1965-66 : 27η : Βύζας Μεγάρων - ΑΕΛ 6-0

27η αγωνιστική : Βύζας Μεγάρων - ΑΕΛ 6-0

8 Μαΐου 1966

Scorers: 22' (αυτ.) Καρέλιας, 25' Μ.Σεϊταρίδης, 28' (πέν.), 51' Κουβάς, 72' Παπαδόπουλος, 78' (αυτ.) Κατσιάνης

Αποβολές
Κυριακίδης 12', Γ. Κυριάκος 55'

Βύζας (Σούλης): Λογοθέτης, Δέσκος, Κεφαλόπουλος, Μπαλόπουλος, Μπούρης, Τριαντάφυλλου, Μιλτ.Σεϊταρίδης, Παπαδόπουλος, Εμμανουήλ, Κουβάς, Σκριβάνος.

ΑΕΛ (Διον.Μινάρδος) : Ευθυμιάδης, Γ.Κυριάκος, Κατσιάνης, Παπάζογλου, Καρέλιας, Κοντοκώστας, Β.Κυριάκος, Κυριακίδης, Κάσσας, Χατζίδης, Τσολάκης.

Διαιτητής : Τρέιχελ (Γερμανός)

Γήπεδο : Μεγάρων 

"Λαρισαίοι αθληταί και φίλαθλοι θα πεθάνετε !!!".
Με αυτές τις εκφράσεις από μεγάφωνα οι Μεγαρείς ΄"υποδέχονταν" τους Λαρισαίους συνοδούς, παίκτες και περίπου χίλιους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στα Μέγαρα για το μεγάλο ντέρμπι του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής της περιόδου 1965-66, ο νικητής του οποίου θα εξασφάλιζε κατά ένα μεγάλο ποσοστό την άνοδο στην Α' Εθνική. 27η αγωνιστική και τέσσερις στροφές πριν το φινάλε ο Βύζας προπορεύονταν με 63 βαθμούς έναντι 62 των ΑΕΛ, Διαγόρα και 60 του Πανελευσινιακού.
Με την άφιξη των λαρισινών πούλμαν οπαδοί του Βύζαντα επιτίθενται βρίζοντας και πετώντας αυγά και πέτρες. Μία ξύλινη σκάλα που εκτοξεύεται τραυματίζει σοβαρά τον Δημήτρη Ζάμπα ο οποίος μεταφέρεται στο νοσοκομείο, ενώ οι Λαρισαίοι εκδρομείς που τοποθετούνται σε ένα τμήμα της εξέδρας γίνονται θύματα προκλήσεων, ύβρεων και τρομοκρατίας από τους οπαδούς των γηπεδούχων.
Σε κλίμα τρομοκρατίας διανθισμένο από καπνογόνα, κροτίδες, φωτοβολίδες η αναμέτρηση ξεκίνησε με 5λεπτη καθυστέρηση λόγω ένστασης που κατέθεσε η ΑΕΛ, πριν την έναρξη, για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο γήπεδο. Άνισος ψυχολογικά αγώνας για τους Λαρισαίους αθλητές, γίνεται άνισος και αριθμητικά μόλις στο 12' καθώς ο Κυριακίδης αποβάλλεται αφού χτυπά αντίπαλό του στο κέντρο του γηπέδου. Η ΑΕΛ ουσιαστικά καταρρέει και δέχεται 3 γκολ σε 6 λεπτά. Στο β' ημίχρονο, κι ενώ το σκορ έχει γίνει ήδη 4-0, αποβάλλεται ο Γιώργος Κυριάκος καθώς διαπληκτίζεται με τον έναν επόπτη (το τρίο των διαιτητών ήταν Γερμανοί). Άλλα δύο γκολ συμπληρώνουν τη συντριβή της ΑΕΛ, που την θέτει εκτός τροχιάς διεκδίκησης της ανόδου.
Ο σύνδεσμος φιλαθλων-οπαδών ΑΕΛ εκδίδει ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα γεγονότα των Μεγάρων ενώ η ΑΕΛ προσπαθεί μέσω των αρμοδίων αρχών να προωθήσει την ένσταση, με την ελπίδα να κερδίσει τον αγώνα,πράγμα το οποίο τελικά δεν καταφέρνει.









Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων