2010-11 : 1η : ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-0

1η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ατρόμητος 1-0

28 Αυγούστου 2010 

Scorer: 77' Κουζέν

ΑΕΛ (Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (Ταλ 72'), Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Πούρι, Ιγκλέσιας, Μακίνουα (Κανόμπιο 66'), Μπλάζεκ (Κουζέν 57'.)

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος (Σαγκανόφσκι 86'), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σάμπου, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Φαβάλι (Τάτος 81'), Σαρμιέντο, Καραγκούνης (Καραλής 59').

Διαιτητής: Αναστάσιος Κάκος
Επόπτες: Χρήστος Ακρίβος, Χρήστος Σωτηρόπουλος
4ος: Απόστολος Αμπάρκιολης

Γήπεδο: Αλκαζάρ
Εισιτήρια: 3264

Η ΑΕΛ κατάφερε να ξεκινήσει θετικά τις υποχρεώσεις της στο φετινό πρωτάθλημα καθώς κέρδισε τον Ατρόμητο στο Αλκαζάρ χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Κουζέν στο 77ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά. Το παιχνίδι δεν ήταν καλό σε γενικές γραμμές, όμως η ομάδα της ΑΕΛ ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα και η ομάδα που έφτιαξε τις περισσότερες ευκαιρίες. Από την άλλη η ομάδα του Γιωργου Δώνη περιορίστηκε σε πιο παθητικό ρόλο κάνοντας κάποιες ευκαιρίες όπως εκείνη του πρώτου λεπτού με τον Καμαρά να ξεφεύγει από τον Νταμπίζα και επιχειρεί σουτ από πλάγια θέση δεξιά, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Οι φίλαθλοι της ΑΕΛ, οι παίκτες των δύο ομάδων και όλοι όσοι βρέθηκαν στο Αλκαζάρ, το ποδοσφαιρικό "σπίτι" του Παναγιώτη, λύγισαν τη στιγμή που μπροστά από τη Θύρα των Monsters, εκεί όπου συνήθιζε να ανεβαίνει για να πανηγυρίζει, τίμησαν τη μνήμη του με ένα λουλούδι. Ο Ζώης Μπαχράμης, αδερφός του Παναγιώτη, ήταν αυτός που πήρε στα χέρια του την τιμητική πλακέτα που του προσέφεραν ΠΑΕ και φίλαθλοι της ΑΕΛ, ενώ ακολούθησε ενός λεπτού πραγματικής σιγής, από αυτές που σπάνια τηρούνται στα ελληνικά γήπεδα.


Δηλώσεις

Παπακώστας:
«Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ αφιερώνουν αυτή τη νίκη στη μνήμη του Παναγιώτη Μπαχράμη. Είδαμε ότι ήταν ένα ματς το οποίο κάποια διαστήματα είχε ρυθμό σε άλλα όχι. Εμείς ήμασταν πειθαρχημένοι αγωνιστικά και από εδώ και πέρα θέλει υπομονή και θα πρέπει να αυξήσουμε τον ρυθμό και την ταχύτητα. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε περισσότερες ευκαιρίες και κινδυνέψαμε μόνο δύο φορές σε αντεπιθέσεις από τον Καμαρά. Κάναμε λάθη όμως έτσι είναι το ποδόσφαιρο θα πρέπει να ζούμε με τα λάθη και να δουλεύουμε για να τα διορθώνουμε. Όμως πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική νίκη. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός εμείς αυτό πρέπει να το τηρήσουμε. Η ομάδα δεν χτίζεται σε μια μέρα. Οι ομάδες χτίζονται μέρα με την μέρα. Είμαστε νέα ομάδα, με 11 νέα πρόσωπα και θα πρέπει αυτές τις 15 μέρες να δουλέψουμε για να τους ενσωματώσουμε. Συγχαρητήρια στις τρείς αλλαγές, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Για πρώτο παιχνίδι είμαι ευχαριστημένος. Ευχαριστούμε και τον κόσμο, που πάλι ήταν κοντά μας, μας εμψύχωσε και μας ενθάρρυνε. Η ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τα φιλικά και η συνέχεια δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό ματς. Βήμα, βήμα θα χτιστεί μια πολύ καλή και ανταγωνιστική ομάδα»
Για την αλλαγή του Ταυλαρίδη
«Μας ζήτησε ο Ταυλαρίδης να γίνει αλλαγή, αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις. Είναι αρχή ακόμη ενώ τον επηρέασε και η πολύ ζέστη».
-Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και στο μέλλον το 4-4-2;
«Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα συστήματα αλλά η αποτελεσματικότητα βάσει των παικτών. Αλλάξαμε κάποια πράγματα αλλά αυτός που μας ενδιαφέρει είναι να πάρουμε το καλύτερο δυνατό, μέσα από τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών. Αν το στην καλή μας απόδοση προσθέσουμε τον ρυθμό και την ταχύτητα, που φυσιολογικά δεν μπορούσαμε να έχουμε στο πρώτο ματς, η ομάδα θα παρουσιάσει άλλο πρόσωπο».
-Ο κος Δώνης είπε ότι θα είναι έκπληξη αν μια ομάδα όπως η ΑΕΛ μπει 5άδα. Συμφωνείτε;
«Εγώ δεν δήλωσα ότι στόχος είναι η πεντάδα. Δήλωσα ότι η ομάδα θα βελτιώνεται συνέχεια και θα κυνηγά όλα τα ματς. Η ομάδα διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα δούμε την ΑΕΛ που θέλουμε. Πρέπει να αυτοματοποιήσουμε κάποιες κινήσεις σε ένα με ενάμιση μήνα η ομάδα θα είναι στα καλύτερα της. Στο δεύτερο ημίχρονο για παράδειγμα δεν είχαμε έκρηξη και αυτό είναι φυσιολογικό».
-Σχολιάστε το γεγονός ότι το παιχνίδι διεξήχθη κάτω από τόση ζέστη;
«Είναι ήρωες οι παίκτες. Ήταν απάνθρωπες οι συνθήκες. Λες και τους καταδικάσαμε να παίξουν»
-Θα κάνει η ομάδα άλλη μεταγραφή;
«Μόνο αν τύχει κάτι το εξαιρετικό».








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων