2006-07 : 30η : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2

30η αγωνιστική : Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΕΛ 1-2

13 Μαΐου 2007

Scorers: 34' Περόνε - 62' (πέν.) Διγκόζης, 81' (αυτ.) Καραμανλής 

Καλαμαριά (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Γαλανόπουλος, Παπαδόπουλος, Ορφανός, Γκονσάλβες, Περόνε, Κολτσής, Σαρακατσάνος, Σαμουιλίδης, Σιλά (76' Δρόσος), Καραλιόπουλος (46' Βέλα Τζούνιορ/ 67' Καραμανλής).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Γκαλίτσιος (26' Αλεξάνδρου), Κλέιτον, Φωτάκης, Φέρτσερ (65' Μπαχράμης), Μπασιλά (46' Κόζλεΐ), Αλωνεύτης, Διγκόζης, Αντσουέ.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με επιθετικές αιχμές κυρίως τους Αλωνεύτη και Αντσουέ απείλησε αρκετές φορές την Καλαμαριά. Συγκεκριμένα στο 5ο μόλις λεπτό ο Αλωνεύτης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κόβατς όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 29' και το 30' ο Κύπριος επιθετικός ήταν δημιουργός και ο Αντσουέ αποδέκτης όμως λίγο η ατυχία λίγο ο αμυντικός των Ποντίων Κολτσής δεν έδωσε την ευκαιρία στη Λάρισα ν' ανοίξει το σκόρ.

Και ενώ οι Θεσσαλοί πίεζαν και η Καλαμαριά αμυνόταν, ο νόμος του ποδοσφαίρου ίσχυσε και πάλι καθώς οι Πόντιοι μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση με τον Σιλά να κάνει την κάθετη πάσα στον Περόνε και αυτός με την σειρά του να νικάει τον Κοτσόλη άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό του αγώνα. Το γκολ της Καλαμαριάς αιφνιδίασε τους παίκτες της Λάρισας που δεν φάνηκαν ικανοί να αντιδράσουν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0 να είναι τελικά το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, προσπάθησαν και πάλι να αντιδράσουν δεν τα παράτησαν, καθώς ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν στην μεγάλη κατηγορία. Και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 62' ύστερα απο εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού, Άγγελου Διγκόζη. Τα λεπτά κυλούσαν επικίνδυνα για την Λάρισα καθώς η ισοπαλία δεν έφτανε στους Θεσσαλούς και όλα έδειχναν πως θα οδηγηθούμε σ' ένα τελευταίο δεκάλεπτο γεμάτο αγωνία.

Στο 81ο λεπτό η τύχη χαμογέλασε στους Κυπελλούχους καθώς ο Καραμανλής ύστερα από σέντρα από τα δεξιά, έπιασε δυνατή κεφαλιά και πέτυχε αυτογκόλ βάζοντας την Λάρισα μπροστά στο σκορ. Παρά το γεγονός πως οι Πόντιοι δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν τα παράτησαν και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν όμως η θέληση των βυσσινί ήταν πολύ μεγάλη και το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και χάρισε στη Λάρισα τη παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία...


Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης:
"Αυτό το απόγευμα ήταν πολύ δύσκολο για κάθε προπονητή. Έτσι το έζησα εγώ τουλάχιστον. Το άγχος ήταν μεγάλο, σε σημείο να σκεφτώ να αλλάξω ακόμη και επάγγελμα. Κι όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο δυσκόλευαν τα πράγματα. Ήρθε ο καιρός να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε. Είναι βέβαιο ότι στην ομάδα θα γίνουν αλλαγές".

Κλέιτον
"Πέρασα στον Απόλλωνα τρία όμορφα χρόνια, αλλά είμαι παίκτης της Λάρισας και προσπάθησα να κερδίσω. Χαίρομαι γιατί η ομάδα μου αφού κατέκτησε το Κύπελλο εξασφάλισε τη παραμονή της, αλλά και γιατί σώθηκε και ο Απόλλων".

"Είναι δύσκολο να το χαρείς, δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει γιατί βρισκόμασταν στην κόλαση μέχρι το 85' ", παραδέχτηκε ο Νίκος Νταμπίζας μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα της Λάρισας με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ να συνέχισε:
"Όταν φθάνεις όμως στην τελευταία αγωνιστική τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Θέλεις ένα αποτέλεσμα και πας να το πάρεις. Το καταφέραμε αλλά δεν πανηγυρίζουμε. Η άποψη μου είναι ότι η ομάδα η δικιά μας δεν έπρεπε να φθάσει σε αυτή την θέση. Εμείς την φέραμε και δυστυχώς εμείς έπρεπε να την βγάλουμε.Τέλος καλό όλα καλά. Πρέπει να διδαχτούμε από αυτή την χρονιά και τα λάθη που κάναμε σε όλη την χρονιά για να μην ξαναβιώσουμε παρόμοιες καταστάσεις", ενώ όσον αφορά τον ίδιο ο Νταμπίζας δεν έκρυψε πως: "Δεν είχε ξανασυμβεί στην καριέρα μου να παίξω τελευταία αγωνιστική την παραμονή στην κατηγορία. Είναι δύσκολο. Το βάρος είναι το ίδιο για όλους".

Ο Γιώργος Φωτάκης δήλωσε πως: 
"Για πρώτη φορά στην καριέρα μου έπαιζα όλη την χρονιά σε ένα ματς. Τα πόδια είναι βαριά αλλά δείξαμε χαρακτήρα γιατί κερδίσαμε σε μία δύσκολη έδρα"

ενώ ο Στάθης Αλωνεύτης είπε: 
"Τέλος καλό όλα καλά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πάμπολλες ευκαιρίες αλλά δεν κάναμε γκολ και όχι μόνο αυτό αλλά μας τιμώρησε η μπάλα αφού δεχτήκαμε ένα. Στα αποδυτήρια είπαμε ότι θα σηκώσουμε το κεφάλι και ότι δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν κερδίζαμε το παιχνίδι και τα καταφέραμε".Σε ερώτηση για το μέλλον του στην ΑΕΛ τόνισε: "Τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα θα μιλήσουμε τόσο με τον κ. Λυράκη όσο και με τον πρόεδρο και αν βρούμε μία χρυσή τομή τότε θα συνεχίσω στην Λάρισα. Δεν έχω πρόβλημα να μείνω στην Λάρισα που για μένα είναι μία μεγάλη ομάδα αλλά θα δούμε".

Ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου τόνισε πως: 
"Ήμασταν αρκετά θετικοί ότι μέχρι το τέλος θα βάζαμε το γκολ και θα κερδίζαμε"

ενώ ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Στέφανος Κοτσόλης, μιλώντας με την γλώσσα της αλήθειας είπε πως: 
"Στην φετινή χρονιά τα ζήσαμε όλα. Χαρές, λύπες τα στερηθήκαμε όλα και για αυτό παρά το ότι τα καταφέραμε δεν μπορούμε να το χαρούμε".


Ο Σίλβα Κλέιτον στην επιστροφή του ως αντίπαλος στην Καλαμαριά να δήλωσε: 
"Είχαμε ευκαιρίες τις χάσαμε και η Καλαμαριά έβαλε πρώτη γκολ. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και όλοι είμαστε χαρούμενοι ενώ εμένα όπως φάνηκε μου πηγαίνει αυτό το γήπεδο που το ξέρω".


Ο Παναγιώτης Μπαχράμης ανακουφισμένος για την επίτευξη της παραμονής δήλωσε: 
"Τέλος καλό όλα καλά και είναι ώρα να ησυχάσουμε τώρα γιατί τραβήξαμε πολλά. Δεν σας κρύβω ότι φοβηθήκαμε αρκετά στο δεύτερο γκολ του Ηρακλή και μας κόπηκαν τα πόδια".


Τέλος ο Γιώργος Γκαλίτσιος δήλωσε: 
"Καθ΄ ολη την διάρκεια φοβόμασταν ειδικότερα από τη στιγμή που προηγήθηκε ο Απόλλων αλλά είχαμε τα ψυχικά αποθέματα και ότι αργά ή γρήγορα το παιχνίδι θα γυρνούσε υπέρ μας".










Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων