2008-09 : 18η : Ξάνθη - ΑΕΛ 1-1

18η αγωνιστική : Ξάνθη - ΑΕΛ 1-1

18 Ιανουαρίου 2009

Scorers: 69' (αυτ.) Νταμπίζας - 87' Ιγκλέσιας

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Λυμπερόπουλος, Παπαδημητρίου (78’ Ριζογιάννης), Κιντάνα, Ταϊντέρ, Γκρζέλακ (62’ Σουάνης), Βάλλας, Φλίσκας, Κωστούλας, Αγκάλι, Πόι, Τζιωρτζιόπουλος (73’ Φεριέ)

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης (73’ Κατσιαρός), Βέμπερ (73’ Τσίγκας), Ιγκλέσιας, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Πάρα (60’ Ίλιτς), Ζουράφσκι, Κυριάκος

Διαιτητής: Ντάτης Νικήτας (Χίου)
Επόπτες: Ευθυμιάδης Δ. (Πιερίας), Τρύφων Π. (Δράμας)
4ος: Πολατιάν Λ. (Πέλλας)

Γήπεδο: Ξάνθη arena
Εισιτήρια: 2.260

Με ήρωα τον Ιγκλέσιας που σκόραρε στο 88', η ΑΕΛ απέσπασε 1-1 στα "Πηγάδια" από την Ξάνθη, που είχε ξεκάθαρα την υπεροχή σε ολόκληρη την αναμέτρηση.
Ακόμη και όταν δεν βρίσκεται στην καλύτερή της ημέρα, η ΑΕΛ έχει αποδείξει ότι διαθέτει και το μέταλλο και τον χαρακτήρα ομάδας που παίρνει αποτελέσματα. Όπως σήμερα στην Ξάνθη, όπου πραγματοποίησε εμφάνιση κατώτερη των προσδοκιών, αλλά έφυγε με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας 1-1 από τα Πηγάδια διατηρώντας την 5η θέση στον πίνακα της Super League. Ένα ματς στο οποίο επί 70 λεπτά είχε τον έλεγχο η ακριτική ομάδα, αλλά στο τελευταίο 20λεπτο εξελίχθηκε σε αγώνα γκραν-γκινιόλ με τους «βυσσινί» όχι μόνο να ισοφαρίζουν στο 87’, αλλά να χάνουν τεράστια ευκαιρία με τετ-α-τετ του Ζουράφσκι στο 90’ να πάρουν ακόμη και τη νίκη.
Κάτι περισσότερο από θετικό ήταν το ντεμπούτο του Σάσα Ίλιτς με τη φανέλα της ΑΕΛ. Ο Σέρβος άσος πέρασε ως αλλαγή στο 60’ στη θέση του Ζουράφσκι, νοικοκύρεψε το παιχνίδι της ομάδας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φέρει η ΑΕΛ τη μπάλα στην εστία της Ξάνθης.
Η αναγκαστική αλλαγή του Στέλιου Βενετίδη στέρησε την ΑΕΛ από μια ακόμη επιλογή στο χρονικό σημείο, στο οποίο οι «βυσσινί» κυνηγούσαν το σκορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε σηκώσει ταυτόχρονα με τον Τσίγκα και τον Ρομπέρ, για μια αλλαγή που τελικά δεν έγινε.

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το πούλμαν των "βυσσινί" στην Εγνατία οδό, περίπου στο ύψος του Λαγκαδά, από αγνώστους. Αυτή τη φορά η πέτρα μπήκε εντός του λεωφορείου σπάζοντας το παρ-μπριζ. Μάλιστα τραυματίστηκε ο Γενικός της Αρχηγός, ευτυχώς όχι σοβαρά.Οι άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και ότι άλλα αντικείμενα βρήκαν... διαθέσιμα. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ο Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ, Ζήσης Ζιάγκας. Ευτυχώς όμως δεν χτύπησε σοβαρά. Το πούλμαν συνέχισε την πορεία του μετά από αυτήν την απρόσμενη... επίθεση.

Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Μια πολύ κακή εμφάνιση, αλλά ένα πολύ καλό αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του αγώνα. Υπήρχαν διαστήματα στα οποία προσπαθούσα να αναγνωρίσω ομάδα μου, γιατί δεν δείξαμε κανένα από τα στοιχεία που μας διακρίνουν. Δηλαδή ηρεμία και κυκλοφορία της μπάλας. Δώσαμε την ευκαιρία στην Ξάνθη που πίεζε να δημιουργήσει κινδύνους στην περιοχή μας και μπορώ να πω ότι τελικά σταθήκαμε τυχεροί. Στο τέλος ο αγώνας απέκτησε άγρια ομορφιά. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ακόμη και τη νίκη με το τετ-α-τετ του Ζουράφσκι, όμως και πάλι η Ξάνθη είχε την τελευταία φάση με του σουτ που έδιωξε ο Ιγκλέσιας πάνω γραμμή. Από μια τόσο κακή η εμφάνιση το μόνο που κρατάω είναι το αποτέλεσμα. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι στη συνέχεια, θα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο να βάλουμε στο παιχνίδι μας και να γίνουμε πιο δυναμικοί. Σήμερα γλιτώσαμε». Τα παραπάνω δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια και ακολούθως απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ είπε:
-Για το που αποδίδει την κακή εικόνα της ομάδας
«Ελπίζω ότι είναι μια κακή μέρα. Είχαμε πολλούς παίκτες σε κακή μέρα. Αν είναι ένας δυο τότε μπορείς ίσως να διορθώσεις κάτι με κάποιες κινήσεις μέσα στο παιχνίδι.. Αν είναι πολλοί, είναι δύσκολο. Αν εξαιρέσεις τον τερματοφύλακα και την τετράδα της άμυνας που στάθηκαν καλά στην πίεση, στις υπόλοιπες γραμμές ήμασταν κακοί».
-Για όσα είπε στους παίκτες του στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα του ημιχρόνου
«Ότι δεν αναγνωρίζω ομάδα. Και ότι αν δεν ξυπνήσουμε δεν θα έχουμε τύχη»
-Για το ντεμπούτο του Ίλιτς:
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Παρότι ανέτοιμος, έδειξε μεγάλη διάθεση, προσπάθησε πολύ. Θα μας βοηθήσει πολύ όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης»
-Για το αν η εικόνα του αγώνα ήταν αποτέλεσμα της κακής ημέρας της ΑΕΛ ή της καλής ημέρας της Ξάνθης
«Αυτά πάνε μαζί. Και η Ξάνθη έκανε πολύ καλό παιχνίδι και εμείς ήμασταν κακοί. Η Ξάνθη δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Κι επειδή προερχόταν από σερί αγώνων χωρίς νίκη δεν είχε ηρεμία. Εμείς είχαμε τις προϋποθέσεις, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε. Χάναμε τη μπάλα, ήμασταν νευρικοί και υποχρεωθήκαμε σε παθητικό ρόλο»
-Για το αν η ΑΕΛ είναι φαβορί για την 5άδα
«Ακόμη έχουμε πολύ δρόμο. Θα πρέπει να ανεβάσουμε την απόδοσή μας και να παλεύουμε περισσότερο τα παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο ίσως μα έφερε πίσω σήμερα, αυτό που μας πήρε στο ματς του πρώτου γύρου»
-Για τα μεταγραφικά
«Είμαστε κοντά στην απόκτηση ενός παίκτη»



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων