2017-18 : 14η : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0

14η αγωνιστική : ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0 

9 Δεκεμβρίου 2017 

Scorer: 94' Κριζμάν

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63’ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (84’ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Μασούρας, Κριζμάν.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σιλά, Ρότσε (78’ Φασίδης), Ντε Λούκας (87' Σβάρνας), Φλίσκας, Μελιόπουλος, Λουσέρο, Κίκε (57’ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος
Επόπτες: Νικόλαος Σάββας, Παντελής Σπυρόπουλος
4ος : Μάριος Λαμπρόπουλος

Γήπεδο: "AEL FC Arena"
Εισιτήρια: 3.146

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά τον αγώνα και κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους. Η πρώτη ευκαιρία για την Ξάνθη χάθηκε στο 21’ με τον Λουσέρο να σουτάρει άουτ, ενώ στο 37΄ ο Γέντρισεκ με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά το σουτ του Λουσέρο έφυγε άουτ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά και στο 48΄ δημιούργησαν αναστάτωση στην περιοχή της Ξάνθης. Ο Μασούρας μπήκε από δεξιά, αλλά ο Λισγάρας άλλαξε ελαφρά την πορεία της μπάλας, η οποία έφθασε στον Κριζμάν που δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα.Στο 60΄ ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι από τον Ζίφκοβιτς, με τον κίπερ της Ξάνθης να βγαίνει νικητής και να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 80΄ ήταν η σειρά της Ξάνθης να φθάσει κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του Γέντρισεκ βρήκε και πάλι το δοκάρι της Λάρισας. Τελικά το ματς κρίθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Λάρισα άνοιξε το σκορ με τον Κριζμάν, ο οποίος από πάσα του Περόνε κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, χαρίζοντας στους «βυσσινί» τη νίκη. Μετά το γκολ της Λάρισας υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων προς το διαιτητή, ενώ υπήρξε ένταση και συμπλοκές κατά την αποχώρηση των ομάδων στη φυσούνα του γηπέδου. 



Παρόλη την ευφορία όμως, η κάμερα της NOVA έπιασε τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια και τον προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντάνη να έχουν μια στιγμή μεγάλης έντασης αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Τα πράγματα ήταν τόσο τεταμένα που οι δύο άνδρες θα πιάνονταν στα χέρια αν δεν έμπαιναν μπροστά οι ψυχραιμότεροι. Αμέσως μετά βέβαια όλοι στο στρατόπεδο των Βυσσινί το διέψευσαν λέγοντας πως ο μεγαλομέτοχος βρίσκονταν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πανηγυρίσει τη νίκη της ομάδας του.

Για την συγκεκριμένη "ένταση" το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.
ΠΑΕ Α.Ε.Λ., Ηλία Φυντάνη (βοηθό προπονητή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 9/12/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 9/12/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για την συμπεριφορά του κ. Η. Φυντάνη καθώς επίσης και για την συμπεριφορά των φιλάθλων της: Επιβάλλει στον Η. Φυντάντη τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές: α) την χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και β) της ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για έναν (1) μήνα. Επίσης επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΛ συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ.




Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων