2008-09 : 20η : ΟΦΗ - ΑΕΛ 1-2

20η αγωνιστική : ΟΦΗ - ΑΕΛ 1-2

31 Ιανουαρίου 2009

Scorers: 81' Ποποβιτς - 83', 90+2' Γιαννακόπουλος

ΟΦΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Μάλαρζ, Ταραλίδης, Σίμιτς, Πόποβιτς (86’ Σφακιανάκης), Μπερτίν, Ρουμπάκης, Κοστόφσκι (46’ Στόλιτσα), Μπεθάρες, Σουλεάπ (46’ Πακίτο), Κουνενάκης, Κορνέα.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Ααράμπ, Κατσιαρός, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Ιγκλέσιας (73’ Πάρα), Βενετίδης, Γιαννακόπουλος (92’Κυριάκος), Φωτάκης, Ζουράφσκι (84’ Ίλιτς).

Διαιτητής: Γιαννόπουλος Γιώργος (Αθηνών)
Επόπτες: Φαντόπουλος Ν. (Πειραιά), Καρατζίκας Α. (Αθηνών)
4ος: Σπάθας Η. (Πειραιά)

Γήπεδο: Παγκρήτιο
Εισιτήρια: 1.512

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με σκορ 2-1 για την ΑΕΛ, που κάνει ένα σημαντικό βήμα για την προνομιούχο 5η θέση.Η αναμέτρηση του Παγκρητίου είχε δύο πρωταγωνιστές για την θριαμβεύτρια ΑΕΛ: τον Στέλιο και την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ που έμοιαζε με παιδότοπο. Οι «βυσσινί» - με 8 Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα - ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήταν αυτοί που βρέθηκαν πίσω στο σκορ σχεδόν από το… πουθενά. Με ωραίο σουτ ο Πόποβιτς έκανε το 1-0 στο 80’, όμως οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν το έβαλαν κάτω. Όχι μόνο ισοφάρισαν, αλλά έκαναν τη μεγάλη ανατροπή παίρνοντας στις καθυστερήσεις τη νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στέλιο Γιαννακόπουλο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη βυσσινί φανέλα με κεφαλιά στο 83’ και με τον ίδιο τρόπο στο 92’ χάρισε τους τρεις βαθμούς σε μια ΑΕΛ, που δεν άξιζε να φύγει με κάτι λιγότερο από την Κρήτη.
Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της ΑΕΛ που είχε την πλήρη υπεροχή σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ωστόσο η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια δεν απέφερε το γκολ . Ο ΟΦΗ είχε να αντιπαρατάξει ένα αγωνιστικό συνονθύλευμα, χωρίς κανένα συγκεκριμένο προσανατολισμό, που συγκυριακά δεν πήγε στα αποδυτήρια, με το σκορ κατά του.
Στο β' ημίχρονο οι αλλαγές του Γιάννη Ματζουράκη, μακιγιάρισαν τις χτυπητές αδυναμίες των γηπεδούχων, δίνοντας ώθηση στην εμπροσθοφυλακή. Οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα στο σκορ, αλλά οι παιδικές ασθένειες της άμυνας έδωσαν τη ευκαιρία στον Γιαννακόπουλο να τελειώσει τον αγώνα με συνοπτικές διαδικασίες. Ο σημερινός ΟΦΗ απλά δεν συνάδει με την Superleague.

Η ανικανότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά έβαλε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παικτών, του τεχνικού επιτελείου και όλων των ανθρώπων της ΑΕΛ που ταξιδεύουν με την αποστολή. Για τρίτη φορά το λεωφορείο της ΑΕΛ πέφτει θύμα επίθεσης κάφρων με πέτρες στον περιφερειακό Θεσσαλονίκης. Μόλις το λεωφορείο που μετέφερε τους «βυσσινί» βγήκε από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και μπήκε στον περιφερειακό δέχθηκε πέτρες. Το ευτύχημα αυτή τη φορά ήταν ότι τα τζάμια του λεωφορείου άντεξαν και δεν τραυματίστηκε κανείς.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δουλέψαμε πολύ μέσα στο γήπεδο και έστω και στο τέλος δικαιώθηκε η προσπάθεια που κάναμε. Προτιμήσαμε να διαφοροποιήσουμε την τακτική μας σε αυτό το ματς και με πιο γρήγορος και ευέλικτους παίκτες να πιέσουμε ψηλά. Ξέραμε ότι ο ΟΦΗ θα έχει νευρικότητα από την πίεση του αποτελέσματος και αν προσπαθούσαμε να ανακόψουμε την ανάπτυξή του τότε θα του δημιουργούσαμε πρόβλημα. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργήσαμε τις φάσεις, αλλά δεν μπορέσαμε να τις αξιοποιήσουμε. Στο β’ ημίχρονο δεν ξεκινήσαμε καλά και είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε. Ο ΟΦΗ είχε μια καλή ευκαιρία για γκολ, αλλά αμέσως μετά ήρθε η δική μας μεγάλη ευκαιρία με τον Βενετίδη. Μετά άνοιξε το παιχνίδι. Ο ΟΦΗ ήθελε τη νίκη κι εμείς θέλαμε να καλύψουμε τους χαμένους βαθμούς από τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Έγινε ένα καλό παιχνίδι και νομίζω ότι κέρδισε ο καλύτερος», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα στην Κρήτη.
Ακολούθως απαντώντας στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου ο τεχνικός ηγέτης της ΑΕΛ μίλησε:
-Για τον ΟΦΗ
«Έχει καλή ομάδα, αλλά παίζει υπό ψυχολογική πίεση και δεν μπορεί να δείξει τις ικανότητες που έχει. Το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει επηρεάσει πολύ»
-Για το αν η ΑΕΛ είχε και τύχη στο σημερινό ματς
«Πάντα χρειάζεται τύχη στο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάτε ότι την περασμένη Κυριακή χάσαμε μέσα στο γήπεδό μας τη νίκη στις καθυστερήσεις»
-Για το αν έχει ολοκληρωθεί η υπόθεση επιστροφής του Μετίν στη Λάρισα
«Από όσο ξέρω, όχι ακόμη»
-Για το αν – με βάση την εξέλιξη του αγώνα – στόχος της ΑΕΛ έγινε η ισπαλία από ένα σημείο κι έπειτα
«Ο στόχος ήταν να κερδίσουμε το ματς. Ξέραμε ότι όσο περνούσε η ώρα ο ΟΦΗ θα ρίσκαρε γιατί δεν βολευόταν με τον ένα βαθμό»
-Για την παρουσία του Γιαννακόπουλου
«Ο Στέλιος είναι μεγάλη κλάση. Γι’ αυτό τον φέραμε στην ομάδα. Ξέρω πως σκέφτεται και λειτουργεί σε σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήμασταν σίγουροι ότι θα μας βοηθήσει, όπως και ότι έχει πολλά ακόμη να δώσει. Σήμερα με τα 2 του γκολ μας έδωσε 3 βαθμούς και με την ποιότητά του, ανεβάζει την ομάδα μας»
-Για το αν ο ΟΦΗ έχει τύχη στην προσπάθεια σωτηρίας
«Έχει τύχη ο ΟΦΗ. Χρειάζεται 1-2 αποτελέσματα που θα του δώσουν ώθηση. Όσο περνούν τα παιχνίδια, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν. Αλλά δεν είναι ομάδα που θα τα παρατήσει. Εύχομαι να τα καταφέρει».



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων