Κύπελλο 2007 : Ημιτελική φάση : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-2

Ημιτελική φάση 2ος αγώνας : ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 0-2 

18 Απριλίου 2007 

Scorers: 4΄ (αυτ.) Ντάσιος – 29΄ Αλωνευτής

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Παπακώστας): Καραβελίδης, Ντάσιος, Κούσας, Ντεκάµπς, Κατερίνης, Αντάντο, Γήττας (54΄ Τάτσης), Μπελά, Καζναφέρης (57΄ Σανχούρχο), Τζάνης (71΄ Κοντογουλίδης)

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης) : Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταµπίζας, Φέρστερ, Βενετίζης (46΄ Κατσιαρός), Μπασιλά, Φωτάκης, ∆ιγκόζης, Κλέιτον, Αλωνευτής (66΄ Χατζηλιόντας), Κόσλεϊ (46΄ Γκούγκα)

Διαιτητής: Καλόπουλος (θεσ/νίκης)

Η ΑΕΛ έκανε επαγγελματική δουλειά στα Γιάννενα, όπως ταιριάζει σε μία μεγάλη ομάδα. Πάτησε με άνεση στο 2-0 του πρώτου αγώνα και φρόντισε από νωρίς να κόψει τα πόδια του αντιπάλου με ένα ακόμη τέρμα. Μόλις στο 4’ ο Αλωνεύτης με πλασέ (και τη βοήθεια του Ντάσιου) έκανε το 0-1 και ουσιαστικά τσέκαρε το εισιτήριο της Λάρισας για τον τελικό.

Το γκολ του Κύπριου προκάλεσε ένα μικρό σοκ στους παίκτες του ΠΑΣ που είχαν μπει με ενθουσιασμό και ορμή στο γήπεδο. Ειχαν πια Γολγοθά να ανέβουν καθώς τέσσερα γκολ δεν έρχονται εύκολα. Πόσο μάλλον όταν με τον αντίπαλο σε χωρίζει μία κατηγορία.

Το φορτίο ήταν βαρύ για τον ΠΑΣ και ήταν φυσικό να μην μπορέσει να το σηκώσει. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την απογοήτευση των γηπεδούχων και βρήκε την ευκαιρία να πετύχει ένα ακόμη τέρμα, διαλύοντας και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ποια ομάδα θα πάρει την πρόκριση. Στο 29’ ο Κλέιτον σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΣ και ο Αλωνεύτης, που κινήθηκε σαν βέλος, έκανε με προβολή το 0-2.

Στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης ο διαιτητής Καλόπουλος διέκοψε προσωρινά τον αγώνα αφού οπαδοί των γηπεδούχων έριχναν αντικείμενα στο βοηθό Κωτσιαντή. Μάλιστα, ο βοηθός μάζεψε κάθισμα και το παρέδωσε στο 4ο διαιτητή.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι από το συγκεκριμένο χρονικό σημείο και μετά, το παιχνίδι απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο ΠΑΣ, προς τιμήν του, προσπάθησε πολύ να αποζημιώσει το κοινό του με ένα, έστω, γκολ αλλά δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες να τα καταφέρει. Αντίθετα, η ΑΕΛ δεν είχε λόγους να φορτσάρει. Παρόλα αυτά έφτασε κάποιες φορές μπροστά στο 0-3 χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει. Αλώστε και το 0-2 έφτανε και περίσσευε για να ξεσπάσει θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στο γήπεδο των Ιωαννίνων πριν τη σέντρα του αγώνα του ΠΑΣ με την ΑΕΛ για το Κύπελλο. Φανατικοί οπαδοί των δύο ομάδων πετούσαν εκατέρωθεν φωτοβολίδες, κροτίδες και καθίσματα ενώ κάποιοι ήρθαν και στα χέρια αφού τους χώριζε μόνο ένα κάγκελο. Τα πνεύματα αργότερα ηρέμησαν και το παιχνίδι άρχισε κανονικά, πλην όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει. Τα έκτροπα συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα με οδομαχίες και πετροπόλεμο στους δρόμους των Ιωαννίνων.

Δηλώσεις

Γιώργος Δώνης
«Είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα από τότε που ήρθα στην ΑΕΛ. Σε μία δύσκολη σεζόν πήγαμε μετά από 22 χρόνια στον τελικό. Αυτή η διάκριση θα είναι το σημείο αναφοράς για την ομάδα που θα «χτίσουμε» τα επόμενα χρόνια. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε γρήγορα και να γίνουν πιο απλά τα πράγματα για μας. Τώρα πρέπει να πάρουμε τους απαραίτητους πόντους για να μείνουμε στην κατηγορία. Εύχομαι στον ΠΑΣ να ανέβει στην Α’ Εθνική. Αυτά που έκανε στο Κύπελλο δεν ήταν λίγα».

Νίκος Νταμπίζας:
"Είχαμε πει ότι για να πάρουμε την πρόκριση θα πρέπει να δούμε τον ΠΑΣ σαν Ολυμπιακό. Στο πρόσωπο του Κοντογουλίδη, βλέπαμε τον Ριβάλντο. Ετσι νικήσαμε».

Στάθης Αλωνεύτης
«Η ομάδα ζει μία μεγάλη στιγμή με την πρόκρισή της στον τελικό. Το γκολ έκανε πιο εύκολα τα πράγματα για μας και μας έδιωξε το άγχος».

Στέφανος Κοτσόλης:
«Είναι μία μεγάλη μέρα αλλά εύχομαι μετά τον τελικό να ζήσουμε μία ακόμη μεγαλύτερη. Η ΑΕΛ είναι μία ομάδα με σπουδαία κληρονομιά και δυναμική και είμαστε ευτυχείς που συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων