2008-09 : 4η : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-3

4η αγωνιστική : Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-3

27 Σεπτεμβρίου 2008

Scorers: 90' (πέν.) Τάντιτς - 28' Σαρμιέντο, 85' Βενετίδης, 89' Πάρα

Πανσερραϊκός (Γιάννης Παπακώστας): Κηπουρός, Καλλιμάνης, Βοσκόπουλος (57΄ Γκουγκουλιάς), Τάντιτς, Χερές (76΄ Γεωργιάδης), Ζουντί (63΄ Μπαϊκαρά), Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Αμπουμπακαρί, Διγκόζης, Μπανγκούρα.

ΑΕΛ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας (90' Ααράμπ), Σολάνο (63' Φωτάκης), Κυριάκος (77' Κυριακίδης), Πάρα, Σαρμιέντο, Ιγκλέσιας, Βέμπερ, Ζουράβσκι

Διαιτητής: Κύρκος Δ. (Ηπείρου)
Επόπτες: Δάλλας Κ. (Ηπείρου), Βλάχος Κ. (Γρεβενών)
4ος: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Γήπεδο: Δημοτικό Σερρών
Εισιτήρια: 2.711

Η ΑΕΛ χωρίς να... παραδώσει μαθήματα ποδοσφαίρου κατάφερε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τις Σέρρες όπου επικράτησε με 3-1 του Πανσερραϊκού.
Μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΛ έφυγε με τους βαθμούς της νίκης από τις Σέρρες. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη είχαν να κερδίσουν από το 1982 στην έδρα του Πανσερραϊκού και σήμερα το κατάφεραν πετυχαίνοντας τρία γκολ. Το τελικό 1-3 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, αφού τα «λιοντάρια» προσπάθησαν αρκετά για το γκολ χωρίς μεγάλη επιτυχία και ταυτόχρονα η ΑΕΛ φάνηκε έτοιμη και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα αμυντικά λάθη των γηπεδούχων. Ο Πανσερραϊκός έχει δύο ήττες σε ισάριθμα εντός έδρας ματς.
Ο Γιάννης Παπακώστας προτίμησε τον Μπανγκουρά αντί του Γκουγκουλιά στην κορυφή του 4-5-1, ενώ ξεκίνησε από την αρχή και τον Χέρες. Από την πλευρά του ο Μαρίνος Ουζουνίδης εμπιστεύθηκε και πάλι το 4-3-3 με τον Νίκο Νταμπίζα να παίρνει κανονικά θέση στο αρχικό σχήμα. Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο και οι δύο ομάδες αρκετά σφικτές στην άμυνα δεν άφηναν τους αντίπαλους να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.
Τα «λιοντάρια» είχαν την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 25 λεπτά αλλά δεν μπόρεσαν αν κάνουν τίποτα περισσότερο από ένα μεκρινό σουτ του Ζουντί στο 3΄ και μία κεφαλιά του Μπανγκουρά στο 25΄ που βρήκε στόχο αλλά προηγουμένως έγχρωμος επιθετικός είχε σπρώξει τον Κώτσιο και το γκολ ακυρώθηκε. Η ΑΕΛ ήταν σαφώς πιο συντηρητική στην τακτική της, όμως ευτύχησε να προηγηθεί από ένα μακρινό σουτ του Σαρμιέντο. Ο Αργεντινός στο 28΄ επιχείρησε το σουτ, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Μιλένκοβιτς και αυτό στάθηκε μοιραίο γιατί η τροχιά άλλαξε και αιφνιδίασε τον Κηπουρό που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.
Το δεύτερο μέρος ήταν ακόμα χειρότερο από το πρώτο με την ΑΕΛ να δίνει βάρος στην διαφύλαξη του 0-1 και με τους παίκτες του Πανσερραϊκού να μην βρίσκουν λύσεις παρά τις αλλαγές του Παπακώστα. Ο Έλληνας τεχνικός πέρασε στην θέση του Βοσκόπουλου τον Γκουγκουλιά για να αποτελέσει δίδυμο με τον Μπανγκουρά μπροστά και έβαλε τον Διγκόζη στόπερ. Οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην είχαν το μυαλό τους πως θα βάλουν γκολ αλλά ήταν αυτοί που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες για γκολ, κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Κυριάκο που προσπαθούσε με σέντρες να βρει τον Ζουράφσκι.
Τελικά η ΑΕΛ πέτυχε το δεύτερο γκολ που της έδιωξε το άγχος, με τον Βενετίδη που εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά λάθη και ωραίο σουτ νίκησε τον Κηπουρό. Το κερασάκι στην τούρτα για την ΑΕΛ έβαλε ο Πάρα ένα λεπτό πριν το τέλος, όταν πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Ζουράφσκι και απόκρουση του Κηπουρού και έγραψε το 0-3. Στις καθυστερήσεις ο Τάντιτς ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής Κύρκος και έκανε το 1-3.


Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
"Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία επειδή ήλθε μετά από ένα άσχημο εντός έδρας αποτέλεσμα. Περίμενα να δω το πως θα αντιδράσει η ομάδα μας και φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δείξαμε συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ όλα ωριμότητα στο παιχνίδι μας.
Αντιδράσαμε πολύ καλά. Κοντρολάραμε το παιχνίδι και ήμασταν έτοιμοι να απαντήσουμε στις αλλαγές που έκανε Πανσερραϊκού. Εκμεταλλευτήκαμε το πλάτος του γηπέδου και δημιουργήσαμε καταστάσεις. Δεν ήταν εύκολο το ματς, αλλά η νίκη μας βάζει ξανά σε καλό δρόμο. Θα επαναλάβω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τα παιδιά.
Περιμένω να έχουμε και ανάλογη συνέχεια. Πανσερραϊκός έχει μια πολύ καλή ομάδα, ίσως πληρώνει την απειρία στο πρωτάθλημα, κάτι που είναι φυσιολογικό. Σίγουρα θα δυσκολέψει πολλούς αντιπάλους".


Περίπου 700 φίλαθλοι της ΑΕΛ έδωσαν βροντερό παρόν στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών. 



Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων