Μπίσκαν, Νίλσον (67’ Νίνης), Λεοντίου, Τζιόλης (73’ Αντριτς), Θεοδωρίδης (67’ Κώτσιος), Ρομέρο, Παπαδόπουλος, Μάντζιος.

Διαιτητής: Χ. Καρατζάς (Εύβοιας)
Επόπτες: Δ. Μποζατζίδης (Θεσ/νίκης), Λ. Βασιλειάδης (Θεσ/νίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3.574

Οι "βυσσινί" πλέον θέλουν νίκη στο τελευταίο ματς στην Καλαμαριά προκειμένου να σωθούν οριστικά μετά την νίκη του Ηρακλή και της Κέρκυρας. Από την άλλη οι "πράσινοι" παρουσιάστηκαν και πάλι νωθροί στο παιχνίδι τους και παρόλο προηγήθηκαν με τον αρχηγό τους στο 70' δεν μπόρεσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς ούτε στο Αλκαζάρ, παραμένοντας για πέμπτη αγωνιστική χωρίς νίκη (τελευταία επιτυχία στο Καραϊσκάκη στις 04/03).

Έχοντας ανάγκη την κατάκτηση των τριών βαθμών προκειμένου να οριστικοποιήσει την παραμονή της στην Α’ Εθνική, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Κόζλεϊ και Αντσουέ οι δύο επιλογές της επιθετικής γραμμής που είχε για στήριγμα και σε σχήμα ρόμβου τους Αλωνεύτη, Κλέιτον στα άκρα και Φωτάκη, Μπασιλά στο κέντρο της μεσαίας γραμμής.

Με τέσσερα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα παρουσιάστηκε ο Παναθηναϊκός στο Αλκαζάρ σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ με τον Αρη. Νίλσον, Ρομέρο και Θεοδωρίδης που είχαν περάσει ως αλλαγή στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής είχαν πάρει την θέση στο βασικό σχήμα εκμεταλλευόμενοι τις απουσίες των Μόρις, Νίνη και Σαλπιγγίδη ενώ επέστρεψε και ο Γκούμας στο κέντρο της άμυνας.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι «βυσσινί» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων από τους φιλοξενούμενους ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Η πίεση αυτή μεταφράστηκε με την πρώτη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 5’ αλλά ο Αλωνεύτης από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Στο 13’ οι παίκτες του Δώνη, «άγγιξαν» το γκολ όταν ο Αντσουε βρέθηκε τετ α τετ με τον Εμπέντε αλλά καθυστέρησε αρκετά και ο Γκούμας με διπλή προσπάθεια και προβολή γλύτωσε την ομάδα του από μια βέβαιη παραβίαση.

Χωρίς να δέχεται καμία απειλή από τους «πράσινους» οι γηπεδούχοι αναζητούσαν από τα άκρα κυρίως τον τρόπο που θα διασπούσε την αντίπαλη άμυνα. Ετσι, στο 26’ μετά την σέντρα από τον Κόζλει, ο Αντσουέ άργησε πάλι να πλασάρει στο τετ α τετ που βρέθηκε με τον Εμπέντε που έπεσε στα πόδια του και απομάκρυνε.

Πέρασαν 29’ λεπτά μέχρι οι παίκτες του Μουνιόθ να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ματς, όταν ο Θεοδωρίδης ανάγκασε με ένα δυνατό σουτ τον Κοτσόλη να απομακρύνει με γροθιές.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε δύο λεπτά αργότερα όταν στο 31’ ο «μοιραίος» παίκτης των «βυσσινί» Αντσουέ λίγο έλειψε να πετύχει ένα σπουδαίο γκολ έξω από την περιοχή αλλά το μονοκόμματο σουτ που έκανε πέρασε μόλις άουτ.

Η τελευταία καλή φάση στο μέτριο πρώτο ημίχρονο δημιουργήθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 40’ με τον Ρομέρο να εκτελεί το φάουλ αλλά ο Παπαδόπουλος είδε την κεφαλιά του να περνάει μόλις άουτ.

Στην επανάληψη ο τεχνικός των γηπεδούχων ξεκίνησε το ματς χωρίς τον παίκτη που είχε χάσει τρεις κλασικές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά. Μάλιστα οι γηπεδούχοι όπως στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησαν πιεστικά και στο 48’ ο Γκαλίτσιος βρέθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε δυο παίκτες του "τριφυλλιού", φάνηκε να δέχεται μαρκάρισμα από πίσω αλλά ο κ. Καρατζάς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου κύλισε χωρίς οι δύο ομάδες να μπορούν να σημειώσουν κάτι σημαντικό μπροστά στις εστίες των Κοτσόλη και Εμπέντε.

Στο 63’ ο Μάντζιος πραγματοποίησε την σέντρα ο Παπαδόπουλος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο τεχνικός των «πράσινων» βλέποντας ότι η ομάδα του δεν αποδίδει τα αναμενόμενα έκανε τις δύο πρώτες του διορθωτικές κινήσεις με τους Νίνη και Κώτσιο να μπαίνουν στην θέση των Θεοδωρίδη και Νίλσον (ο Βύντρα πέρασε δεξιά και ο Κώτσιος πήγε αριστερά).

Την ίδια ώρα ο Δώνης πέρασε στο ματς τον Αλεξάνδρου στην θέση του Αλωνεύτη, προκαλώντας τις αντιδράσεις από τους οπαδούς των «βυσσινί» με αρκετές αποδοκιμασίες.

Ο χρόνος κυλούσε εις βάρος κυρίως των γηπεδούχων που ήθελαν τη νίκη κάτι που φάνηκε να απομακρύνεται περισσότερο στο 70’, όταν σε μια ίδια φάση με τον Μάντζιο να σεντράρει και ο Παπαδόπουλος με γυριστή κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Κοτσόλη και άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους».

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν την μεγάλη ευκαιρία να «κλειδώσουν» την νίκη όταν στο 75’ ο Παπαδόπουλος μπήκε ανενόχλητος από τα δεξιά, έκοψε την μπάλα στον Λεοντίου που ακολουθούσε, αλλά εκείνος κατάφερε ν'’ αστοχήσει από το σημείο του πέναλτι και χωρίς αντίπαλο.

Ο άτυπος νόμου του ποδοσφαίρου λειτούργησε και πάλι, όταν μετά την χαμένη ευκαιρία του Λεοντίου, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Η «χρυσή» αλλαγή του Δώνη (πριν λίγα λέπτα) Γαβριλόπουλος με κεφαλιά μετά την σέντρα του Κλέιτον, ισοφάρισε στο τελικό 1-1, αφού τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό.



Οι δύο ομάδες θα ξαναβρεθούν αντιμέτωπες το ερχόμενο Σάββατο, όταν θα διεκδικήσουν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου το φετινό Κύπελλο Ελλάδος.


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης: 
"Επαγγελματικό το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι το ήθος και η αξιοπρέπεια. Κάποιος έβριζε χυδαία τη μητέρα μου και την οικογένειά μου. Αλήτης είναι αυτός. Μπορούσαμε να είχαμε ένα εύκολο βράδυ. Χάσαμε κλασικές ευκαιρίες.Είχαμε άγχος μετά. Χρυσό είναι το γκολ του Γαβριλόπουλου. Από τις ομάδες που διεκδικούν την παραμονή οι άλλες οι δύο έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα. Πολλά είπαν για ανταλλαγή των δύο παιχνιδιών. Τρεις ημέρες δεν είχαμε κοιμηθεί. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να φέρουμε το Κύπελλο στη Λάρισα.Δεν έδωσε δύο καθαρά πέναλτι ο διαιτητής. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό που γίνεται όλη τη χρονιά. Ίσως να υπάρχει κάποιος νόμος. Επιτέλους να πάρουμε ένα σφύριγμα. Που να είναι, όχι άδικο. Ο Αλωνεύτης δεν ήταν καλός και γι΄αυτό τον έβγαλα".

Ηλίας Κώτσιος: 
"Ακούσαμε πολλά μέσα στην εβδομάδα. Ειδικά εδώ στη Λάρισα. Έπρεπε να αποδείξουμε ότι παίζαμε για την ιστορία μας. Στο πρώτο ημίχρονο, βέβαια, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα, όμως δεν κερδίσαμε. Κι αυτό είναι πρόβλημα. Στον τελικό πρέπει να είμαστε σοβαροί, όπως στο δεύτερο ημίχρονο και δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό το ματς είναι όλη η χρονιά. Πρέπει να πάρουμε το κύπελλο για να εξιλεωθούμε".

Ο γενικός διευθυντής της ΑΕΛ, Νίκος Λυράκης έδειξε στους δημοσιογράφους μια φωτογραφία με μια από τις δύο φάσεις της ανατροπής του Βενετίδη και μίλησε για αλλοίωση του αποτελέσματος, λέγοντας: 
"Για το σημείο που βρίσκεται τώρα η ομάδα, έχουμε όλοι ευθύνες. Ωστόσο, περιμένουμε να δούμε πότε θα γίνει η ίδια ανάληψη ευθυνών απ’ αυτούς που σκέφτηκαν να βάλουν τον συγκεκριμένο διαιτητή σε αυτό το ματς. Αν αυτές οι φάσεις δεν συνιστούν αλλοίωση αποτελέσματος, τότε τι να πούμε"







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων