Κύπελλο 2007 : Ημιτελική φάση : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Ημιτελική φάση 1ος αγώνας : ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 

14 Μαρτίου 2007 

Scorer : 36΄, 52΄ Αντσουέ

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης) : Κοτσόλης, Νταµπίζας, Φέρστερ, Γκαλίτσιος (55΄ Αλωνευτής), Κατσιαρός, ∆ιγκόζης, Αλεξάνδρου, Μπασιλά, Κλέιτον, Κόσλεϊ (86΄ Βενέτης), Αντσουέ (80΄ Καλαντζής).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Παπακώστας): Καραβελίδης, Κούσας, Ντεκάµπς, Ντάσιος (54΄ Καζναφέρης), Κατερίνης, Γεωργιάδης, Γήττας, Τάτσης (58΄ Ρεπέρν), Μιχαλόπουλος, (74΄ Κάσερες), Μπελά, Σαϊτιώ της

Διαιτητής: Μιχάλης Γερμανάκος (Αθηνών)

Γήπεδο : Αλκαζάρ

Σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε η Λάρισα, που επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Αλκαζάρ» και ατενίζει με αισιοδοξία τη ρεβάνς της 18ης Απριλίου. Ο Ανρί Αντσουέ πέτυχε και τα δύο γκολ της ΑΕΛ και έδωσε το δικαίωμα στους φιλάθλους της θεσσαλικής ομάδας να κάνουν και πάλι όνειρα για κατάκτηση του Κυπέλλου και να αναβιώνουν στον κάμπο στιγμές του 1985.

Η Λάρισα… θυμήθηκε την ένδοξη ιστορία της και στο πρώτο ημίχρονο έδειξε τη θέλησή της για να βρεθεί ξανά σε έναν τελικό Κυπέλλου και να διεκδικήσει τον τίτλο.

Έτσι μπορεί να εξηγηθεί το πάθος των παικτών της και η διάθεσή τους για να πιέσουν νωρίς για το γκολ.

Η ΑΕΛ κυριάρχησε στο πρώτο μέρος, με τους Διγκόζη και Κλέιτον να έχουν κέφια και να δημιουργούν, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και σε αρκετές περιπτώσεις κατάφερε να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, φτάνοντας και στο γκολ.

Ο ΠΑΣ, σε ακόμη ένα εκτός έδρας παιχνίδι του για το Κύπελλο, προσπάθησε να στηριχθεί στην καλά οργανωμένη άμυνά του και θέλησε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.

Τα αποτελέσματα όμως δεν ήταν ανάλογα. Το κέντρο, όπου είχε δοθεί και η μεγαλύτερη βαρύτητα, έκανε αρκετά λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να βγουν στην επίθεση με αξιώσεις, ενώ και η άμυνα είχε αρκετά κενά.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν για την Λάρισα και ήρθε στο 18, μετά το κόρνερ του Κλέιτον και την κεφαλιά του Αντσουέ, που έφυγε άουτ.

Ίδια κατάληξη είχε στο 26 και η καλή κεφαλιά του Αλεξάνδρου, μετά από σέντρα του Διγκόζη, ενώ στο 36, η τρίτη ευκαιρία της ΑΕΛ, αποδείχθηκε και φαρμακερή για τον ΠΑΣ.

Ο Διγκόζης έβγαλε τη σέντρα και ο Αντσουέ με κοντρόλ και ωραίο σουτ από πλάγια θέση, έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 41 το φάουλ του Σαϊτιώτη, μπλόκαρε εύκολα ο Κοτσόλης, ενώ στο 43 το σουτ του Μπελά μέσα από την περιοχή, έφυγε λίγο άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με άλλες δύο καλές στιγμές για την Λάρισα. Στο 44, μετά από το στρώσιμο του Κλέιτον, το σουτ του Μπασιλά, έφυγε άουτ, ενώ στο 45, από τη σέντρα του Κόζλεϊ, το πλασέ του Αντσουέ, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καραβελίδη.

Η Λάρισα στο δεύτερο μέρος συνέχισε την πίεσή της. Τα πλάγια των φιλοξενούμενων είχαν πολλά κενά και από τις δύο πλευρές. Το κέντρο της άμυνας είχε προβλήματα, κυρίως στον αέρα και η ΑΕΛ τα εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Στο 51 ο Αλεξάνδρου είδε το κενό στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΣ και τον Αντσουέ να παραμονεύει μέσα στην περιοχή. Ο Κύπριος σέντραρε και ανενόχλητος ο επιθετικός της Λάρισας με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ και έκανε το 2-0.

Η Λάρισα δεν σταμάτησε τις προσπάθειές της για να φτάσει και σε ένα τρίτο γκολ, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως να βρει δίχτυα. Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΣ θέλησε να αντιδράσει και να μειώσει το σκορ, βγήκε από την άμυνά του, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει καθόλου την εστία του Κοτσόλη, με αποτέλεσμα το 2-0 να μείνει μέχρι το τέλος του αγώνα.
















Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων