Κύπελλο 2007 : Προημιτελική φάση : ΑΕΛ - Κέρκυρα 2-0

Προημιτελική φάση 2ος αγώνας : ΑΕΛ - Κέρκυρα 2-0 

31 Ιανουαρίου 2007 

Scorer : 15΄,92΄ Κόζλεϊ

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κηπουρός, Φέρστερ, Βενέτης, Κατσιαρός, Κλέιτον, Μπασιλά, ∆ιγκόζης, Ντα Κόστα (61’ Φωτάκης), Αλεξάνδρου (70’ Αλωνεύτης), Καλαντζής (70’ Γκούγκα), Κόζλεϊ.

Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Σιντιµπέ, Μοσχογιάννης, Αναστασιάδης (61’ Βιτουλαδίτης), Γκουστάβο (61’ Φλαβίνιο), Τζαβέλλας, Πετράς, Ντα Σίλβα, Καραδήµος, Καγκιούζης, Βαρτζιώτης (83’ Φούφουλας), Φότι.

Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνων)

Γήπεδο : Αλκαζάρ

Κύπελλο, Κύπελλο ξανά στον Πηνείο φώναζαν στις εξέδρες του Αλκαζάρ οι οπαδοί της Λάρισας. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη διατήρησαν ζωντανό το μεγάλο όνειρο των Λαρισαίων. Η ΑΕΛ νίκησε 2-0 την Κέρκυρα, προκρίθηκε στα ημιτελικά και ζει πλέον ημέρες 1985, χρονιά κατά την οποία κατέκτησε το Κύπελλο.

Η Λάρισα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με τον αέρα της ομάδας που είναι το φαβορί. Πίεσς ψηλά, έπνιξε την Κέρκυρα στο χώρο του κέντρου και εξαπέλυσε επιθέσεις κατά κύματα. Κατά ένα περίεργο λόγο όμως μεγάλες φάσεις δεν δημιούργησε. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 15’. Ο Κόζλεϊ πήρε την κόντρα από τον Βαρτζιώτη, μπήκε στην περιοχή και με αριστερό σουτ έγραψε το 1-0.

Η αντίδραση της Κέρκυρας στο γκολ; Μάλλον δεν υπήρξε ποτέ. Από τη στιγμή που οι Φαίακες μπλέχτηκαν στα δίχτυα του Αλεξάνδρου και του Μπασιλά δεν μπορούσαν καν να κατεβάσουν την μπάλα. Και αυτή τη φορά ο Τεννές δεν επιχείρησε αλλαγές πριν από το ημίχρονο για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του.

Mόνο στο πρώτο 20λεπτο της επανάληψης η Κέρκυρα έκανε αισθητή την παρουσία της. Και αυτό γιατί οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο και περίμεναν πια τους αντιπάλους τους κάτω από τη σέντρα. Ο Γιώργος Δώνης για να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης έβαλε στα πλάγια Αλωνεύτη και Γκούγκα, χαρίζοντας έτσι οξυγόνο και ταχύτητα στην ομάδα του.

Η κίνηση αυτή του προπονητή της ΑΕΛ αποδείχθηκε ματ. Η ομάδα του κέρδισε μέτρα, πλαγιοκόπησε τον αντίπαλο και δεν τον άφησε να ξεμυτίσει από την περιοχή του, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Μάλιστα, αν οι Κόζλεϊ και Κλέιτον παρουσιάζονται περισσότερο πλουραλιστές και μοίραζαν σωστά την μπάλα, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο. Τελικά περιορίστηκε στα επίπεδα του 2-0. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόζλεϊ πήρε την ασίσττου Κλέιτον καιέβαλε το κερασάκι στηντούρτα της πρόκρισης.


















Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων