2006-07 : 21η : Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

21η αγωνιστική : Ξάνθη - ΑΕΛ 1-0

11 Φεβρουαρίου 2007

Scorers: 57' Άντζας

Ξάνθη(Σ. Κωφίδης):Μάλαρζ, Μαχράτζε, Άντζας, Κωστούλας, Κοντοδήμος, Φλίσκας, Ουεντραόγκο(46' Γαρπόζης), Μάνσο(84' Λαμπριάκος), Σονκό(46' Ζουέλα), Κιντάνα, Καζάκης

ΑΕΛ (Γ. Δώνης):Κοτσόλης, Νταμπίζας, Φέρστερ, Διγκόζης, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος(64' Κόζλεϊ), Γκίκας(62' Ντα Κόστα), Φωτάκης, Γκούγκα(75' Καλατζής), Αλωνεύτης, Κλέιτον

Διαιτητής: Κασναφέρης (Αθηνών)
Επόπτες: Καλαϊτζίδης (Αθηνών), Σκούλης (Πέλλας)

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο προσέχοντας πρωτίστως τις άμυνες τους με αποτέλεσμα το θέαμα να μην είναι πολύ καλό στο παιχνίδι. Ο Σάββας Κωφίδης παρέταξε ένα αρκετά επιθετικό σχήμα με τους Καζάκη, Κιντάνα, Μάνσο και Σονκό να μπαίνουν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. στο πρώτο δεκάλεπτο μάλιστα η Ξάνθη απείλησε από δύο στημένες φάσεις με πρωατγωνιστή τον Μάνσο. Μια απευθείας εκτέλεση και μια κεφαλιά του άντζα έδιξαν ότι η Ξάνθη θα κυνηγούσε τη νίκη με όλες της τις δυνάμεις.

Ωστόσο, μετά τα πρώτα λεπτά που η Λάρισα ακόμη ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Κάποιες εσωτερικές αλλαγές του Γιώργου Δώνη, έκλεισαν τους χώρους στους γηπεδούχους. Ακόμη και ο Γκούγκα πήρε εντολές να ακολουθάει τον Κοντοδήμο όποτε αυτός ανέβαινε από τα αριστερά.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στα επίπεδα που βόλευαν την Λάρισα, ωστόσο, μια λάθος εκτίμηση του Κοτσόλη στο 21', εκμεταλλεύτηκε ο Κιντάνα γύρισε τη μπάλα παράλληλα με το τέρμα αλλά κανείς δε βρέθηκε στην πορεία της μπάλας να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Στο 23' είχαμε την φάση για την οποία δικαιολογημένα διαμαρτύροναται στη Λάρισα. Ο Κλέιτον τσίμπησε τη μπάλα προ του Σονκό ο οποίος τον ανέτρεψε, μπροστά στον κύριο Κασναφέρη που έδειξε "παίζεται".
Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα η μη καταλόγιση πέναλτι σε ανατροπή του Κλέιτον από τον Σονκό. Ο κύριος Κασναφέρης βρισκόταν πολύ κοντά στη φάση, ενώ και ο πρώτος βοηθός είχε πολύ καλή οπτική.

Ως τη λήξη του ημιχρόνου οι δυο ομάδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάτι καλό, ενώ τη μοναδική φορά που πήγε να γίνει κάτι καλό, ο Σονκό το χάλασε. Στο 39' ο Μάνσο του έβγαλε μοναδικήξ κάθετη μπαλιά, αλλά ο επιθετικός της Ξάνθης δε μπόρεσε να φέρει μπροστά του τη μπάλα και να βγει μόνος απέναντι στον Κοτσόλη κι έχασε την ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κωφίδης απογοητευμένος από την ομάδα του έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Ζουέλα και Γαρπόζη στη θέση των Σονκό και Ουεντραόγκο. Οι δυο ομάδες μπήκαν πιο αποφασισμένες να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Αλωνεύτης παρέσυρε όσο μπορούσε όλη τη λάρισα, ενώ και η Ξάνθη με τους Κιντάνα και μάνσο προσπαθούσε πιο έντονα να βρει διαδρόμους.

Ο Κωφίδης σε μια κίνηση "ματ" πέρασε τον Άντζα αμυντικό χαφ και τον Ζουέλα στόπερ. Αυτή η κίνηση χάρισε και τη νίκη στην ομάδα του. Ο Κιντάνα στο 57' σε μια ολιγωρία της Λαρισαϊκής άμυνας μπήκε στην περιοχή και άνοιξε τη μπάλα αριστερά στον επερχόμενο Άντζα ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το χρυσό γκολ. Ο Ζουέλα πίσω ήταν πάντα στο σωστό χώρι την κατάλληλη στιγμή και καθάριζε όλες τις φάσεις.

Δικαιολογημένα λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ο προπονητής της Ξάνθης δικαιώθηκε γι όλες του τις κινήσεις αφού η Ξάνθη πήρε τη νίκη απέναντι σε μια ισάξια ομάδα. Μάλιστ αν στο 63' δε βρισκόταν ο Γκαλίτσιος πάνω στη γραμμή να σώσει την ομάδα του σε πλασέ του Κωστούλα μετά από λάθος έξοδο του Κοτσόλη, τότε η Ξάνθη θα είχε καθαρίσει το ματς πιο νωρίς.

Η Λάρισα από το σημείο αυτό αναγκάστηκε να βγει μπροστά με κύριο εκφραστή των προσποθειών της τον Αλωνεύτη, αλλά με "μηδέν" αποτελεσματικότητα, αφού η Ξανθιώτικη άμυνα εύκολα ή δύσκολα καθάριζε τις φάσεις πριν καλά καλά απειλήσουν τον Μάλαρζ.

Έτσι το παιχνίδι έφτασε στο τέλος του βρίσκοντας την Ξάνθη νικήτρια να φτάνει στους 25 βαθμούς τη Λάρισα, υποχρεώνοντας την σε ήττα μετά από πέντε αγώνες.

Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ
"Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 μετά και από την τελευταία παράσταση χθες στα Πηγάδια της Ξάνθης και σήμερα στο σάιτ των βαθμολογιών, θέλει να επαναλάβει το γνωστό ρητό: "Από τότε που βγήκε η συγγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο" (προλαβαίνουμε όλους εσάς τους επαΐοντες-γνώστες του ποδοσφαίρου-που κατέχετε επιτελικές θέσεις και θα μας ζητήσετε για πολλοστή φορά να συγχωρέσουμε τα ανθρώπινα λάθη σας). Ντροπή!".








Share:

No comments:

Post a Comment

Βαθμολογια SL2 2023-24

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Προσφατα δημοφιλη

αρχειο αναρτησεων