2008-09 : 3η : ΑΕΛ - Ξάνθη 0-1

3η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ξάνθη 0-1

20 Σεπτεμβρίου 2008

Scorer: 14' Αγκάλι

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας (33΄ Ααράμπ), Κώτσιος, Βέμπερ (68΄ Ζουράφσκι), Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας (37΄ Κυριάκος), Φωτάκης, Σολάνο, Πάρα, Τσίγκας.

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Ζουέλα, Τζιωρτζιόπουλος, Κωστούλας, Ταϊντέρ (65΄ Λορεφίσε), Κιντάνα, Γκρζέλακ (86΄ Ριζογιάννης), Πόι (57΄ Σουάνης), Αγκάλι.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Επόπτες: Δάλλας (Ηπείρου), Θανασακούδης (Θεσσαλονίκης)

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 2.091

Ήθελε αλλά... δεν μπορούσε η ΑΕΛ Το κρεσέντο των χαμένων ευκαιριών συνεχιζόταν για την Λάρισα που προσπάθησε αλλά δεν ειχε την τύχη με το μέρος της.Ο Γιώργος Παράσχος με αμυντικό ποδόσφαιρο που σε μερικές περιπτώσεις γινόταν αντιποδόσφαιρο με το καλημέρα έδωσε αύρα στην Ξάνθη, που με το γκολ του Βίκτορ Αγκάλι από το 14΄ πήρε μεγάλο διπλό στη Λάρισα. Οι Ακρίτες με έξυπνη τακτική ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη φάση που δημιούργησαν και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Αλκαζάρ, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.
Ο Ουζουνίδης παρέταξε φουλ επιθετικό 4-4-2 με Πάρα και Τσίγκα στην επίθεση και τον Σολάνο με τον Φωτάκη στον επιτελικό ρόλο. Από την πλευρά του ο Γιώργος Παράσχος στο ντεμπούτο του επέλεξε το αγαπημένο του 3-5-2 με κεντρικούς αμυντικούς Ζουέλα, Βάλλα και Κωστούλα, ενώ στην επίθεση περίμενε το κάτι καλό από τους Πόι και Αγκάλι.
Και αυτό το κάτι καλό το πήρε από τον Νιγηριανό επιθετικό στο 14΄. Από εκτέλεση φάουλ του Κιντάνα και στην πρώτη ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού, ο Αγκάλι πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη, «παγώνοντας» το Αλκαζάρ. Οι Ακρίτες χωρίς προβλήματα ήλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και δεν κινδύνευσαν από την «κομμένη» στα δύο ΑΕΛ, που απείλησε στο 29΄ με το άστοχο σουτ του Τσίγκα.
Ο Ουζουνίδης έκανε δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο, μία αναγκαστική (ο Ααράμπ στη θέση του Νταμπίζα) και μία τακτικής (ο Κυριάκος αντί του Ιγκλέσιας). Ο Λαρισαίος άσος λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς βρέθηκε μόνος του προ του Γκσπούρνινγκ από ασίστ του Σολάνο, αλλά πλάσαρε άστοχα, στην καλύτερη ευκαιρία της ΑΕΛ στο πρώτο ημίχρονο. Από το κόρνερ που προέκυψε, η εξ΄ επαφής κεφαλιά του Πάρα πέρασε μόλις άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο όπως ήταν επόμενο η Ξάνθη «οχυρώθηκε» μπροστά στην εστία της, έδωσε πρωτοβουλία στη Λάρισα, η οποία όμως δεν μπορούσε να επιτεθεί οργανωμένα. Ανασταλτικός παράγοντας και η συνεχής βροχή που έκανε βαρύ τον αγωνιστικό χώρο, βούτυρο στο ψωμί του Παράσχου. Η Ξάνθη πλησίασε σε μια γρήγορη αντεπίθεση στο 0-2, αλλά η κεφαλιά του Σουάνη στο 62΄ πέρασε άουτ.
Ο Ουζουνίδης ρίσκαρε κι άλλο αποσύροντας τον Βέμπερ και περνώντας στο ματς τον ανέτοιμο Ζουράφσκι. Στο 71΄ από κόρνερ του Σολάνο ο Ααράμπ έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Γκσπούρνινγκ. Η Ξάνθη έβρισκε όλο πιο πολλούς χώρους στην ανοιχτή άμυνα της Λάρισας και στο 78΄ ο Σουάνης και πάλι έχασε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Κοτσόλη. Οι προσπάθειες της ΑΕΛ για την ισοφάριση δεν απέδωσαν και η Ξάνθη πήρε το τεράστιο διπλό.



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων