Κύπελλο 2007 : Γ' γύρος : Πανθρακικός - ΑΕΛ 1-3

Γ' γύρος : Πανθρακικός - ΑΕΛ 1-3 

8 Νοεμβρίου 2006 

Scorer : 81΄ Μπαχαρίδης – 12΄ Γκαλίτσιος, 21΄ Καλαντζής, 58΄ Νταµπίζας

Πανθρακικός: Καρκάνης, Κουλακιώτης, Ροµπίνιο, Σουλτανίδης, Μπαχαρίδης, Αντρέεφ (67΄ Γεµενέτζης), Έρος, Κωνσταντινίδης, Βάγκνερ, Σουάνης (46΄ Μουρατίδης), Αθανασιάδης (63΄ Ντιαλό).

ΑΕΛ (Δώνης): Χριστόπουλος, Νταµπίζας, Γκαλίτσιος, Βενέτης, Κατσιαρός, Κλέιτον (71΄ Αµπούνα), Μπασιλά, ∆ιγκόζης, Καλαντζής (61΄ Χατζηλιόντας), Αλωνεύτης (46΄ Φέρστερ), Χλωρός.

Διαιτητής: Καλόπουλος

Γήπεδο: Δημοτικό Κομοτηνής

Ο Γιώργος Δώνης ζήτησε από τους παίκτες του να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο τους και όπως φαίνεται εκείνοι τον άκουσαν.

Οι "βυσσινί" όντας σοβαροί, δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα της Β' Εθνικής και "σφράγισαν" με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης στην οποία έχουν υψηλούς στόχους.

Άλλωστε πριν από δύο χρόνια η ΑΕΛ είχε φτάσει στα προημιτελικά ενώ πέρυσι έφτασε μία ανάσα από τον τελικό, όταν και αποκλείστηκε στους "τέσσερις" του θεσμού από τον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός της Λάρισας άφησε εκτός αποστολής τους Κοτσόλη, Βάλλα, Γκίκα, Βενετίδη και Αλεξάνδρου για να πάρουν ανάσες και επέλεξε ένα σχήμα με νέο πρόσωπο τον Χριστόπουλο κάτω από τα δοκάρια.

Η Θεσσαλική ομάδα έδειξε τις διαθέσεις της από νωρίς καθώς στο 11΄ πήρε το προβάδισμα στο σκορ με τον Γκαλίτσιο. Δέκα λεπτά αργότερα η Λάρισα έβαλε από νωρίς γερές βάσεις για τη νίκη-πρόκριση με τον Καλαντζή να βρίσκει δίχτυα αυτή την φορά και να ζευγαρώνει τα τέρματα της ομάδας του.

Με το σημαντικό αυτό προβάδισμα πήγε η ΑΕΛ στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα και το έργο του Πανθρακικού ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούσε, φάνταζε πλέον εξαιρετικά δύσκολο.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν ένα ακόμη γκολ και αυτό ήρθε στο 58' με τον Νταμπίζα μετά από ασίστ του Κλέιτον να πετυχαίνει το 3-0. Το τελευταίο μισάωρο απέκτησε ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Πανθρακικό να προσπαθεί έστω να πετύχει το γκολ της τιμής.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το γκολ της τιμής. Ηταν το 81' όταν η ομάδα της Κομοτηνής κέρδισε πέναλτι και ο Μπαχαρίδης όντας εύστοχος στην εκτέλεση μείωσε σε 1-3.

Με το τελευταίο σφύριγμα έτσι η Λάρισα πήρε άνετα την πρόκριση για τον επόμενο γύρο και συνεχίζει να έχει υψηλές βλέψεις για την παρουσία της στο Κύπελλο.






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων