2013-14 : 27η : Όλυμπος Κέρκυρας - ΑΕΛ 0-2

27η αγωνιστική : Όλυμπος Κέρκυρας - ΑΕΛ 0-2 

4 Μαΐου 2014 

Scorers : 69' Μπλέντι, 93' (πεν.) Γκούρτσας

Όλυμπος Κέρκυρας (Κώστας Νέτης): Βαρελής, Παππάς, Ρομαντζάς, Βασιλάκης, Πανδής, Βλάσσης (86’ Καρύδης), Γκερέκος (76’ Τριβυζάς), Βλάχος, Καλούδης (70’ Παπαβασόπουλος), Γαστεράτος, Βάγιας.

ΑΕΛ (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Σικαλιάς, Καρανίκας, Αραμπατζής, Σιάκκας, Κορομηλάς, Νεμπεγλέρας, Πατινιώτης (74’ Μπουσινάκης), Τσεμπερίδης, Στεφανίδης (90’ Γαρυφαλλόπουλος), Γκούρτσας, Καρακατσάνης (61’ Μπλέντι).

Διαιτητής: Στέφανος Στεφάνου (Θεσπρωτίας)
Επόπτες: Βασίλειος Αντωνίου (Ηπέιρου), Αθανάσιος Θανασιάς (Ηπέιρου)
4ος: Φώτιος Γκλιάτης (Πρέβεζας)

Γήπεδο: Καλλιθέα Καναλίων Κέρκυρας

Μετά από παρένθεση μιας σεζόν στη Γ’ Εθνική, η ΑΕΛ επέστρεψε στη Football League και πλέον από διαφορετική αφετηρία ξεκινάει την προσπάθειά της για επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία. H σημερινή εκτός έδρας νίκη στην Κέρκυρα επί του τοπικού Ολύμπου με σκορ 2-0 «σφράγισε» και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον 2ο όμιλο, καθιστώντας, πλέον, τυπική διαδικασία τους τελευταίους 3 αγώνες της σεζόν, αφού οι «βυσσινί» αποσπάστηκαν 12 βαθμούς από τον 2ο Οικονόμο Τσαριτσάνης.Ο μικρών διαστάσεων αγωνιστικός χώρος έδινε την δυνατότητα στους γηπεδούχους να αμύνονται ευκολότερα και η κακή κατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα δεν επέτρεπε στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ να βγάλουν όλη την ποιότητά τους στο γήπεδο.Έτσι, παρά την συντριπτική υπεροχή στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας το 0-0 παρέμενε για 68 λεπτά, με τον Γκούρτσα να έχει σημαδέψει το δοκάρι στο 36’ και την ΑΕΛ να έχει καταγράφει πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη φάση του Καρακατσάνη στο 16’ και του Αραμπατζή στο 63’.Τελικά, τη λύση έδωσε ο Μπλέντι με κεφαλιά στο 68’ μετά από ωραίο γύρισμα του Νεμπεγλέρα, ενώ το τελικό 2-0 έγραψε στις καθυστερήσεις ο Γκούρτσας με πέναλτι, μετά από ανατροπή του Μπουσινάκη από τον Καρύδη.Ενδιάμεσα, στο 77’, οι δύο σκόρερ έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία για 2ο γκολ, όταν από σέντρα του Μπουσινάκη ο Γκούρτσας αρχικά δεν κατάφερε να νικήσει τον Βαρελή εξ επαφής και ο Μπλέντι στη συνέχεια της φάσης μόνος σε κενή εστία δεν μπόρεσε ούτε καν να τελειώσει τη φάση πλασάροντας. 

Δηλώσεις 

Παναγιώτης Τζαναβάρας: 
«Σήμερα τελειώσαμε και μαθηματικά το θέμα του πρωταθλήματος τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Θέλαμε πολύ αυτή τη νίκη για να τελειώσουμε και νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ σφιχτή άμυνα όπως αυτή του Όλυμπου Κέρκυρας. Πετύχαμε δύο γκολ ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και τρία και τέσσερα και πέντε. Τέλος καλό, όλα καλά. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές μου, στο τεχνικό τιμ, στους φροντιστές και σε όλο τον κόσμο που στήριξε αυτή την ομάδα από την αρχή της σεζόν. Η ΑΕΛ επέστρεψε στη Β’ Εθνική και από εδώ και πέρα θα πρέπει τα πράγματα να γίνουν σωστά ώστε να μπορέσει η ομάδα να μπορέσει να πατήσει καλά και στην επόμενη κατηγορία. Έχουμε τρία ματς ακόμα. θα συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα μέχρι το τέλος, γιατί ήμαστε ΑΕΛ και ό,τι κι αν κάνουμε θα είμαστε πολύ σοβαροί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, είτε σε προπονήσεις, είτε σε αγώνες», δήλωσε ο Παναγιώτης Τζαναβάρας μετά από την εξασφάλιση της ανόδου στην Κέρκυρα με τη νίκη επί του τοπικού Ολύμπου.
- Τι ήταν αυτό που σας δυσκόλεψε περισσότερο σήμερα;
«Ο Όλυμπος Κέρκυρας επειδή είχε πάρα πολλά προβλήματα, όλοι οι παίκτες στάθηκαν μπροστά από την περιοχή τους. Είπαμε ότι θα έπρεπε να έχουμε ηρεμία διότι ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε, ενώ και το γήπεδο ήταν τραγικό. Δεν μπορούσαμε να προσαρμοστούμε καλά. Αλλά όπως είδατε είχαμε σχεδόν 100% κατοχή της μπάλας. Είπαμε ότι πρέπει να έχουμε υπομονή και αν δεν βάλουμε γκολ γρήγορα να μην εκνευριστούμε.. Διότι και στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιες καταστάσεις όπου ενώ εμείς είχαμε τον έλεγχο, ο αντίπαλος έβαζε ένα γκολ και άλλαζε όλο το παιχνίδι. Είχαμε υπομονή και ηρεμία, δεν εκνευριστήκαμε, ήρθαν τα γκολ και τελείωσε το παιχνίδι όπως θέλαμε. Μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο τρεις φορές κι άλλες τόσες στο δεύτερο».
-Το σκεπτικό της μη συμμετοχής του Πλιάγκα σε αποστολή για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι πιο είναι;
«Θεωρώ ότι δεν είναι στην κατάσταση που θέλω εγώ και για αυτό τον άφησα εκτός αποστολής. Προσπαθεί πολύ στις προπονήσεις και στα επόμενα παιχνίδια ίσως να είναι μέσα».
-Είπαμε ότι από εδώ και πέρα πρέπει να γίνουν τα καλά πράγματα για να βαδίσει η ΑΕΛ σωστά στην επόμενη κατηγορία. Ποιες θα είναι οι προτάσεις οι δικές σας μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;
«Εγώ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δε ξέρω που πρέπει να κάνω προτάσεις γιατί θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε τι θα γίνει στο διοικητικό κομμάτι. Όποτε μου ζητηθεί από την πλευρά του κ. Πλεξίδα θα είμαι στη διάθεσή του. Απλώς θα πρέπει να περιμένουμε. Ελπίζω να πάνε καλά τα πράγματα γιατί η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα. Το σύνθημα μου είναι ποτέ ξανά η ΑΕΛ σε αυτή την κατηγορία, σε αυτά τα γήπεδα, σε αυτό το επίπεδο».
-Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει σε διοικητικό επίπεδο, εσάς η πρόθεσή σας είναι να συνεχίσετε στον πάγκο της ΑΕΛ;
«Ο κύριος Πλεξίδας ήταν ξεκάθαρος μαζί μου από την αρχή. Μου είπε: «Έλα στην ομάδα, έχουμε στόχο να κατακτήσουμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα και αν μείνω στην ομάδα θα έχεις τον πρώτο λόγο. Αν δε μείνω στην ομάδα δεν μπορώ να σου υποσχεθώ τίποτα. Άρα όπως καταλαβαίνετε στην παρούσα φάση, δεν μπορώ να πω κάτι. Πρέπει να περιμένω και εγώ τις εξελίξεις. Εγώ έκανα αυτό που ήθελα και έπρεπε, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μου – το Κύπελλο και το πρωτάθλημα – και πλέον περιμένω».






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων