2010-11 : 13η : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2

13η αγωνιστική : ΑΕΛ - ΠΑΟΚ 1-2 

5 Δεκεμβρίου 2010 

Scorers: 18' Κουζέν - 11' Κοντρέρας, 72' Αθανασιάδης

ΑΕΛ (Κώστας Κατσάρας): Αμπάρης, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Βαλέσκο, Σίμιτς(Τουμέρ 68'), Ιγκλέσιας, Ρομέου, Κανόμπιο, Μπλάζεκ (Βούζας 84'), Κουζέν (Μακίνουα 69').

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Σακελλαρίου (Μπουσαϊντί 61'), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ζουέλα, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Κριστιάνο, Ίβιτς (Φιλομένο 60'), Σαλπιγγίδης (Αθανασιάδης 71').

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νησου)
Επόπτες: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορίνθου), Δημήτριος Γούκος (Ηπείρου)
4ος: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Γήπεδο: AEL FC Arena
Εισιτήρια: 9.829 (θεατές: ~16.000)

Το ντεμπούτο της ΑΕΛ στο νέο γήπεδο και η φιέστα των οπαδών της ΑΕΛ για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ομάδας τους, χάλασε από την εκτός έδρας νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Φοβερή η ατμόσφαιρα στις εξέδρες από 16.000 οπαδούς, όχι όμως και το αποτέλεσμα για την ΑΕΛ, που εξακολουθεί να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Οι ιθύνοντες του συλλόγου, πριν την έναρξη του αγώνα παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο πέντε σημαίες, οι οποίες συμβόλιζαν τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία της ΑΕΛ, την ίδρυση των «βυσσινί» το 1964, την κατάκτηση του Κυπέλλου του 1985, το Πρωτάθλημα του 1988, μοναδικό τίτλο πρωταθλήματος ομάδας της περιφέρειας, το Κύπελλο του 2007 και τη μετακόμιση στο νεόκτιστο AEL FC ARENA, αποχαιρετώντας το ιστορικό «Αλκαζάρ» το 2010. Ο Κοντρέρας ήταν αυτός που στο 11ο λεπτό με δυνατό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Αμπάρη γράφοντας το 0-1. Η ΑΕΛ αντέδρασε σχεδόν αμέσως και στο 18ο λεπτό ισοφάρισε με τον Κουζέν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Χαλκιά και έφερε το ματς στα ίσια. Οι "βυσσινί" πίεσαν για το δεύτερο γκολ, αλλά βρέθηκαν να κυνηγούν το σκορ, αφού ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά με τον Κριστιάνο να βγάζει σε θέση βολής τον Αθανασιάδη και να κάνει το 1-2. Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΛ είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του «Δικεφάλου». Στις καθυστερήσεις οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε χέρι του Βιτόλο, όμως ο διαιτητής το θεώρησε ακούσιο και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Παράπονα έχει η ΑΕΛ από το διαιτητή Σιδηρόπουλο.


Δηλώσεις

Κατσάρας:
"Εκτός από τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά σε όλο το υπόλοιπο ματς κάναμε ένα πολύ καλό επιθετικά παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε το ματς σε 3-4 καλές ευκαιρίες που είχαμε και αυτό μας στοίχισε. Χάσαμε γκολ από αυτά που λέμε ότι δύσκολα χάνονται. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν κουρασμένος και τον πιέσαμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ από μια ολιγωρία, δεδομένου ότι εκείνη την στιγμή εμείς είχαμε στημένο. Έγινε ένα καλό σουτ από πλευράς ΠΑΟΚ και χάθηκε το παιχνίδι. Μετά το γκολ δεν καταφέραμε να βρούμε λύσεις, αφού ο ΠΑΟΚ έπαιξε έξυπνα. Είναι δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση. Κρατάμε την αύρα του κόσμου, αλλά και την εμφάνιση η οποία αφήνει ελπίδες για τον νέο προπονητή που θα έρθει. Οι παίκτες έδωσαν ότι μπορούσαν. Πίεσαν πολύ ψηλά τον αντίπαλο στο δεύτερο ημίχρονο, δεν καταφέραμε, όμως, να δημιουργήσουμε κινδύνους από τα άκρα".







Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων