1987-88 : 1η : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 3-1

1η Αγωνιστική : ΑΕΛ - Ολυμπιακός 3-1

6 Σεπτεμβρίου 1987

Scorers : 38' Αλεξούλης, 70' Βουτυρίτσας, 84' Μητσιμπόνας - 29' Ζελιλίδης

ΑΕΛ (Γιάτσεκ Γκμόχ) : Μιχαήλ, Αγορογιάννης, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας (85' Τσαβαλιάς), Αλεξούλης, Τσιώλης, Ζιώγας (80' Αθανασίου), Καραπιάλης, Βαλαώρας.

Ολυμπιακός
(Αλκέτας Παναγούλιας) : Καζιμιέρσκι, Αποστολάκης, Ξανθόπουλος, Αλεξίου, Μίχος, Μπονόβας, Καπουράνης (55’ Παπαθεοδώρου), Σεμερτζίδης, Ζελιλίδης (44’ Βαϊτσης), Μητρόπουλος, Κωστίκος.

Διαιτητής : Μελέτης Βουτσαράς (Αθηνών)

Γήπεδο : Αλκαζάρ
Εισιτήρια - Εισπράξεις : 17.667 - 10.001.750 δρχ

Η αρχή το ήμισυ του παντός Η ΑΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο πρωτάθλημα και γύρισε το αποτέλεσμα με τον πρωταθλητή της περασμένης περιόδου που παρουσίασε χτυπητές αδυναμίες στο κέντρο και την άμυνα. Όποιος βέβαια μιλούσε τότε για «διάδοχη» κατάσταση στην κορυφή του πρωταθλήματος, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό.Φοβερή η ΑΕΛ σκόρπισε τον πρωταθλητή της προηγούμενης σεζόν Ολυμπιακό που γλύτωσε μόνο με 3 γκολ. Αν και βρέθηκε, μάλλον ανέλπιστα και κόντρα στη ροή του ματς, πίσω στο σκορ ισοφάρισε γρήγορα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στο β' ημίχρονο ποιος είδε την ΑΕΛ και δεν τη φοβήθηκε. Με επιθέσεις κατά κύματα, οι βυσσινί διέσυραν τους Πειραιώτες, χάνοντας σωρεία ευκαιριών κάνοντας το 3-1 να φαντάζει πολύ μικρό. Η νίκη θεωρήθηκε έκπληξη, εντούτοις η πορεία των δύο ομάδων στη συνέχεια του πρωταθλήματος απέδειξε πως το σκορ φανέρωνε πλήρως τη διαφορά των δύο ομάδων!



Η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Μητσιμπόνα στο 84' στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, και ολοκληρώνει το θρίαμβο της πρεμιέρας ενός πρωταθλήματος που 9 μήνες αργότερα, θα καταλήξει στη Λάρισα.

 





Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων