EUROPA LEAGUE 2009-10 : B' προκριματικός γύρος

1ος αγώνας : Ρέικιαβικ - ΑΕΛ 2-0 

16 Ιουλίου 2009 

Scorers: 55' Σίγκουρντσον, 92' Τακεφούσα

Ρέικιαβικ: Μάγκνουσον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντγιονσον, Σέβαρσον, Φρίντγκεϊρσον, Χόκσον, Μπενέντικτσον (72' Τακεφούσα), Μπ.Σίγκουρντσον, Ρούτγκερς, Γιόνσον, Ζορντάο.

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Τριποτσέρης, Ιγκλέισας (66' Μπαλής), Ρομέου, Βλασσόπουλος (59' Λαμπρόπουλος), Τουάμα, Τσίγκας, Σίμιτς (81' Σιατραβάνης).

Διαιτητής: Τόμας Μικούλσκι (Πολωνία)

Η ΑΕΛ μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης του πρωταθλήματος 2008-09, κέρδισε μια ευκαιρία για να αποδείξει την αξία της στην πρώτη διοργάνωση του Europa League (πρώην κύπελλο UEFA). H ΑΕΛ κληρώνεται για να αγωνιστεί στα πλαίσια του 2ου προκριματικού γύρου, κόντρα σε μια θεωρητικά εύκολη ομάδα, την Ισλανδική KR Reykjavik.

Κάθε άλλο παρά ευχάριστη εξέλιξη είχε το πρώτο παιχνίδι της ΑΕΛ κόντρα στην Ρέκιαβικ, στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League.
Εκεί που όλα έδειχναν πως η ρεβάνς της ΑΕΛ με την ισλανδική Ρέικιαβικ θα είναι καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα, τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι. Η ομάδα του κάμπου γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0 και πλέον ο επαναληπτικός του Β' προκριματικού του Γιουρόπα Λιγκ έχει σημασία. Σκόρερ για τους γηπεδούχους χρίστηκαν ο Μπαλντούρ Σίγκουρτσον στο 55', αξιοποιώντας ολέθριο αμυντικό λάθος της ΑΕΛ αλλά και ο Τακεφούζα στις καθυστερήσεις.

Με κλασικό 4-3-3 παρέταξε την ΑΕΛ ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Σέρεμετ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας και Τριποτσέρης οι τετράδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή επιλέχθηκαν οι Ιγκλέσιας, Ρομέου και Βλασσόπουλος, ενώ η επιθετική τριπλέτα συμπληρώθηκε από τους Τουάμα, Σίμιτς και τον Θανάση Τσίγκα στην κορυφή.
Οι “βυσσινί” είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο μέρος. Στο 13' ο Ιγκλέσιας έβγαλε μία μακρινή μπαλιά, αλλά ο Τουάμα πλάσαρε πολύ άσχημα, μακριά από την εστία του Μάγκνουσον. Στο 22' ήταν η σειρά του Τσίγκα να χάσει σημαντική ευκαιρία, αφού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την μπαλιά του Τουάμα. Από εκεί και πέρα η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αρκέστηκε σε μακρινά σουτ.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατότερα και στο δεύτερο μέρος. Ο Τουάμα, μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του ελληνικού συλλόγου, εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Ιγκλέσιας δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Μάγκνουσον. Στο 55' ήρθε η ψυχρολουσία για τη Λάρισα. Ο Μπάλντουρ Σίγκουρντσον μπήκε στην πορεία της μπάλας, μετά από σέντρα του Σάεβαρσον, και μετά από κόντρα στον Νταμπίζα, η ΚΡ άνοιξε το σκορ. Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ για την ισοφάριση χάθηκε στο 80ό λεπτό. Ο Τουάμα έβγαλε γλυκιά σέντρα και ο Τσίγκας έπιασε γυριστή κεφαλιά, που όμως μπλόκαρε εντυπωσιακά ο Μάγκνουσον. Στο 84' ο Τακεφούσα βγήκε τετ-α-τετ με τον Σέρεμετ, αλλά το πλασέ του ήταν απογοητευτικό.
Στο 92' έγινε αυτό που απεύχονταν οι φίλοι της Λάρισας. Οι παίκτες της Ρέκιαβικ βγήκαν στην αντεπίθεση, έπειτα από λάθος του Νταμπίζα και σκόραραν με τον Τακεφούσα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 81' ο Σιατραβάνης πέρασε στο ματς και έγινε ο νεότερος Έλληνας που έχει παίξει σε ευρωπαϊκό αγώνα, αφού στα 17 του έσπασε το ρεκόρ του Νίνη.

Δηλώσεις

Ουζουνίδης:
«Το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχει ακόμη ένα ματς. Κανείς δεν περίμενε πριν ή κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι θα χάναμε και μάλιστα με αυτό το πολύ άσχημο σκορ. Έχουμε ακόμη ένα ματς, και ελπίζω ότι κάποια παιδιά θα είναι πιο έτοιμα, γιατί σήμερα φάνηκε ότι δεν είχαν καλό ρυθμό για επίσημο αγώνα. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε το σκορ και θα πάρουμε την πρόκριση. Αφήνουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για το επόμενο. Ελπίζω ότι δεν θα έχουμε άλλα προβλήματα τραυματισμών τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο Ρέικιαβικ. Επανέλαβε ως βασικότερη αιτία για το αρνητικό αποτέλεσμα το γεγονός «ότι πολλοί παίκτες δεν είχαν ρυθμό, είτε επειδή άργησαν να ενσωματωθούν στην ομάδα, είτε επειδή ξεκίνησαν με προβλήματα την προετοιμασία. Δυστυχώς δεν είχαμε άλλες επιλογές για τη βασική ενδεκάδα». 


Νταμπίζας:
«Φέραμε σε δύσκολη θέση την ομάδα, η οποία ήταν φαβορί πριν από την έναρξη του αγώνα, και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε. Ο αντίπαλος έδειχνε ευχαριστημένος με την ισοπαλία, αλλά εμείς παρασυρθήκαμε από το ρυθμό και βγήκαμε μπροστά με συνέπεια να δημιουργηθούν χώροι. Είναι κρίμα και άδικο να τελειώσει εδώ η υπερπροσπάθεια που κάναμε όλη την περσινή χρονιά με την έξοδο στο UEFA EUROPA LEAGUE. Έχουμε δύσκολο έργο γιατί όχι μόνο πρέπει να βάλουμε γκολ, αλλά πρέπει και να μην δεχτούμε». 


Βλασσόπουλος:
«Κάναμε μία κακή εμφάνιση, ωστόσο θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Ελπίζω ότι στο Αλκαζάρ, με τη βοήθεια του κόσμου μας, θα πάρουμε το σκορ που θέλουμε και θα προκριθούμε».






Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων