2010-11 : 26η : Πανιώνιος - ΑΕΛ 3-3

26η αγωνιστική : Πανιώνιος - ΑΕΛ 3-3

13 Μαρτίου 2011

Scorers : 21′ Γκαλίτσιος, 32′ (πεν.) Μήτρογλου, 77′ Μπάλαμπαν - 61′, 83′ (πεν.) Μετίν, 88′ Νταμπίζας

Αποβολή 89' Νταμπίζας (2η κίτρινη)

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Κβιρκβέλια, Όμο, Μήτρογλου, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Κουμορτζί (71' Μπάλαμπαν), Σιόβας, Κοντοές, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (59' Λάτκα) 

ΑΕΛ (Νίκος Κωστένογλου): Αμπάρης, Μελίσσης (46' Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Αμπουμπακάρι, Μετίν, Πανκράτ, Ρομέου (46' Κουζέν), Κούλιτς, Ιγκλέσιας 

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών) 
Επόπτες: Πέτρος Τρύφων (Δράμας), Δημήτριος Γούκος (Ηπείρου) 
4ος: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης 
Εισιτήρια: 3.506

Ο Πανιώνιος κέρδισε τέσσερα απανωτά κόρνερ στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την ΑΕΛ με τον Κούλιτς να σπαταλά το τετ-α-τετ στο οποίο τον έβγαλε με κάθετη μπαλιά ο Ρομέου. 
Τον Ιανουάριο η επιθυμία του ήταν να φορέσει και πάλι τη βυσσινί φανέλα, ωστόσο η απόφαση του Ολυμπιακού τον έστειλε στον Πανιώνιο. Ο Γιώργος Γκαλίτσιος σκόραρε με τα κυανέρυθρα, έδωσε το προβάδισμα στον Πανιώνιο αλλά υπενθύμισε ότι στο άκρως επαγγελματικό ποδόσφαιρο του 2011 υπάρχουν ακόμα συναισθήματα. Είδε την μπάλα στα δίχτυα, κατέβασε το κεφάλι και πήγε προς τα πίσω. 
Μετά το 1-0 οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν πέναλτι, ο Μήτρογλου το εκτέλεσε εύστοχα και η θηλιά γύρω από το λαιμό της ΑΕΛ άρχισε να σφίγγει εντονότατα. Όμως, χρόνος υπήρχε και όπως φάνηκε οι βυσσινί δεν πρόκειται να παραδοθούν αμαχητί. Θα παλέψουν μέχρι τέλους. Με όσες πιθανότητες υπάρχουν. 
Στα τελευταία 30 λεπτά οι εναλλαγές στο σκορ και στα συναισθήματα είχαν ταχύτητα φωτός. Στο 61ο λεπτό η ΑΕΛ μείωσε με μία περίεργη σπόντα, μετά από κεφαλιά του Νταμπίζα, χτύπημα στην πλάτη του Σιόβα και παρέμβαση του Μετίν, ο οποίος είχε απλωμένο το χέρι μπροστά από τον Μάχο. 
Αυτό το γκολ αναπτέρωσε τις ελπίδες της ομάδας του Κωστένογλου η οποία αναθάρρησε, βγήκε μπροστά και πάτησε στην περιοχή του Μάχο. Παρόλα αυτά, μια κακή αντίδραση από το τείχος και τον Αμπάρη, αρκούσε για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα ο Μπάλαμπαν. Ο Κροάτης σκόραρε με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση και στη Νέα Σμύρνη ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί και τα συνθήματα παραμονής. 
Υπήρχε όμως ένας παράγοντας που δεν υπολόγισαν. Η πίστη εκείνου που νοιώθει ότι πεθαίνει αλλά βρίσκει τα αποθέματα, δίνει μια και κρατιέται στη ζωή. Ο Μετίν με πέναλτι στο 83ο λεπτό μείωσε σε 3-2 και ο Νταμπίζας με καρφωτή κεφαλιά δύο λεπτά αργότερα μετέτρεψαν το 3-1 σε 3-3. Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ ξέσπασε με τέτοιον τρόπο που ανάγκασε τον διαιτητή να τον αποβάλει. 





Δηλώσεις

Κωστένογλου:
«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου για την συγκινητική και μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σήμερα, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Είχαν μεγάλο ψυχικό σθένος, αυτοσυγκέντρωση και κατάφεραν να μειώσουν, να ισοφαρίσουν και αντικειμενικά πιστεύω ότι έπρεπε να κερδίσει η ΑΕΛ. Θεωρώ καθοριστική τη φάση του γκολ που πετύχαμε και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο διαιτητής το ακύρωσε. Θεωρώ ότι έγιναν εκατέρωθεν λάθη από το διαιτητή. Το πρώτο γκολ όμως είναι καθοριστικό. Μας έκοψαν τη δυνατότητα να προηγηθούμε, όπως έγινε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου που δε μας δόθηκε πέναλτι».
Για το πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΛ, και απάντησε:
«Σας είπα, έγιναν εκατέρωθεν λάθη. Εγώ από τον πάγκο θεωρώ ότι ήταν. Όπως θεωρώ ότι έπρεπε να μετρήσει το δικό μας γκολ. Η μπάλα έφτασε στα δίχτυα όταν ο διαιτητής σφύριξε. Για τα υπόλοιπα λάθη, σας απάντησα. Επίσης, θεωρώ υπερβολή τη φάση της κόκκινης κάρτας στο δικό μας παίκτη. Δεν έγινε τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, δεν έβρισε αντίπαλο, δεν απώθησε κάποιο παίκτη, είπε κάτι αόριστα και ούτε καν προς την κερκίδα. Την θεωρώ υπερβολική αντίδραση».
Σχετικά με την αποβολή του Νταμπίζα και το για που απευθυνόταν:
«Θεωρώ ότι ο Νταμπίζας είναι ένας ευπρεπέστατος και πολύ σοβαρός ποδοσφαιριστής, έχει δείξει ποιος είναι και ξέρουμε τι έχει προσφέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον κόσμο του Πανιωνίου, το ξαναλέω. Σε κάποιο πρόσωπο που μπορεί να ήταν στην κερκίδα ίσως, στον κόσμο του Πανιωνίου όχι».
Για το αν φτάνει ο βαθμός στην ΑΕΛ, επισήμανε:
«Δε ξέρω αν θα φτάσει. Θα το δούμε στο τέλος. Τα παιδιά όπως είπα αξίζουν συγχαρητήρια και κάνουν συγκινητική προσπάθεια. Εμείς θα κοιτάξουμε να έχουμε καλύτερη συγκομιδή στα επόμενα παιχνίδια, δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το τι θα γίνει στο τέλος».
Για την βελτιωμένη εικόνα της ΑΕΛ στην επανάληψη:
«Οι αλλαγές που κάναμε ήταν καθοριστικές, άλλαξε τελείως η μορφή του παιχνιδιού και ρισκάραμε από πολύ νωρίς. Ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε και εμείς καταφέραμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. Το καταφέραμε στο απόλυτο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο, κυριαρχήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, ένα δοκάρι και θεωρώ ότι μόνο σε ένα διάστημα του πρώτου μέρους υστερήσαμε έναντι του Πανιωνίου».

Νταμπίζας

-Για τη διαιτησία: "Ο διαιτητής και ο βοηθός απλά κάνανε τη δουλειά. Ακριβοδίκαια όπως κάνουν όλη τη χρονιά. Μου είπαν ότι εξύβρισα τον κόσμο, αυτό μου είπανε. Σε πρώτο ενικό μίλησα εγώ, μονολογούσα στον εαυτό μου και χωρίς να βγώ έξω από το γήπεδο. Τίποτα, κανένα άλλο σχόλιο. Ακριβώς αυτό που σας είπα από την αρχή. Κάνουν ακριβοδίκαια, ότι κάνουνι, από την αρχή της χρονιάς, τη δουλειά τους. Πρέπει να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, όπως την κάνουν καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς."
-Για τις πιθανότητες που έχει η ΑΕΛ να παραμείνει στην κατηγορία τόνισε: "Είναι δύσκολο… πάρα πολύ δύσκολο. Μέχρι τελευταία στιγμή θα είμαστε όλοι και θα παλεύουμε".
-Για τα ψυχικά αποθέματα που έχουν οι παίκτες της ΑΕΛ: "Η ψυχή δεν είναι εμφάνιση, πουκάμισο να τη βάλεις σε ένα παιχνίδι και να τη βγάλεις στο άλλο. Την ψυχή την έχεις. Σαν ομάδα και σαν χαρακτήρας προσωπικά ο καθένας, σε όλα τα ματς, όλα τα μέλη που απαρτίζουν μια ομάδα ή την έχεις, ή δεν την έχεις. Δεν είναι πουκάμισο, όπως είπα πριν, για να τη βάζεις ή να τη βγάζεις. Υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού, μπορεί και την τύχη μιας ομάδας καθ' όλη τη διάρκεια μιας χρονιάς, αλλά αυτά όλα είναι υποκειμενικά. Η αλήθεια είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και όποιος  έχει μάτια και δεν φοράει βυσσινί, πράσινα, κίτρινα και κόκκινα γυαλιά βλέπει ποδόσφαιρο και μόνο, μπορεί να καταλάβει αν αυτό που γίνεται φέτος από την ομάδα της ΑΕΛ αν έχει αντίκρυσμα η όχι".
-Για την ποινή που ενδέεται να του επιβληθεί: "Αυτό είναι κάτι που είναι σίγουρα πάρα πολύ άσχημο για μένα, αλλά και για την ομάδα. Αλλά οφείλω να πειθαρχήσω να δεχτώ τις συνέπειες. των πράξεων μου".
-Για το αν θα συνεχίζει να παίζει μπάλα: "Είναι άτοπη ερώτηση και δεν πρόκειται να απαντήσω. Στην  Ελλάδα είτε 38 είσαι είτε 25 ή 35 ή 20 η ταμπέλα μπαίνει σχετικά νωρίς. Στη ζωή μου έχω μάθει να ενεργώ αυθόρμητα κι ότι αισθανθώ στο τέλος της χρονιάς αυτό θα πράξω."

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

"Εξύβριση προς τους φιλάθλους" ήταν με βάση το φύλλο αγώνα ο λόγος για τον οποίο ο αρχηγός της ομάδας μας αποβλήθηκε. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να το αποδεχθούμε. Με την μόνιμη υποτίμηση της νοημοσύνης των φιλάθλων, τη συνεχή επίδειξη ανηθικότητας και τραμπουκισμού τι θα γίνει όμως; Να τιμωρηθεί, λοιπόν, αυτός που έβρισε τον κόσμο, αλλά θα μείνει και πάλι στο απυρόβλητο εκείνος που επί 90 λεπτά έβριζε την οικογένεια του Νίκου Νταμπίζα (ευτυχώς που η σύζυγος και τα δυο παιδιά του ήταν αρκετά διαζώματα πιο πάνω για να ακούσουν), τους συμπαίκτες του και την πόλη της Λάρισας; ΄
Στη συνείδησή μας, η δικτατορία έπεσε το 1974. Πώς γίνεται να βιώνουμε καθημερινά καταστάσεις χούντας, για τις οποίες κανείς δεν επεμβαίνει, αφού ο παρατηρητής της Superleague δεν κατέγραψε την χυδαία συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου; Δεν θα αναρωτηθούμε τι δουλειά είχε εκεί. Γνωρίζουμε ότι, ως πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, απαγορεύεται η ενασχόλησή του με οποιαδήποτε άλλη ΠΑΕ και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα της κατάστασης και να τον στείλουν στον αγύριστο. Για τις διαιτητικές αποφάσεις στον συναρπαστικό αγώνα με τον Πανιώνιο, όλοι είδαν ότι υπήρξαν παιδαριώδη λάθη εκατέρωθεν. Θεωρούμε ότι για ακόμα μία φορά μας στέρησαν το δικαίωμα να προηγηθούμε και τοποθετούμε το γκολ του Πανκράτ στη λίστα της ντροπής (Βενετίδης με Καβάλα, Σίμιτς με Πανιώνιο στον α’ γύρο, Μετίν με Ολυμπιακό Βόλου). Όσο για τη σημερινή αγωνιστική παρουσία της ομάδας, ο κόσμος της Λάρισας μόνο υπερήφανος μπορεί να είναι γι’ αυτή την ΑΕΛ. Γι’ αυτή τη φανέλα που έχει μάθει να επιβιώνει στις πιο δύσκολες, τις πιο τραγικές καταστάσεις. Ποτέ δεν υπέκυψε, όσο κι αν πιέστηκε, ποτέ δεν προσκύνησε και ποτέ δεν θα το κάνει".

Σημείωση

50 οπαδοί της ΑΕΛ εμποδίστηκαν από το να μπουν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης παρά τα εισιτήρια που είχαν στην κατοχή τους καθώς και την θετική στάση της αστυνομικής διεύθυνσης.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων